Rawbarber Cupcaykes

0
(0)

Het is weer dinsdag tijd voor een heerlijk recept in de vorm van een ontbijt taartje! Wat als een ‘grap’ op de dinsdag begon is uitgegroeid tot een waar begrip: ‘Oh My Breakkie Pieday!’ Eerder heb je al heel wat Ontbijt Taartjes voorbij zien komen. HIER kun je ze nogmaals bekijken! Vandaag deelt Kay haar fantastische creatie! 

Kay, een jonge sprankelende dame die ondanks haar voedselintoleranties altijd blijft denken in kleuren en mogelijkheden en volop geniet van het leven. Ze heeft een lange weg afgelegd met diepe dalen. Door haar tomeloze doorzettingsvermogen is het haar gelukt om erachter te komen waar haar fysieke klachten vandaan kwamen. Een échte inspiratiebron! Wie Kay is lees je hier. Deze inspirerende dame heeft haar eigen  Instagram, een feestje om te bezoeken voor iedereen met (of zonder) coeliakie, die van sport en van heerlijke en gezonde recepten houdt! 

 

Rawbarber Cupkaykes

‘Cupcakes… De prinses onder de gebakjes, die in alle soorten en maten verkrijgbaar is en gewoonlijk een plaatje voor het oog. Bij dat laatste blijft het voor mij echter meestal, want gluten- en lactosevrije cupcakes vinden valt nog niet zo mee. Voor mij dus weer een reden om zelf de keuken in te duiken en inmiddels heb ik dan ook al aardig geëxperimenteerd met verschillende ‘gezonde’ varianten… Feit is alleen dat ik snel uitgekeken ben op mijn creaties en dus graag iets nieuws probeer. Zo gebeurde het dus dat ik een maand geleden voor de zoveelste keer rabarber tegen het lijf liep: een super gezonde seizoensgroenten, waarvan niemand echt weet wat hij of zij er mee aan moet, los van de standaardreceptjes. Eeuwig zonde!

Voel je het al aankomen? Ik zag een gouden match! Aangezien ik persoonlijk niet echt een zoetekauw ben, was ik van mening dat het zuurtje van de rabarber heerlijk in balans zou zijn met een chocoladebodem en deze raw gebakjes waren het resultaat! Lekker als snack, maar ik moet zeggen dat ik ze ook gewoon als ontbijt heb gegeten; een traktatie in de ochtend zullen we maar zeggen! Aangezien ik graag een extra energieboost krijg na het sporten, heb ik aan het recept eiwitpoeder toegevoegd; deze kun je als je wilt ook gewoon weglaten! Een alternatief om het mengsel wat meer te binden is het gebruik van gelatineblaadjes: op die manier krijg je een stevigere en hogere constructie, die voornamelijk een spectaculairder plaatje creëert!

Stroop de mouwen op en ga ermee aan de slag!

 

Benodigdheden voor 4 stuks:

 • 4 eetlepels (glutenvrije) havermout
 • 1 eetlepel gesmolten kokosolie
 • 1 eetlepel cacao
 • 4 ontpitte dadels
 • 10 blauwe bessen
 • 0,5 rabarber stengel
 • Optioneel: 1 scoop eiwitpoeder / honing
 • Snuf zeezout

 

 1. Start met het verhitten van de kokosolie en hak de rabarber in stukjes. Plaats vervolgens een klein pannetje op het vuur en kook hier in de rabarber met bessen en een scheutje water totdat je een egale moes hebt (dit is na ongeveer 10 minuten). Ondertussen meng je de havermout met kokosolie, cacao, zeezout en gehakte dadels en kneed of mix je dit tot een vast mengsel. Verdeel dit deeg met een dikte van ongeveer een centimeter over de cupcakevormpjes en plaats vervolgens in de koeling zodat het kan harden.
 2. Wanneer de rabarbermoes klaar is, laat je deze afkoelen en roer je daarna eventueel het eiwitpoeder of de honing er door heen (voor extra proteïne of als natuurlijke zoetmaker).
 3. Zodra de moes is afgekoeld en de bodemlaag redelijk hard is (dit is na ongeveer een uur) voeg je de de moes toe als tweede laag aan de cupcake. Plaats vervolgens opnieuw in de koelkast voor minstens 3 uur zodat de cupcake kan opstijven en een stevige vorm krijgt. De bereidingstijd zelf is dus heerlijk kort en een eenvoudig proces; helaas moet je wel wat uurtjes wachten op je hapje!

Als laatste kun je net voor het serveren de moes bedekken met een topping naar keuze: Ik koos voor geraspte kokos met chocolade, verse granola en blauwe bessen met munt.

 

Smakelijk!

Oh, en mocht je nu net zoals ik alleen een flinke bos rabarber kunnen kopen in plaats van een kleine portie, dan heb ik via mijn Instagram nog verscheidene inspiraties met rabarber voor je!’

 

rawbarber

 

‘OH MY BREAKKIE PIE!’

Ongelofelijk! Wat heb ik genoten van alle reacties op en de  foto’s van alle recepten.  Elke dag geniet ik weer van alle prachtige plaatjes die ik voorbij zie komen op Facebook, Instagram en e-mail. Wat zijn jullie enthousiast en creatief! Zo leuk om te zien dat we elkaar op deze manier weten te inspireren en dat steeds meer mensen op deze manier de dag beginnen met een lach. Ontbijten met taart is gewoon een feestje, zeker ook omdat het niet ongezond hoeft te zijn.

Maare, dames en heren van het goede leven. Ik zou het ook heel leuk vinden als jullie receptjes, variaties of annekdotes naar mij toesturen waardoor jij en jouw recept op de ‘Oh My Pie!’ website in de spotlight komen te staan. Hoe tof is dat? Dus kom op en zet jouw idee op papier!

Hoe meer taartjes, hoe beter!  Ontbijtinspiratie eerste klas! Ik ben zo trots op ons! Oef, het is weer gelukt hoor, kijk eens hieronder? Ik heb allerlei creaties van de afgelopen week van jullie gebundeld tot een mega grote collage! Het worden er steeds meer! Staat die van jou hier ook tussen?

IMG_5707[1]IMG_5706[1]IMG_5705[1]IMG_5704[1] IMG_5703[1]

Heb je een vraag of wil je graag iets kwijt? Laat gerust een berichtje achter, dat vinden wij leuk!

Liefs, Marike en Kay

Wat vind je van dit bericht?

Gemiddeld 0 / 5. Reacties: 0

Geef als eerste je mening!

3 comments
  1. Hi Annemieke, dankjewel voor de reactie! De post stond al klaar en in de tussentijd heeft de altijd sprankelende Kay haar prachtige naam veranderd in het energieke Pindakays! Vandaar de foutmelding. Ik heb het aangepast!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Related Posts