Chocolade & Kokos Droom

Chocolade Kokos Droom
0
(0)

Chocolade, kokos en taart? Het lijkt wel een droom! Een echte Chocolade en Kokos Droom! Hoe deze heerlijke gluten-, lactosevrije taart met plantaardige optie is ontstaan lijkt wel een sprookje. Lees je met mij mee?

“Ja, en dan eten we die met de klas op en wie weet worden we dan wel ontdekt door Heel Holland Bakt en komen we op tv!”

“Ik heb zo gek gedroomd vannacht, alleen weet ik niet meer precies waarover”, vertelde Sanne tijdens de les. De altijd zo vrolijke meid met prachtige blonde lokken, een stoer leren jasje, nieuwe spijkerbroek en sportschoenen die helemaal in zijn op het moment, was even de kluts kwijt door haar constatering.

“Zo gek, vanmorgen wist ik het nog! Mevrouw, wat zijn dromen eigenlijk?”, vroeg Sanne, terwijl ze mij aankeek in de hoop dat ik haar duidelijkheid kon verschaffen.

“Dromen, we doen het allemaal. Een droom is de verzameling van beelden, geluiden, gedachten en gevoelens die je ervaart, als je slaapt”, legde ik uit op de rustige toon. “Oh echt? Dat is cool!”, Sanne hing aan mijn lippen. Dit onderwerp lag haar wel. 

“Maar waarom dromen we dan?”, wilde Lucas weten. De altijd zo stoere jongen, onderging een flinke groeispurt waardoor hij wat slungelig overkwam doordat zijn hoofd en zijn lijf elkaar nog niet konden bijbenen, vond het toch wel erg interessant waardoor hij naast Sanne was gaan zitten.

Oef, dat is een lastige. Waarom we precies dromen is niet bekend, wel zijn er mensen die zeggen dat je ‘s nachts gebeurtenissen verwerkt en dat je ‘s nachts ideeën kunt opdoen, die je overdag nooit zou bedenken”, vertelde ik de leerlingen enthousiast.

Wauw, dat is eigenlijk best wel handig! Misschien bedenk ik ‘s nachts ineens een geweldige nieuwe smaak chocolade, dat zou waanzinnig zijn!“, wist Sanne enthousiast uit te brengen. Met pretoogjes zag zij in haar fantasie de chocoladerepen al rondvliegen!

Nee, die chocolade moet je in een taart doen, dan krijg je een chocolade droom taart. Dat zou gaaf zijn!“, bedacht Lucas zich ineens. “Ja, en dan eten we die met de klas op en wie weet worden we dan wel ontdekt door Heel Holland Bakt en komen we op tv!” reageerde Sanne.

De twee waren goed op dreef waarbij de creativiteit geen grenzen meer kende.

Wauw, wat een leuke ideeën! Maar als je het nu al bedenkt, dan is het geen droom meer hé?”, gaf ik aan als kritische noot. “Nee, dat is waar, maar we mogen dromen hebben toch mevrouw, dat zegt u altijd”, kwamen Sanne en Lucas vastberaden uit een onverwachtse hoek.

Natuurlijk lieve schatten, dat mag dat is juist heel goed! Houd de dromen vooral voor ogen en geniet!“, gaf ik de leerlingen mee.  Met een dosis aan creatieve energie gingen de dame en heer enthousiast aan het werk.

 

IMG_9044[1]

 

Terwijl de leerlingen hun dromen deelden, hadden ze de taartentovenares onbewust geïnspireerd om een gezonde glutenvrije Parel op tafel te toveren. Met een grote glimlach, mooie pure producten en een zonnige gloed ging zij enthousiast aan het werk in de keuken. Het lukte haar op basis van een aantal verrassende ingrediënten een heerlijke taart te maken.

Deze Chocolade & Kokos Droom is en smaakmaker van het moment!

De basis van amandelmeel en havermout geeft een volle maar ook sticky bite in combinatie met noten, chocolade en de rozijnen natuurlijk. De banaan en de courgette zijn degene die zorgen voor volume en een smeuïge basis die in het geheel een belangrijk fundament vormen. Een verrassende combinatie met een verantwoord karakter! Hier kun je iedereen blij mee maken!

Zowel de leerlingen als een kritisch testpanel waande zich in een Droomwereld bij het proeven van deze smaakvolle Kanjer!

Gluten- en lactosevrij genieten zonder geraffineerde suikers!

Recept

Springvorm advies: 16 a 18 cm

Ingrediënten:

 • 4 eieren*
 • 3 el ahornsiroop, agavesiroop of kokosbloesemsuiker
 • 100 g (glutenvrije) havermout
 • 75 g amandelmeel
 • 1 courgette (geraspt)
 • 1 banaan
 • 1,5 el (plantaardige) melk
 • 1,5 el kokosolie
 • 2 tl bakpoeder
 • 50 g cacaopoeder
 • 50 g pure chocolade (minstens 70% cacao)
 • handje hazelnoten of paranoten
 • 50 g gemalen kokos
 • handje rozijnen

Garnering optioneel:

 • handje noten (ik heb pecannoten gebruikt)
 • gemalen kokos
 • Om er echt een feestje van te maken: chocolade hazelnoten!

*Eivrij of Vegan? Vervang de eieren door 4 el gebroken lijnzaad geweekt in 8 el warm water. Voeg als laatste een tl bakingsoda + een el citroensap toe voor een luchtig karakter.

 

IMG_8917[1]

 

 

Aan de slag!

 1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
 2. Vegan? Laat het lijnzaad wellen met het water in een kopje, zet dit apart.
 3. Niet vegan? Doe de eieren met het zoetmiddel in een beslagkom en mix dit mengsel zo’n 5 a 10 minuten op een hoge snelheid zodat er een lobbige massa ontstaat. Hoe luchtiger, hoe beter!
 4. Pureer ondertussen de banaan en de courgette met een staafmixer. Roer hier vervolgens de kokosolie doorheen.
 5. Voeg hier de amandelmeel, havermout, cacaopoeder en de bakpoeder aan toe.
 6. Spatel hier vervolgens voorzichtig het eiermengsel of het lijnzaadmengsel doorheen samen met de plantaardige melk.
 7. Vegan? Voeg dan de baking soda en het citroensap toe en spatel het beslag nog 1 keer door.
 8. Hak de noten grof en de chocolade in stukjes. Voeg deze samen met de rozijnen toe aan het beslag. Roer alles even goed door elkaar.
 9. Proef even of het beslag op smaak is. Vind je het niet zoet genoeg? Voeg dan wat extra zoetmiddel toe.
 10. Giet de helft van het beslag in de vorm, bedek het mengsel met wat gemalen kokos (bewaar wat voor de bovenkant). Schenk vervolgens de rest van het beslag in de vorm.
 11. Garneer de taart met wat noten, chocolade en kokos voor een flitsende verschijning!
 12. Plaats voor 40 tot 45 minuten in de oven. Blijf het taartje wel in de gaten houden, het kan ineens heel hard gaan. Je kunt de bovenkant eventueel afdekken met een bakpapier of aluminiumfolie. Als je er met een satéprikker inprikt en deze er schoon uitkomt, is de taart klaar.
 13. Geniet ervan!

Ga je  deze Chocolade & Kokos Droom maken? Laat even een berichtje achter, dat vind ik leuk! Heb je een foto? Post deze op mijn Facebook of Instagram. Vergeet mij niet te taggen of de haghtag #ohmypie te gebruiken. 

Wie weet verschijnt de foto op de Wall of Pie of is jouw foto het ‘Pareltje van de Week’!

Liefs, Marike

 

IMG_9047[1]

 

Wat vind je van dit bericht?

Gemiddeld 0 / 5. Reacties: 0

Geef als eerste je mening!

10 comments
  1. Beste Mien,

   Ja hoor dat kan prima! Wanneer je de taart glutenvrij wilt maken dan kun je de havermeel vervangen door: rijstmeel, boekweitmeel/amandelmeel. Wil je geen glutenvrij taartje op tafel toveren dan kun je ook gebruik maken van volkorenmeel of speltmeel.

   Groetjes,
   Marike

 1. Hoi hoi!

  Nog een vraagje:
  Als ik het wilt vervangen door Amandelmeel, moet ik dan dezelfde hoeveelheden aanhouden?
  Kan dat ook bijv. Met kokosmeel en kan dat Bin al je heerlijke recepten?

  Groetjes

  1. Hi! Als je amandelmeel wilt vervangen door kokosmeel dan kun je dezelfde verhoudingen aanhouden. Wanneer je het vervangt door boekweit- of havermeel dan moet je iets meer vocht toevoegen. Kokosmeel en amandelmeel laten elkaar het beste vervangen. Dat kan in alle recepten!
   Succes! Liefs, Marike

 2. Ik wil graag 100 gram havermeel en 75 gram amandelmeel gebruiken .Kan dit en hoeveel extra melk moet ik dan gebruiken.Kan decourgette ook nog ergens anders door vervangen worden ?
  Groetjes en bedankt alvast
  Nathalie

  1. Hi Nathalie,

   Wat leuk! Ja hoor dat kan! Gebruik een scheutje extra melk, niet teveel want het mag niet te nat worden. De courgette kun je vervangen door: wortels, gekookte pompoen of rode bieten! Kun je hier iets mee? Liefs, Marike

 3. Dag Marike,
  Wat een geweldig recept!
  Kan ik de taart ook invriezen? (Ik maak de vegan variant).

  Ik hoor het graag!
  Groetjes,
  Ellen

 4. Kan je courgette pureren?
  Ik maak wel vaker courgette-chocolade-cake maar dan rasp ik de courgette van te voren in de foodprocessor.

  1. Hi Jacqueline,

   Dat kan zeker! Let er wel op dat de courgette dan erg nat wordt wat consequenties kan hebben voor de cake.

   Liefs,
   Marike

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Related Posts