Rabarber Ontbijttaartje

0
(0)

IMG_3749[1]

Het is weer dinsdag tijd voor een heerlijk recept in de vorm van een ontbijt taartje! Wat als een ‘grap’ op de dinsdag begon is uitgegroeid tot een waar begrip: ‘Oh My Breakkie Pieday!’ Eerder heb je al heel wat Ontbijt Taartjes voorbij zien komen. HIER kun je ze nogmaals bekijken! Vandaag deel ik de primeur van het Rabarber Onbijttaartje!

Na een regenachtige en koude vakantie op Sicilië genoot ik van de zonnestralen die mij tegemoet kwamen op het moment dat ik het vliegtuig uitstapte met mijn winterjas aan. Jeetje, wat een bizarre situatie! Al met al kunnen we er later vast om lachen. 

Ik kon niet wachten om te Meditaarten (een term die Reineke van Simply The Right Food mij aanreikte). Voor mijn vakantie wilde ik al dolgraag iets maken met rabarber. 

Al van kleins af aan ben ik dol op rabarber. Mijn oma maakte het zelf en zoals je weet gaat er niets boven Grootmoeders Keukengeheimen! Wanneer het rabarberseizoen aanbreekt kan ik mij uren vermaken met het verzinnen van receptjes waarin rabarber verwerkt is. 

Wist je trouwens dat rabarber een groente is? Vroeger, heel vroeger werd het niet gebruikt om te eten maar als geneesmiddel. Rabarber bevat veel vitamine A, B1, B2, B6, B11 en C. Zo is foliumzuur (B11) goed tijdens de zwangerschap en vitamine B1 onmisbaar voor de energievoorziening van het lichaam.

Waar ik helemaal blij van word is dat deze prachtige groente ook nog eens veel vezels bevat. Het heeft een gunstige werking voor de darmen. 

Daar worden Charlotte en ik heel blij van! Daarom past dit Ontbijtje perfect in de mei maand waarin wij aandacht besteden aan darmproblemen. Dit ontbijtje zorgt voor een blije buik waardoor jij de dag begint met een Kickstart!

Een smeuïge basis van amandelmeel en havervlokken met een vleugje kaneel en vanille waarin de aardbeien zich hebben verstopt, gevolgd door een witte Parel van kokos yoghurt die fantastisch combineert met de rabarbermousse!

 

Gluten-, lactosevrij én verantwoord genieten is een feest! 

Wat heb je nodig?

Springvorm advies: ovenschaaltje of springvormpje a 10 a 12 cm

Ingrediënten:

 • 20 gr. havervlokken
 • 20 gr.  amandelmeel
 • 1 ei
 • 100 gr. kokos yoghurt, soja yoghurt, (lactosevrije) kwark
 • handje aardbeien en evt. stukjes verse rabarber
 • 1 el honing / agavesiroop
 • snufje zout
 • 1 tl vanille aroma 
 • 0,5 tl bakpoeder

 

Garnering:

 • 2 grote el kokos yoghurt  Grieks yoghurt, kwark of soja yoghurt
 • 1 grote el el rabarber 

 

Wat te doen:

 1. Verwarm de oven voor op 170 graden.
 2. Doe de yoghurt in een kom. Klop het ei los en voeg deze toe aan het yoghurtmengsel.
 3. Voeg vervolgens de havermout/ amandelmeel, zout, zoetmiddel, kaneel, bakpoeder en de vanille toe en roer alles goed door.
 4. Vet een ovenschaaltje of springvormpje in, strooi wat aardbeien (en evt. wat stukjes verse rabarber) op de bodem  en giet het mengsel er overheen. 
 5. Bak dit Heldinnen taartje zo’n 25 minuten in de oven af. Wat zal jouw huis heerlijk ruiken!
 6. schenk dit witte goud vervolgens over jouw Pareltje heen en top het taartje af met de rabarber.
 7. Geniet van dit heerlijke ontbijt!

 

IMG_3750[2]

 

OH MY BREAKKIE PIE!’

Ongelofelijk! Wat heb ik genoten van alle reacties op en de  foto’s van alle recepten.  Elke dag geniet ik weer van alle prachtige plaatjes die ik voorbij zie komen op Facebook, Instagram en e-mail. Wat zijn jullie enthousiast en creatief! Zo leuk om te zien dat we elkaar op deze manier weten te inspireren en dat steeds meer mensen op deze manier de dag beginnen met een lach. Ontbijten met taart is gewoon een feestje, zeker ook omdat het niet ongezond hoeft te zijn.

Maare, dames en heren van het goede leven. Ik zou het ook heel leuk vinden als jullie receptjes, variaties of annekdotes naar mij toesturen waardoor jij en jouw recept op de ‘Oh My Pie!’ website in de spotlight komen te staan. Hoe tof is dat? Dus kom op en zet jouw idee op papier!

Hoe meer taartjes, hoe beter!  Ontbijtinspiratie eerste klas! Ik ben zo trots op ons! Oef, het is weer gelukt hoor, kijk eens hieronder? Ik heb allerlei creaties van de afgelopen week van jullie gebundeld tot een mega grote collage! Het worden er steeds meer! Staat die van jou hier ook tussen?

 

IMG_3655[1]

IMG_3756[1]

 

Ga je dit taartje maken? Laat even een berichtje achter, dat vind ik leuk! Heb je een foto? Post deze op mijn Facebook of Instagram. Vergeet mij niet te taggen of de haghtag #ohmypie te gebruiken. 

Wie weet verschijnt de foto op de Wall of Pie of is jouw foto het ‘Pareltje van de Week’!

Liefs, Marike

Wat vind je van dit bericht?

Gemiddeld 0 / 5. Reacties: 0

Geef als eerste je mening!

Related Posts