Nutella Eierkoeken

0
(0)

IMG_7034[1]

Met een vrolijke lach en twee Nutella vegen boven haar mondhoeken begroet Annabel mij bij binnenkomst van de les na de middagpauze. Een wekelijks tafereel waar ik stiekem wel om moet gniffelen. Elke week weer moet ik haar er even op wijzen dat er nog wat chocolade restanten op haar gezicht zijn achtergebleven. Het vrolijke, creatieve meisje geeft er niet om. “Ik hou zó van Nutella juf!”, is dan haar antwoord. Elke keer wanneer zij een werkstuk maakt, tekent zij aan in het hoekje van haar tekening een symbool. Keer op keer bedenk ik mij wat dit zou betekenen. Wanneer zij weer eens een werkstuk ‘watermerkt’ met het bijzondere symbool, ga ik door mijn knieën om op ooghoogte van Annabel te komen. “Vertel eens Annabel, wat maak je daar voor moois?” Annabel kijkt mij aan met haar stralende ogen, er verschijnt een stralende glimlach op haar gezicht en na een korte stilte, fluistert zij mij zacht toe: “Mevrouw, u mag het niet verder vertellen, maar ik dit is mijn geheime teken. Ik ben de ‘Nutella Lady”. Ik kijk haar aan en fluister haar haar toe: “Wat mooi Annabel, wat ben je uniek in je doen en laten. Ik zal het niet verder vertellen”. De lieve schat heb ik in mijn hoofd ondertussen gekoppeld als de ‘Nutella Lady’.

 

Wie is er nou niet mee opgegroeid? Al 60 jaar fungeert Nutella als “The Godfather” op de Nederlandse markt. Nutella is toch wel naast pindakaas het meest geliefde smeersel voor op het bammetje in Nederland. Niet alleen in Nederland trouwens, in ruim 190 landen. Nouja, tegenwoordig wordt dit fluwelen bruine goedje gebruikt voor meerdere doeleinden. Je kunt het zo gek niet bedenken of je ziet het op instagram verschijnen. Het clichébeeld is toch wel een foto van een sportieve foodie op een vrijdagavond waarbij de lege Nutella pot schittert in de hoofdrol met de hachtags: #guiltypleasure #morgenbackontrack. Wist je trouwens dat je met de jaarlijks verkochte hoeveelheid Nutella, de Nederlandse snelwegen 24 keer zou kunnen besmeren? Het lijkt wel een hype! Het vermenigvuldigt zich razendsnel en als je niet oppast doe je er nog aan mee ook. Ik hou niet zo van kudde gedrag, kun je wel merken.

Natuurlijk hou ik van Nutella, maar dan gewoon met mate. Echter op het moment dat ik de ingrediëntenlijst beter bestudeerde kwam ik erachter dat dit mengsel toch minder hazelnoten bevat dan je zou denken. Daarnaast is het hoofdbestanddeel suiker waardoor ik mij niet zo verbaas over het feit dat mensen zich niet kunnen bedwingen bij het eten van Nutella, zonde. Het is glutenvrij, maar daar is dan ook alles mee gezegd. Dat kan anders bedacht ik mij meteen! Vervolgens kroop ik de keuken in om een voedzaam, smakelijk Nutella mengsel te brouwen.

Eerder maakte ik de BROSSE SPECULAAS EIERKOEKEN welke ik heb omgetoverd tot Smeuïge Nutella Eierkoeken. Uitermate geschikt als makkelijk en handzaam tussendoortje. Geniet van deze heerlijke koek terwijl jouw collega’s op een saai pakje Evergreens of Sultana’s knagen. Ook kinderen kunnen deze kanjers waarderen. Zo was de Nutella Lady helemaal in haar sas bij het proeven van deze eierkoeken, een Heldinnen baksel eerste klas!

Vandaag deel ik het recept van de Eierkoeken met jullie én als bonus deel ik het recept van mijn Gouden smeersel : de zelfgemaakte Nutella. Oftewel, we maken er gewoon een feestje van!

 

RECEPT NUTELLA EIERKOEKEN

Daar gaan we dan! Je kunt tussen de 8 a 12 eierkoeken maken met dit recept. 

Wat heb je nodig?

 • 4 eieren
 • 3 tot 4 el agave siroop of 3 Medjoul dadels (geweekt)
 • 100 gr amandelmeel*
 • 50 gr boekweitmeel*
 • rasp van 1 citroen
 • 1 tl bakingsoda
 • 2 el chocolade,  ik gebruikte zelfgemaakte Nutella, recept onderaan de blog!
 • een handje hazelnoten
 • snufje zout

*Je kunt er ook voor kiezen om 200 gr. amandelmeel te gebruiken. 

 

Aan de slag!
1). Verwarm de oven alvast voor op 175 graden (hetelucht).
2). Gebruik je dadels? Pureer deze dan met een staafmixer tot een stroperige massa.
2). Doe de eieren en de agavesiroop of de dadels in een kom en mix het mengsel 10 minuten luchtig. Test zelf even of het mengsel zoet genoeg is.
3).Mix de eieren net zolang totdat er een schuimige en dikke massa overblijft. Hoe luchtiger hoe beter.
4). Was de citroen van tevoren. Rasp de citroen met een fijne rasp en voeg de rasp bij de eieren.
5). Zeef nu voorzichtig het het boekweitmeel door het beslag en spatel vervolgens het amandelmeel, bakingsoda  en een snuf zout door het beslag.
6). Bekleed een bakplaat met bakpapier. Verdeel met een ijsschep (of grote lepel) 8 a 12 gelijke hoopjes beslag over de plaat en verdeel de chocolade en (gebroken) hazelnoten over de eierkoeken.
7). Bak de  eierkoeken in 10 tot 12 minuten goudbruin.
8). Bewaar de eierkoeken in een afgesloten trommel. Je kunt ze tevens ook invriezen.

Eetsmakelijk!

IMG_7033[1]

 

RECEPT NUTELLA:

 • 175 gr. hazelnoten
 • 60 gr. rauwe cacaopoeder
 • 125 ml amandelmelk
 • 100 ml agave siroop

*Verkrijgbaar bij de toko of bij de AH XL

 

Hasta-la-pasta!

1).Rooster de hazelnoten 12 minuten in oven voorverwarmde oven op 180 graden Celcius. De hazelnoten mogen geen hulsjes of velletjes bevatten. Dat is namelijk niet lekker in de pasta.

2).Maal de hazelnoten fijn in een keukenmachine. Schrik niet als het na 3 minuten nog geen pasta is. Het proces van het maken van een goede Nutella heeft namelijk even tijd nodig. Na een minuut of 10 is de hazelnootpasta fijn genoeg – je gaat straks nog verder malen. Schraap tussendoor af en toe pasta-in-wording van de zijkanten van mengkom van je keukenmachine.

3).Voeg het cacaopoeder, de amandelmelk en de ahornsiroop toe aan de notenpasta in de keukenmachine, en voeg ook een klein snufje zout toe. Zet de machine opnieuw aan en meng tot je een gladde pasta hebt.

4). Is je pasta niet vloeibaar genoeg, voeg dat nog iets meer amandelmelk toe. Is je pasta niet zoet genoeg voor je smaak, voeg dan nog iets meer agavesiroop toe.

 

Ga je dit taartje maken? Laat even een berichtje achter, dat vind ik leuk! Heb je een foto? Post deze op mijn Facebook of Instagram. Vergeet mij niet te taggen of de haghtag #ohmypie te gebruiken. 

Wie weet verschijnt de foto op de Wall of Pie of is jouw foto het ‘Pareltje van de Week’!

Liefs, Marike

Wat vind je van dit bericht?

Gemiddeld 0 / 5. Reacties: 0

Geef als eerste je mening!

2 comments
  1. Ik heb de foto gezien, jeetje wat een pareltjes! Geniet ervan! Zo leuk om te horen dat ook de kieskeurige kids er van genieten! Liefs, Marike

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Related Posts