Zooooats Sweet Brownies

0
(0)

brownie

Brownies! Ik ben er dol op! Vooral als ik kan meegenieten zonder daar achteraf voor gestraft te worden. Kay bedacht een voedzame variant, waar je op elk gewenst moment van de dag van kunt genieten! 

Kay, een jonge sprankelende dame die ondanks haar voedselintoleranties altijd blijft denken in kleuren en mogelijkheden en volop geniet van het leven. Ze heeft een lange weg afgelegd met diepe dalen. Door haar tomeloze doorzettingsvermogen is het haar gelukt om erachter te komen waar haar fysieke klachten vandaan kwamen. Een échte inspiratiebron! Wie Kay is lees je hier. Deze inspirerende dame heeft haar eigen  Instagram, een feestje om te bezoeken voor iedereen met (of zonder) coeliakie, die van sport en van heerlijke en gezonde recepten houdt! 

“Een paar weken terug was ik weer eens ouderwets uiteten met mijn familie bij de Griek. Een toetje is hier voor iedereen (behalve voor mij) al jaren vaste prik: de verse warme brownie met vanilleijs… HEAVEN. Jammer genoeg moet ik dit dit feestje, sinds mijn gluten- en lactose intolerantie, verleden tijd en kan ik enkel  watertandend toekijken hoe mijn gezelschap intens geniet van deze goddelijke combinatie. Daar wilde ik het natuurlijk niet bij laten zitten en bedacht ik mijn eigen alternatief. De teleurstelling in het restaurant was toch wel een gevalletje ‘down’ door brownie.

Nu heb ik zelf al verschillende ‘Kay proof’ varianten geprobeerd, maar tot nu toe was ik er nog niet in geslaagd om een creatie te vinden die net zo finger licking good was als de originele variant. Totdat aan de slag ging met mijn goede vriend Mr Sweet potato! Nu ben ik aardig fan van het eten van rauwe zoete aardappel als snack, of bijvoorbeeld als frietjesvariant in de oven, maar in een baksel had ik ze nog niet geprobeerd. Alsof dat nog niet groen genoeg was, besloot ik ook nog courgette toe te voegen aan het recept (hier komt dan ook de benaming ‘zoats’ vandaan: een afkorting van zucchini met oats). Het resultaat is SWEET zonder geraffineerde suiker kan ik je zeggen; heerlijk smeuïg, choco en met al die vitamientjes zal ook een mogelijk schuldgevoel als sneeuw voor de zon verdwijnen! Ik heb hem meteen maar even benoemd tot mijn nieuwe favo ‘good mood’ bite!

Ben je benieuwd naar deze voedzame Rakkers? Ga dan snel aan de slag met het recept!

Gluten-, lactosevrij én verantwoord genieten is een feest! 

 

‘ZOATS’ SWEET POTATO BROWNIE

(recept voor ongeveer 12 porties)

Wat heb je nodig?

 • 1 zoete aardappel (10 min gekookt, gepureerd en afgekoeld)
 • 1 eiwit
 • 40 gram (glutenvrije) havermout
 • 3 eetlepels cacao
 • 5 gehakte walnoten
 • 6 ontpitte en geweekte dadels
 • snuf zeezout
 • 1 theelepel bakpoeder
 • 0,25 geraspte courgette

 

Aan de slag:

 1. Meng de ingrediënten in een mengkom.
 2. Wegens een kapotte keukenmachine heb ik deze ingrediënten handmatig gemengd waardoor de structuur wat grover blijft (vind ik persoonlijk zelfs lekker voor een stevige bite).
 3. Zorg dat het mengsel resulteert in een licht kleverige en vaste massa en verdeel deze gelijkmatig en glad tot een laag van 2 centimeter dikte over een met bakpapier of kokosolie bedekte ovenschaal.
 4. Plaats vervolgens op 180 graden Celsius in de oven voor 30 minuten.
 5. Topping: Smelt een blokje chocolade (>85% cacao) samen met een eetlepel kokosolie. Bedek de top van de warme brownies met het chocolademengsel en bestrooi vervolgens met wat kokosrasp en framboosjes (of natuurlijk een andere topping naar keuze).

Bewaaradvies: Afgedekt in de koelkast zijn de brownies 5 dagen te bewaren. Invriezen is mogelijk, maar niet aan te raden, aangezien de courgette dan wat papperig wordt. Opnieuw opwarmen van de brownies kan natuurlijk wel altijd!

brownie 2

 

Wat vind je van dit bericht?

Gemiddeld 0 / 5. Reacties: 0

Geef als eerste je mening!

Related Posts