Appel energie bommetje

0
(0)

 

Het is weer dinsdag tijd voor een heerlijk recept in de vorm van een ontbijt taartje! Wat als een ‘grap’ op de dinsdag begon is uitgegroeid tot een waar begrip: ‘Oh My Breakkie Pieday!’ Eerder heb je al heel wat Ontbijt Taartjes voorbij zien komen. HIER kun je ze nogmaals bekijken! Vandaag deel ik een Familie Pie die zo waanzinnig lekker is, namelijk Olijfjes Energiebommetje!

Na het grootse succes van Popeye’s Energie Bommetje  is het nu tijd voor een vrouwelijke variant, namelijk Olijfjes Energiebommetje! Dit damespaardje onder de Ontbijttaarten is voor mij een ode aan de vrouw! Olijfje, het nuchtere vriendinnetje van ons trouwe spinazie icoon Popeye staat echter vaak in de schaduw van de krachtpatser Popeye.

Popeye, de  stoere krachtbundel en Olijfje, het slimme dametje mogen niet zomaar verdwijnen uit het straatbeeld. De statische filmpjes zijn jeugdsentiment! Wie is er niet mee opgegroeid? Nadat Popeye eerder een podium heeft gekregen vond ik het nu tijd om Olijfje in de schijnwerpers te zetten. Waarschijnlijk zal Popeye er in deze tijd wat anders uitzien: de tabakspijp maakt plaats voor een flesje bruiswater, het matrozenpakje maakt plaats voor een lederen jasje, spijkerbroek en stoere sneakers en uiteraard haalt hij Olijfje niet op met een boot maar met een kleurrijke opgepoetste Vespa zodat ze achterop de scooter rustig haar What’s App berichtje kan lezen, haar Facebook tijdlijn kan bekijken en haar Instagramfoto kan posten.

Olijfjes Energie Bommetje is een ode aan de vrouw die vaak de motor is achter een gezin, op het werk, vrijwilligerswerk, in een vriendenkring en op alle andere fronten die ik nog niet heb benoemd. Zij werken hard maar schreeuwen dit niet van de daken, hun inzet is van groot belang maar dat zien zij vaak zelf niet. Juist deze dames verdienen een extra pluim! Met Olijfjes Energie Bommetje kunnen jullie allemaal de dag met een glimlacht trotseren! Geniet ervan en ga ermee aan de slag! 

Afgelopen week heb ik met Reineke, Iris en Kallie intens genoten van deze waanzinnig lekkere Ontbijt Taart!

Bakdate019

 

Olijfjes Energie Bommetje!

Een smakelijk kleurrijke taart waar je spontaan vrolijk van zal worden! Elke hap is weer een ontdekkingstocht van verschillende ingrediënten en smaken die samen een gebalanceerd geheel vormen. De Granny Smith appeltjes geven een verrassend fris accent. Dit Pareltje geeft je energie voor een langere tijd en is gemaakt van enkel pure ingrediënten. Uiteraard kun je zelf invulling geven aan de vulling van het hemelse baksel!

 

Gluten-, lactosevrij én verantwoord genieten is een feest!

Ingrediënten:

 • 1 el kokosolie of roomboter
 • 3  sappige Medjoul dadels
 • 2 bananen
 • 3 eieren
 • 50 gr. havermout
 • 150 gr. boekweit- haver- of rijstmeel
 • 1 el kaneel
 • 1 tl zeezout
 • 1 el bakpoeder
 • 2 Granny Smith appels
 • 3 el gojibessen
 • 3 el cranberries (gedroogd)
 • noten zadenmix naar wens (ik gebruikte de noten en zaden broodmix van Vechtenaer Organics)

 

1). Verwarm de oven voor op 180 C. Vet het bakblik in met wat kokosolie of roomboter.

2). Mix de kokosolie, dadels, de bananen , de eieren, havermout, het overige meel, kaneel, zout en bakpoeder door elkaar tot een glad mengsel.

3). Snijd de appels in stukjes en roer de helft van het appelmengsel door het beslag samen met de cranberries, gojibessen en zaden en notenmix.

4). Schep het beslag in het bakblik en bak het heerlijke baksel 50 minuten goudbruin in de oven.

5). Verhit ondertussen een bakpan met een likje kokosolie of roomboter en bak de overige stukjes appel hier in smeuïg. Voeg een scheutje sinaasappelsap of citroensap toe zodat de stukjes niet verkleuren.

6). Haal het kleurrijke baksel uit de oven. Hmm, wat zal het lekker ruiken in huis! Laat het brood afkoelen buiten de oven. Strooi de stukjes gebakken appel over het taartje samen met wat extra cranberries voor een kleurrijk accent!

Genieten maar!

 

OH MY BREAKKIE PIE!’

Ongelofelijk! Wat heb ik genoten van alle reacties op en de  foto’s van alle recepten.  Elke dag geniet ik weer van alle prachtige plaatjes die ik voorbij zie komen op Facebook, Instagram en e-mail. Wat zijn jullie enthousiast en creatief! Zo leuk om te zien dat we elkaar op deze manier weten te inspireren en dat steeds meer mensen op deze manier de dag beginnen met een lach. Ontbijten met taart is gewoon een feestje, zeker ook omdat het niet ongezond hoeft te zijn.

Maare, dames en heren van het goede leven. Ik zou het ook heel leuk vinden als jullie receptjes, variaties of annekdotes naar mij toesturen waardoor jij en jouw recept op de ‘Oh My Pie!’ website in de spotlight komen te staan. Hoe tof is dat? Dus kom op en zet jouw idee op papier!

Hoe meer taartjes, hoe beter!  Ontbijtinspiratie eerste klas! Ik ben zo trots op ons! Oef, het is weer gelukt hoor, kijk eens hieronder? Ik heb allerlei creaties van de afgelopen week van jullie gebundeld tot een mega grote collage! Het worden er steeds meer! Staat die van jou hier ook tussen?

image1 (3) image1 image2 (1) image3 (1)

Ga je dit taartje maken? Laat even een berichtje achter, dat vind ik leuk! Heb je een foto? Post deze op mijn Facebook of Instagram. Vergeet mij niet te taggen of de haghtag #ohmypie te gebruiken. 

Wie weet verschijnt de foto op de Wall of Pie of is jouw foto het ‘Pareltje van de Week’!

Liefs, Marike

Wat vind je van dit bericht?

Gemiddeld 0 / 5. Reacties: 0

Geef als eerste je mening!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Related Posts