Ins-PIE-rator Amanda aan het woord…

0
(0)
12669464_1159406007403417_8123550825297011475_n
‘Ins-PIE-ration!’ Een nieuwe categorie op deze website. Elke donderdag deelt een ‘Ins-PIE-rator’ zijn of haar verhaal, tips of een recept. Vandaag een unieke editie, ik ben dol blij dat deze dame het spits wil afbijten. We zullen vast vaker van haar horen en lezen op deze website. Ben je benieuwd wie zij is? Lees snel met ons mee!

Vandaag is Amanda aan het woord. Een krachtige dame die bruist van energie en blaakt van levenslust. Ik heb haar leren kennen via Instagram, waarbij haar enthousiasme en doorzettingsvermogen een gevoelige
snaar raakte, haar verhaal is een blik van herkenning, en vast ook voor jou!
 
De zoektocht naar balans en ondanks darmtechnische problemen positief blijven denken, dat sluit naadloos aan bij de denkwijze van ‘Oh My Pie!’ Sportief, creatief en een echte levensgenieter, wat een Power vrouw!
 
Voor Amanda was deze balans lang niet zo vanzelfsprekend. Een lange tijd kampte zij met allerlei lichamelijke ongemakken en voelde zij zich niet fit. Ze had twee keuzes: haar kop in het zand steken en dealen met de situatie óf een onbekend pad bewandelen waarbij er geen vaste route was uitgestippeld.  Ben je benieuwd hoe het haar toch gelukt is om zichzelf goed te voelen, welk pad zij heeft bewandeld  en hoe haar leven er nu uitziet? Lees dan snel met ons mee!
Creativiteit, positief denken én door blijven zetten ondanks de vele hindernissen, zijn mijn sleutels tot succes!
“Ik ben Amanda een enthousiaste dame van  31 jaar. Met veel passie zet ik mij in op mijn opleiding: Verzorgende IG en ik zit nu in het laatste jaar. Dit is het vak waar mijn hart sneller van gaat kloppen. Ik kan niet wachten om aan de slag te gaan.
 
Ik typeer mezelf als iemand die graag gezond en fris in het leven staat, clean eet en sportief is. Creativiteit, positief denken én door blijven zetten ondanks de vele hindernissen, zijn mijn sleutels tot succes! Alleen, die sleutel ben ik een lange tijd kwijt geweest. Toch is het mij gelukt om de sleutel te vinden om de juiste balans te creëren.
 
Het is alweer meer dan een jaar geleden dat ik  bewuster naar mijn voeding ben gaan kijken. Het was noodzakelijk, het moest gewoon. Waarom? Omdat ik vaak een tekort had aan vitamines, vooral ijzer en B vitamines.  ik ben niet zon fan van vlees, dus ik denk ook dat dat een rede was om mijn mijn eet- en leefpatroon te veranderen,  maar ook wilde ik gevarieerder gaan eten.
 
“Zou ik wel zonder mijn broodje hagelslag kunnen?”, deze gedachte kwam vaak in mij op.
 
Ik zat vast in een routine, waar ik niet uit durfde te stappen. Bij mijn eetpatroon voelde ik mij niet fijn, ik had veel lichamelijke klachten. “Zou ik wel zonder mijn broodje hagelslag kunnen?”, deze gedachte kwam vaak in mij op. Eke dag dat broodje hagelslag is wel erg lekker maar totaal niet helpend om mijn darmtechnische problemen op te lossen.
Misschien een beetje gek, maar je zal het vast wel herkennen. Ik had erg veel last van stoelgang problemen. Aangezien ik dit op de site van ‘Oh My Pie!’ schrijf, zijn jullie vast wel bekend met die gekke ‘poep-problemen’. Ik had vaak een opgeblazen gevoel als ik brood had gegeten, en dat raakte ik vervolgens moeilijk weer kwijt, waardoor ik in een vicieuze cirkel was verdaagd.
 
Ik had twee keuzes, voor altijd in dezelfde routine door blijven gaan of mijn eet- en leefstijl aanpassen om te kijken hoe mijn lichaam hierop zou reageren. Weg met dat eeuwige broodje hagelslag! Als eerste stap heb ik rigoureus alle pakjes en zakjes weg gegooid uit mijn keukenkastjes. Serieus, dat was mij een klus! Al die E-nummers, suikers, zout en andere ‘niet-lichaams-eigen-stoffen’ zouden mijn darmbalans niet veel goeds doen.
12650807_1153919997952018_6842746629112153223_n
Ik ben mede door mijn vriend, een top kok waar ik zoveel aan heb, ook bewuster gaan koken. Op gevoel met pure ingrediënten die een lust zijn voor de smaakpapillen.  
Naast mijn eetpatroon ben ik het sporten ook fanatieker gaan oppakken doordat ik mij beter begon te voelen. Sportief ben ik altijd geweest. Ik hou van sporten, het geeft mij namelijk zo’n goed gevoel! Een flinke bikkel work-out doet mij zo goed! Lekker zweten en je daarna super goed voelen, dat is waar mijn hart sneller van gaat kloppen en mijn ogen van gaan stralen.Dit kan ik nu weer doordat mijn lichaam gevoed wordt met de dingen waar mijn lichaam goed op functioneert. Mijn stoelgang klachten verdwenen als sneeuw voor de zon! Ik voel mij daar nu zo fijn bij!
 
10530856_1137350549608963_987641213162778699_n

Pure voeding, sporten, een leuke opleiding, rust en regelmaat, dit zijn de basisvoorwaarden waardoor het mij nu lukt om zo intens te genieten. Ik voel mij nu in balans en ik wil mensen inspireren om te laten zien dat het écht mogelijk is om jezelf fijn te voelen. Fijn te voelen in jouw lichaam en een balans te vinden waar jij je goed bij voelt! Ik maak nu van het leven een feestje, geniet van ontbijtfeestjes en het bakken van heerlijke recepten. Het is een heuse ontdekkingstocht en ik neem jou graag mee op mijn reis. Daarom vind ik het zo tof dat ik jou hier deelgenoot van mag en kan maken. 
 
Een leven zonder brood kon ik mij niet indenken, vandaar dat ik nu mijn eigen brood baksels creëer! 
Nooit meer brood? Dat wilde ik niet, ik ben op zoek gegaan naar leuke recepten op internet en Instagram. Er ging een wereld voor mij open, hoe leuk is dat? Toch wilde ik mijn eigen Twist geven aan de recepten waarna ik mijn eigen recepten ben gaan maken en delen. Ik ben een geboren zoetekauw en daar geniet ik van met mate. Ineens had ik een ‘Eureka-moment’, om een een zoet brood te maken”. 
 
Ben je benieuwd naar mijn Abrikozen Broodje? Klik dan HIER voor het recept! 
Volg de prachtige recepten, tips en verhalen van Amanda via Facebook of via Instagram!
 
IMG_0004[1]

Wat vind je van dit bericht?

Gemiddeld 0 / 5. Reacties: 0

Geef als eerste je mening!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Related Posts