Amanda’s Energie Bommetje

0
(0)

IMG_0672[1]

Na de succesvolle Power Liga’s is het tijd voor het ‘kleine’ broertje om in de spotlights te treden! Amanda toverde in een handomdraai deze kleine Krachtpatser op tafel. Een koekje waarbij je geen energiedip maar een energie Kick zal ervaren! 

Wie Amanda is lees je hier. Deze inspirerende dame heeft haar eigen Facebook en Instagram, een feestje om te bezoeken voor iedereen met (of zonder) coeliakie, die van heerlijke en gezonde recepten houdt! Amanda is een échte ‘Ins-PIE-rator’ die zich voornamelijk richt op: het zoeken naar balans, sport én gezond eten om de darmen in een goede conditie te houden!

Koekje erbij?‘, wie kent de reclame niet. Nee? Spiek hier maar even. Geen koffie zonder koekje of was het nou.. geen koekje zonder koffie? Koekjes horen bij nou eenmaal bij een koffie- of theemomentje. Het zit in de cultuur! Niets mis mee, alleen de voorverpakte koekjes zitten vol met ingrediënten waarvan je vaak niet meer kunt definiëren, daarnaast zijn de glutenvrije Rakkers vaak zo hard of smaakloos waardoor je vaak van een koude kermis thuiskomt. 

Koekjes? Ik hou het eerlijk gezegd liever bij taart! Totdat Amanda mij verraste met dit heerlijke recept. Ik kon natuurlijk niet achterblijven en ik dook snel de keuken in om zo ‘Amanda’s Energie Bommetjes’ te proberen. 

Een koekje boordevol goede voedingsstoffen, gemaakt van enkel pure ingrediënten! Ik ben zelden zo enthousiast geweest over een koekje, dat ik spontaan een ronde dansje doe bij het zien, ruiken én proeven van dit wonderbaarlijke fenomeen. Oftewel: Amanda’s Energie Bommetjes zijn een hit! 

Een robuust uiterlijk, waarbij de pompoenpitten, zaden en noten het imago van de Krachtpatser hooghouden. Al laat de amandelmeel en de kokos zien dat het smeuïge karakter van het koekje aangeeft dat deze een klein hartje heeft.

Ontmoet deze Energie Bommetjes! Heb je last van een dipje? Deze koekjes zorgen ervoor dat je er weer even tegenaan kunt! en ze zijn makkelijk om mee te nemen voor onderweg of naar je werk. 

 

IMG_0782[1]

 

Wat heb je nodig?

 • 100 gr amandelmeel
 • 50 gr kokosrasp
 • 30 gr zonnebloempitten
 • 30 gr pompoenpitten
 • 30 gr ongezouten noten
 • 45 gram kokosolie of roomboter
 • 1 el lijnzaad
 • 1 tl chiazaad
 • 1 tl kaneel
 • 1 ei
 • snuf zeezout
 • Optioneel: honing, agave siroop of kokosbloesemsuiker naar wens

 

 

Hoe maak je deze koekjes?

 • Verwarm de oven op 160 graden. Bekleed de bakplaat met een bakpapiertje.  
 • Smelt de kokosolie in een pannetje en roer deze goed door. 
 • Doe alle droge ingrediënten in een mengkom.
 • Hak ondertussen de noten fijn en doe deze bij de droge ingrediënten in de mengkom. Nu is het tijd om het ei en de kokosolie door het mengsel heen roeren. Maak er een stevig deeg van, niet te droog en niet te nat. 

 

IMG_0783[1]

 • Maak 7 bolletjes van het deeg (of 6, zoals ik deed omdat ik gróte koekjes wilde). 
 • Leg de bolletjes op je bakplaat en druk ze iets plat met je handpalm of lepel.

 

IMG_0781[1]

 • Bak de koekjes in 30 min in de oven goudbruin en gaar.
 • Laat ze even afkoelen en geniet met volle teugen!

 

TIP VAN AMANDA!

Pak ze per stuk in en leg ze in de vriezer, zo heb je altijd een heerlijk vers koekje! 

 

IMG_0785[1]

 

Ga je deze Energie Bommetjes maken? Laat even een berichtje achter, dat vinden wij leuk! Heb je een foto? Post deze op Facebook of Instagram.

Vergeet niet de haghtag: #lifestylebyamanda & #ohmypie te gebruiken!

Wie weet verschijnt de foto op de Wall of Pie of is jouw foto het ‘Pareltje van de Week’!

Liefs, Amanda & Marike

Wat vind je van dit bericht?

Gemiddeld 0 / 5. Reacties: 0

Geef als eerste je mening!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Related Posts