Peach Party

0
(0)

Het is weer dinsdag tijd voor een heerlijk recept in de vorm van een ontbijt taartje! Wat als een ‘grap’ op de dinsdag begon is uitgegroeid tot een waar begrip: ‘Oh My Breakkie Pieday!’ Eerder heb je al heel wat Ontbijt Taartjes voorbij zien komen. HIER kun je ze nogmaals bekijken! Vandaag deel ik een zomerse verschijning namelijk de Peach Party! 

Tijdens de gesprekken met mijn leerlingen ontpoppen de mooiste gesprekken en ideeën. Ze zeggen eerlijk wat ze ergens van vinden en genieten van de aandacht. Op een doordeweekse dag ergens in mei ontstond spontaan het gesprek over de zomer, vakantie en chillen. 

Gaat u ook wel eens naar een Peach Party?“, was de vraag van een enthousiaste spruit uit klas 2. De nonchalante jongen van zo’n 14 jaren oud zat al met zijn hoofd bij de zomervakantie. “Een Peach Party? Vertel, wat moet ik mij daarbij voorstellen?“, reageerde ik benieuwd. De jongen keek mij fronsend aan met zijn bruine krullen en grote bruine ogen. “U weet toch wel wat dat is? Chillen aan het strand met gasten!“, reageerde hij verontwaardigd. Toch wel bijzonder dat deze leerling mij niet schaarde onder de categorie 40+, geweldig! “Oh, je bedoeld een Beach Party! Ik hou van het strand met name wanneer het helemaal stil is en je kunt luisteren naar het geluid van de zee. Dat is voor mij de ultieme Beach Party!“, vertelde ik hem enthousiast. Met een bedenkelijke blik keek het kereltje mij aan, hij begreep er niets van. Hij wist zich geen houding te geven en ging snel aan het werk. 

Dit gesprek inspireerde mij om een Peach Party Ontbijttaartje op tafel te toveren. Een zomers Pareltje waar je op elk gewenst moment van de dag van kunt genieten. Een knapperige bodem met een vrolijke noot, gevolgd door een luchtige vanille vulling met een vleugje citrus en een prachtige topping van perzik! Ja, ze zijn er weer! De gouden vitamine bommetje met een sappig karakter een een fris zoet accent. Ze verdienen een hoofdrol in de Ontbijttaartjes rubriek! 

Ik maakte twee Pareltjes tegelijkertijd, dubbel genieten! Het taartje kun je prima eten als ontbijt, lunch of op elk ander gewenst moment! 

Gluten-, lactosevrij én verantwoord genieten is een feest!

 

Wat heb je nodig voor 2 taartjes?

Springvormadvies: Ik gebruikte een springvorm van 12 cm (deze kun je kopen bij de AH, Action, Xenos, Hema)

 

Ingrediënten:

Voor de bodem

 • 35 gr. havervlokken
 • 35 gr. amandelmeel
 • 2 medjoul dadels
 • 1 el kokosolie
 • noten naar wens (ik gebruikte 2 verkruimelde walnoten per taartje)
 • 1 tl kaneel

Voor de vulling

 • 500 gr. kokos yoghurt, (lactosevrije) kwark, soja yoghurt
 • 4 blaadjes gelatine
 • 3 el. honing
 • scheutje sinaasappelsap

Voor de topping

 • 2 perziken of nectarines

 

Aan de slag!

 1. bekleed de bodem van de springvormpjes met bakpapier en vet de randen in. Verwarm de oven alvast voor op 170 graden.
 2. Doe de havervlokken, het meel, het kaneel en de ontpitte medjoul dadels in een mengkom.
 3. Verwarm de kokosolie en voeg dit toe aan de melenmix. Kneed dit alles tot een mooie deegbal.
 4. Verdeel het deeg in twee stukken en druk dit uit over de bodems.
 5. Verspreid de notencrunch over de bodem en besprenkel de bodem met een snufje zout.
 6. Zet de taartjes voor zo’n 10 minuten in de oven.
 7. Ga ondertussen aan de slag met de fluwelen vulling!

 

De vulling!

 1. Week de gelatineblaadjes in een bakje water en knijp deze uit.
 2. Verwarm een aantal eetlepels water in een pannetje en voeg de gelatine toe. Roer net zo lang totdat deze zijn opgelost.
 3. Roer dit goedje door de (lactosevrije) kwark, kokos yoghurt en voeg het zoetmiddel, vanille en de sinaasappelsap toe.
 4. Wanneer je een luchtig wolkendek wil creëren mix dan het yoghurtmengsel samen met een tl. xanthaangom of een zakje klopfix 5 minuten op hoge snelheid met een mixer.
 5. Vul de vormpjes wanneer de bodem is afgekoeld met dit Parelwitte mengsel.
 6. Zet de vormpjes in de koelkast voor zo’n 2 uur. Ik maakte de taartjes de dag van te voren zodat ik alleen nog maar de topping hoefde toe te voegen.

IMG_4574[1] IMG_4576[1]

De garnering!

 1. Snijd de perziken in partjes en maak er een roos vorm van door van buiten naar binnen te werken. Hieronder kun je zien hoe ik dit heb gedaan. Het is een trucje! Dat kun jij ook! Snijd de reepjes niet te dik en als ze voor de binnenkant een beetje te stug worden dan kun je de stukjes even verwarmen in de magnetron zodat ze slap worden en makkelijker te buigen zijn.
 2. Wil je er echt een feestje van maken? Strooi er dan wat ‘confetti’ overheen! Dan doel ik op die vrolijke kokos snippers!

Maak er een feestje van en geniet! 

 

 

OH MY BREAKKIE PIE!’

Ongelofelijk! Wat heb ik genoten van alle reacties op en de  foto’s van alle recepten.  Elke dag geniet ik weer van alle prachtige plaatjes die ik voorbij zie komen op Facebook, Instagram en e-mail. Wat zijn jullie enthousiast en creatief! Zo leuk om te zien dat we elkaar op deze manier weten te inspireren en dat steeds meer mensen op deze manier de dag beginnen met een lach. Ontbijten met taart is gewoon een feestje, zeker ook omdat het niet ongezond hoeft te zijn.

Maare, dames en heren van het goede leven. Ik zou het ook heel leuk vinden als jullie receptjes, variaties of annekdotes naar mij toesturen waardoor jij en jouw recept op de ‘Oh My Pie!’ website in de spotlight komen te staan. Hoe tof is dat? Dus kom op en zet jouw idee op papier!

Hoe meer taartjes, hoe beter!  Ontbijtinspiratie eerste klas! Ik ben zo trots op ons! Oef, het is weer gelukt hoor, kijk eens hieronder? Ik heb allerlei creaties van de afgelopen week van jullie gebundeld tot een mega grote collage! Het worden er steeds meer! Staat die van jou hier ook tussen?

 

IMG_4637[1]

 

Ga je dit taartje maken? Laat even een berichtje achter, dat vind ik leuk! Heb je een foto? Post deze op mijn Facebook of Instagram. Vergeet mij niet te taggen of de haghtag #ohmypie te gebruiken. 

Wie weet verschijnt de foto op de Wall of Pie of is jouw foto het ‘Pareltje van de Week’!

Liefs, Marike

Wat vind je van dit bericht?

Gemiddeld 0 / 5. Reacties: 0

Geef als eerste je mening!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Related Posts