Courgetti met zalm

4
(1)

Vandaag deel ik met jullie één van mijn favoriete recepten die je in een handomdraai op tafel zet. Naar aanleiding van een wens van een trouwe lezer om een keer een hartig recept te delen. Natuurlijk sta ik daar voor open, vandaar dat ik vandaag jullie een kijkje laat nemen in de ‘hartige keuken’ van Oh My Pie!

Vandaag staat op het menu: Courgetti met zalm! Nee die i is geen tikfout. Het is echt courgetti. Zo noemen ze pasta van courgette. En in dit geval eet ik hem rauw. “Rauwe courgette?” Ja echt, glutenvrij, lactosevrij voedzaam en lekker!

Het leuke is, dit receptje is zo gemaakt! Je hebt alleen wel even een apparaatje nodig om de courgette in slierten te snijden. Ik doe dit zelf met een mandoline, maar er bestaat ook een trendy apparaat dat heet een spirelli. En als je dat allemaal niet hebt, kan het ook gewoon met een kaasschaaf of een mes. Alleen ben je dan net iets langer bezig. Maar het is de moeite waard!

12187739_402847703245097_2840104066678617254_n

Ingrediënten voor 2 personen:

-2 zalmfilets (ik gebruikte Wilde Zalmfilets uit de diepvries)
-1 grote courgette of 2 kleine courgettes
-handje mini tomaatjes
-2 lente uitjes
-peper en zout
-olijfolie

Dressing:
– 1 avocado
– 2 el pesto
– zout en peper
-scheutje citroensap

Garnering:
-handje pijnboompitjes
-handje rucola
-basilicum blaadjes

Aan de slag!

Allereerst maken we de saus. Ontpit de avocado en lepel deze uit in een mengkommetje. Voeg een scheutje citroensap toe, de pesto en wat peper en zout. Prak dit tot een egaal geheel of maak het sausje egaal met behulp van een staafmixer. Proef het sausje of deze goed op smaak is. Zet deze vervolgens even weg in de koelkast.

Pak er nu een (grill)pan bij en laat de pan goed heet worden op middelhoog vuur. Smeer de zalmfilets met olijfolie, peper en zout en grill ze aan elke kant 3-5 minuten. Snijdt de citroen en lente uitjes in plakjes en gril deze ook naast de zalmfilets.

Ondertussen gaan we van de courgette, courgetti maken.
Snijd de courgette in dunne reepjes. Dit kan dus met de hand, maar gaat het makkelijkste met een spirelli.

Meng in een kom de rauwe courgetti samen met de avocado pesto saus en verdeel deze over twee borden. Leg hier je gegrilde zalmfilets op, samen met de citroenpartjes, lente uitjes, tomaatjes en een handje rucola.

Rooster de pijnboompitjes kort in een droge koekenpan en verdeel deze over de courgetti.

Eetsmakelijk! Geniet ervan!

Wat vind je van dit bericht?

Gemiddeld 4 / 5. Reacties: 1

Geef als eerste je mening!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Related Posts