Complimenten Cake

0
(0)

IMG_0831[1]

Een Complimenten Cake noem ik deze Kanjer ook wel, weet je waarom? Wanneer je iemand die jou dierbaar is een stukje van deze Robuuste Kanjer geeft en zegt: “Wat ben jij een topper, deze is voor jou!”, dan zal je ervaren dat die persoon zal stralen van oor tot oor en tevens heb je meteen een glimlachmomentje te pakken. Je erkent de persoon en vaak wordt het als onwennig maar fijn ervaren. 
Dat is nou mijn geheim en niet alleen op Complimentendag juist die andere 364 dagen in het jaar zijn zó belangrijk! Een bloem kan enkel bloeien op een vruchtbare akker. Een kind in de klas zal alleen voor mij willen werken als ik deze positief benader en strooi met complimenten. Complimenten geven, het klinkt zo gewoon, maar eigenlijk doen we het te weinig. 

Dat is nog eens fijn wakker worden! De geuren van een smakelijk broodje waarbij je bij elke hap een andere smaakbeleving zal ervaren  kwam koninklijk uit de oven. De tutti frutti combineert prachtig met de cheesecake balletjes, welke ik dit keer in een vegan jasje heb gestoken zodat er nog meer mensen mee kunnen eten. En weet je? De cake is luchtig en geen bommetje! 

Doe je met mij mee? Door deze Complimenten Cake op tafel te toveren heb je alvast een eerste stap gezet! 

Gluten-, lactosevrij, vegan én verantwoord genieten is een feest! 

 

Wat heb je nodig?

Springvorm advies: cakevorm van 21 a 23 cm

 

Droge ingrediënten: 

 • 100 gr amandelmeel
 • 150 gr boekweit- of havermeel
 • 1 el bakpoeder
 • snufje zout
 • 1 el kaneel

 

Vloeibare ingrediënten:

 • 225 gr. 2 grote rijpe bananen, gekookte pompoen, kikkererwten.
 • 150 gr. soja yoghurt of kokos yoghurt
 • 5 grote Medjoul dadels (geweekt)

 

Tovermiddel:

 • 0,5 tl baking soda
 • 0,5 el appel azijn of citroensap

 

Vulling en garnering:

 • 100 gr. tutti frutti (30 minuten geweekt in warm water)
 • 100 gr. soya yoghurt, kokosyoghurt of vegan cream cheese*

*Niet vegan? Griekse yoghurt of kwark is ook een optie!

Bereidingswijze:

 1. Verwarm de oven op 180 graden en bekleed de bakvorm met bakpapier.
 2. Maak de bananen/pompoen of kikkererwten, dadels en yoghurt fijn met een staafmixer of blender.
 3. Je kunt ondertussen de droge ingrediënten in een mengkom doen, roer deze goed door elkaar.
 4. Vervolgens kun je het dadelmengsel door de droge ingrediënten roeren.
 5. Let op, nu is het tijd voor de toverspreuk! Doe de bakingsoda over het mengsel en sprenkel hier de appel azijn of het citroensap overheen. Het mengsel begint nu te bruisen. Dat is een goed teken! Spatel het gouden goedje voorzichtig door elkaar .
 6. Giet de helft van het mengsel in de bakvorm en strooi hier wat tutti frutti overheen. Vervolgens kun je van de yoghurt ( wat witte parels op het deeg laten glijden met een lepeltje. Het geeft een kunstig effect!
 7. Nu kun je de rest van het mengsel in de bakvorm gieten. Strooi hier de overige tutti frutti en de rest van het yoghurt mengsel overheen. Wat ziet dit er prachtig uit! Ik ben trots op jou!
 8. Plaats de bakvorm in de oven en bak voor 40 a 45 minuten gaar in de oven totdat deze goudbruin is. Wanneer de cake te snel bruin bakt dan kun je er halverwege een allimium folie overheen leggen om aanbranden te voorkomen. De baktijden kunnen per oven iets afwijken. Hou de cake dus goed in de gaten. Dit Pareltje is klaar wanneer een satéprikker droog uit het midden van de cake komt.

Geniet ervan! Het is je van harte gegund! 

 

IMG_1006[1]

Ga je dit taartje maken? Laat even een berichtje achter, dat vind ik leuk! Heb je een foto? Post deze op mijn Facebook of Instagram. Vergeet mij niet te taggen of de haghtag #ohmypie te gebruiken. 

Wie weet verschijnt de foto op de Wall of Pie of is jouw foto het ‘Pareltje van de Week’!

Liefs, Marike

Wat vind je van dit bericht?

Gemiddeld 0 / 5. Reacties: 0

Geef als eerste je mening!

Related Posts