Crunchy Quinoa Pie

0
(0)

De rijstvlaaitjes van dit weekend zijn een regelrechte hit! Met de overige rijst maakte ik een ouderwetse rijstepap. Eerlijk waar mijn kinderhart ging er harder door kloppen, pure nostalgie! Dit smaakte naar meer! 

Op een doordeweekse dag ergens in april bedacht ik mij ineens dat ik het overgebleven restje quinoa in een taartje zou kunnen verwerken. Gewoon een restje quinoa, dat ik nog over had van de vorige dag. In een handomdraai maakte ik er een betoverende verschijning van, waar mijn smaakpapillen nog steeds van nagenieten! Dit Pareltje is erg voedzaam, boordevol goede voedingsstoffen waardoor jij de dag niet als een diesel maar met een kickstart kunt beginnen! 

En weet je? Je hebt slechts enkele ingrediënten nodig! Je kunt trouwens de quinoa inwisselen voor rijst, boeweitgrutten, gierst of bulgur! Eat your hearth out! De kunst voor een smaakvol taartje zit hem in de juiste balans van specerijen en structuren. Dit recept is werkelijk waar de 2.0 versie van het fenomeen ontbijt taartje! 

Een ‘Crunchy Pie’ met een zoetje door de appelstukjes en rozijnen, een aromatisch geur door de specerijen en een verrassende bite door de ongebrande noten waardoor je bij elke hap zal genieten door de verschillende structuren en smaken!

 Een ontbijtfeestje eerste klas! Stroop de mouwen maar op en ga ermee aan de slag!

Gluten-, lactosevrij én verantwoord genieten is een feest!

Wat heb je nodig?

Springvorm advies: 2 springvormpjes/ ovenschaaltjes van 10 a 12 cm.

Ingrediënten:

 • 90 g quinoa (ongekookt)
 • 100 ml (plantaardige) melk, ik heb kokos drink gebruikt van Alpro
 • 1 ei
 • 1 tl bakpoeder
 • 2 el honing, agave siroop, kokosbloesemsuiker
 • 2 el (lv) kwark, kokos yoghurt of soja yoghurt
 • 1 appel (in stukjes gesneden)
 • 1 tl kaneel of speculaaskruiden
 • Optioneel: rozijntjes naar wens

Garnering:

 • noten naar wens

Aan de slag!

 1. Verwarm de oven op 175 graden.
 2. Kook de quinoa gaar in een pannetje met een laagje water. Giet het water af en roer de specerijen, zoetmiddel, ei en bakpoeder door het mengsel heen evenals de (plantaardige) melk.
 3. Vet de bakvormpjes in en verdeel het mengsel over beide vormpjes.
 4. Roer hier vervolgens de kwark doorheen.
 5. Snijd de appel in kleine stukjes en duw de stukjes appel in de vormpjes.
 6. Doe ditzelfde eventueel met de cranberries/ rozijnen. Het is geen ‘must’ maar het is wel lekker!
 7. Garneer de taartjes eventueel met wat stukjes appel en nootjes naar wens.
 8. Zet de taartjes zo’n 25 a 30 minuten in de oven totdat deze goudbruin zijn gekleurd.

Tadaa! Nu zijn ze klaar om te serveren! Ik ben fan, super handig en zó lekker!

De quinoa, rijst of bulgur verdeeld over de bakjes. 

IMG_2632[1]

De appel, kwark en rozijntjes heb ik er vervolgens doorheen geroerd. 

IMG_2633[1]

Om er een feestje van te maken versierde ik het taartje met wat noten en pompoenpitten!

IMG_2634[1]

 

Vers uit de oven… en genieten maar!

IMG_2593

OH MY BREAKKIE PIE!’

Ongelofelijk! Wat heb ik genoten van alle reacties op en de  foto’s van alle recepten.  Elke dag geniet ik weer van alle prachtige plaatjes die ik voorbij zie komen op Facebook, Instagram en e-mail. Wat zijn jullie enthousiast en creatief! Zo leuk om te zien dat we elkaar op deze manier weten te inspireren en dat steeds meer mensen op deze manier de dag beginnen met een lach. Ontbijten met taart is gewoon een feestje, zeker ook omdat het niet ongezond hoeft te zijn.

Maare, dames en heren van het goede leven. Ik zou het ook heel leuk vinden als jullie receptjes, variaties of annekdotes naar mij toesturen waardoor jij en jouw recept op de ‘Oh My Pie!’ website in de spotlight komen te staan. Hoe tof is dat? Dus kom op en zet jouw idee op papier!

Hoe meer taartjes, hoe beter!  Ontbijtinspiratie eerste klas! Ik ben zo trots op ons! Oef, het is weer gelukt hoor, kijk eens hieronder? Ik heb allerlei creaties van de afgelopen week van jullie gebundeld tot een mega grote collage! Het worden er steeds meer! Staat die van jou hier ook tussen?

IMG_2577 IMG_2578 IMG_2579 IMG_2581 IMG_2583

 

Ga je dit taartje maken? Laat even een berichtje achter, dat vind ik leuk! Heb je een foto? Post deze op mijn Facebook of Instagram. Vergeet mij niet te taggen of de haghtag #ohmypie te gebruiken. 

Wie weet verschijnt de foto op de Wall of Pie of is jouw foto het ‘Pareltje van de Week’!

Liefs, Marike

Wat vind je van dit bericht?

Gemiddeld 0 / 5. Reacties: 0

Geef als eerste je mening!

Related Posts