Roosje van mango in een glas

0
(0)

Afgelopen zomer liep likkebaardend langs de ijssalons waarbij je zelf een ijsje kunt samenstellen met allerlei toppings. Terwijl ik naar binnen gluurde droomde ik weg bij de gedachte wat mijn ideale ijsje zou zijn. Ik hou namelijk niet zo van een vaste kaart, ik bepaal het namelijk heel graag zelf. Het enige wat mij ervan weerhield om zo’n ijsje in elkaar te bouwen bij zo’n ijssalon, was de kans op een kruisbesmetting met gluten. Het zou niet de eerste keer zijn dat ik euforisch met twinkelende ogen als ‘Sjakie in de Chocoladefabriek ‘in de ijssalon in zou lopen om uiteindelijk op de bank belanden als energieloze ‘Sjaak Coeliaak’.

Dat kan anders! Op een doordeweekse dag had ik ineens een bijzondere droom. Mijn creatieve hersenspinsels kregen vrijbaan bij de gedachte aan een ‘Cheesecake Atelier’ met glutenvrije cheesecakes! Niet zomaar cheesecakes, maar easy peasy cheesecakes! De watte? Hoor ik menig lezer zeggen met een frons op zijn of haar gezicht. Yes! Gewoon even plat gezegd: een cheescake uit een glaasje! Een klein winkeltje waar de geur van specerijen je tegemoet komt zodra je deur zal openen en waar je zelf jouw mini cheescake kunt laten samenstellen. Stel je toch eens voor: Je kunt kiezen uit een aantal bodemsoorten, van speculaasbodem, kruimeltjesbodem, salted caramelbodem tot een bodem met een Vrolijke Noot! Weet jij al wat je zou kiezen? In de keuken staat Di Mama de hele dag te zwoegen op het maken van het deeg. De passie en het enthousiasme straalt er vanaf.

Dan kun je vervolgens kiezen uit een heerlijke vulling zo luchtig als een wolkje! Frisse citroen, zoete aardbeien, vanille, karamel of een fruitige mango… oef en dan zijn er nog zoveel variaties te bedenken!

Oelala, dan nog niet over de topping gesproken waarmee je je helemaal uit kunt leven, met of zonder swirl?

Zomaar een droom: Het Cheesecake Atelier a la Oh My Pie, waar alle glutenvrije Kanjers ook terecht kunnen. De producten zijn gemaakt van pure, biologische ingrediënten en waarbij er voedzame en gezonde cheesecakes in een glaasje worden geserveerd!

Daarom presenteer ik jullie vandaag alvast een heerlijke promo. Zelfs de populatie uit de PC Hoofdstraat zou dit chique de friemel vinden en het is zo easy peasy te maken! Met deze glaasjes kun je ook heel goed voor de dag komen op feestjes! Daarnaast kun je ermee ontbijten, serveren als toetje of gewoon genieten op elk gewenst moment!

Voor dit recept heb ik 4 glazen gebruikt voor een mooie presentatie. Je kunt uiteraard ook kleinere glaasjes gebruiken dan kun je uiteindelijk meer mensen laten meegenieten doordat je er meer porties uit kunt halen.

Wat heb je nodig?

Voor de bodem:

• 50 gr. amandelmeel*
• 50 gr. havervlokken
• 4 medjoul dadels
• 0,5 el kokosolie of roomboter
• snufje zout
• 1 el koek en speculaaskruiden

een handje noten naar wens (ik gebruikte macadamia- en pecannoten)

Voor de vulling:
• 500 gr. Griekse yoghurt, kwark of soja yoghurt
• 4 el honing of ander zoetmiddel
• 1 tl vanille of vanille-aroma
• 1 a 2 el sinaasappelsap
• 5 blaadjes gelatine

Voor de topping:

  • 2 mango’s
  • 4 tl kokos (of naar wens)

Variaties!

• 4 verse vijgen of ander fruit als: rode bessen, aardbeien, mango etc.
• macadamianoten, pecannoten, amandelen of andere noten naar wens.
• kokosrasp
•Optioneel: Top de cheesecake af met een druppeltje honing, dat smaakt zo lekker samen met de vijgen!

*Je kunt ook een ander meelsoort gebruiken of gebruik kant en klare bastogne of speculaaskoekjes.

Aan de slag!

1). Doe de havervlokken, amandelmeel, kokosolie of roomboter, specerijen en de medjoul dadels in een kom. Kneed deze ingrediënten tot speculaas kruim.
2). Verdeel de kruimels over de glazen.
3). Zet de glazen even in de koelkast terwijl jij aan de slag gaat met het maken van het luchtige beslag.
4). Doe de yoghurt in een beslagkom samen met de sinaasappel en het zoetmiddel. Mix het mengsel 5 minuten met een mixer om ervoor te zorgen dat het mengsel goed luchtig zal worden. Proef tussendoor of het mengsel zoet genoeg is.
5). Laat dan de blaadjes gelatine even weken in koud water. Vervolgens kun je deze uitknijpen en verwarmen in een laagje water. Roer het mengsel goed door zodat er geen klontjes meer te zien zijn. Wanneer de gelatine goed is opgelost kun je verder met de volgende stap.
6). Voeg de gelatine toe aan het yoghurt mengsel.
7). Verdeel het yoghurtmengsel over de glazen en laat de kwarktaartjes vervolgens opstijven in de koelkast.
8). Wanneer de vulling goed is opgesteven kun je de cheesecakes naar wens decoreren. Schil de mango en snijd het vruchtvlees van de pit. Snijd de flanken in halve maanvormige dunne plakken van circa 1 millimeter dik. Daarna heb ik de mango partjes van buiten naar binnen een cirkel op de cheesecakes gelegd. Net zoals bij de appelroosjes! Drapeer er vervolgens wat kokos overheen en genieten maar!

Je kunt er zelf een feestje van maken! Laat je creativiteit de vrije loop!

Ga jij ze maken? Ja? Wat ontzettend leuk! Post jouw creatie en laat even weten of de feestelijke taartjes in de smaak vallen!

 

12140761_400771906786010_2933934898245876234_n

Wat vind je van dit bericht?

Gemiddeld 0 / 5. Reacties: 0

Geef als eerste je mening!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Related Posts