Mango tartelette met dulce de leche

Mango tartelette met kokoscreme
0
(0)

Een tartelette gevuld met mango en een crème van kokos, oftewel een tropisch feestje!

Helden en Heldinnen, zijn woorden die je mij vaak hoort zeggen. Daarmee wil ik zeggen dat we allemaal uniek zijn. Iedereen is op zijn of haar eigen manier een Held of Heldin. Toch heb ik in mijn Heldinnenlijstje één persoon die voor mij ontzettend veel voor mij betekent. Een krachtige vrouw in de bloei van haar leven, positief, creatief, een mensen mens en een echte doorzetter. Deze dame heeft zo ontzettend veel meegemaakt en doorstaan dat ze ondanks alles zo stabiel blijft en altijd voor je klaar staat. Ik ben zo trots op het feit dat deze mooie vrouw mijn moeder is.  Een lach en een traan, alle emoties zijn de revue gepasseerd. Wat velen van jullie niet weten is dat mijn moeder behoort tot mijn vaste testpanel. 

Een kritische Powervrouw

Voor veel mensen zou dit een waanzinnige ervaring zijn om allerlei ‘Oh My Pie!’ creaties te mogen proeven. Toch zit er bij deze criticaster  één addertje onder het gras. Deze Powervrouw houdt niet zo van zoete baksels. Het heeft ook een lange tijd geduurd eer zij haar welbekende ontbijtkoek (ja, die ene van Happen naar…) durfde in te ruilen voor een échte ‘Oh My Pie!’ ontbijtkoek. Beetje bij beetje kwam de gewenning en durfde zij het aan om haar kritische blik te gebruiken om andere baksels te testen. Waar menigeen wegloopt met de heerlijke ontbijttaartjes kon moeders ze maar niet waarderen, want deze dame heeft meer weg van het motto “doe maar normaal dan doe je al gek genoeg” principe. Toch heeft deze dame één geheim. De échte Dulce de leche kan zij niet weerstaan. De magie van een blikje met gecondenseerde melk dat je omtovert in een blikje gevuld met heerlijke dulce de leche, zonder het blikje te openen! Het klinkt hemels, maar voor mijn buik en de buiken van andere Pareltjes met een eetuitdaging niet aan te bevelen.

Mama’s Mango Momentje

Dit inspireerde mij om hier een kleurrijke variatie op te bedenken. Om haar te verassen met deze dessert taartjes  afgestemd op haar smaak als toetje na een leuk etentje met het gezin. Pareltjes waar je u tegen zegt! In een oogwenk toverde ik de ingrediënten op tafel en ging ik aan de slag. Een basis van amandelmeel en havervlokken gecombineerd met een frisse mousse a la Dulce de Leche afgetopt met het gele goud in de vorm van mango partjes met een blaadje munt!

Het Konings Kwartet: Een krokante koekbodem, een zachte mousse, mango en munt zorgen voor de perfecte balans van smaken verguld in een Taartje met karakter!

Met twinkelende ogen en een lach op mijn gezicht toonde ik mijn creatie aan mijn moeder. Zij zag aan mijn hele houding dat ik op wolkjes liep, een Eureka moment had ervaren en zo trots was als een pauw. Waarop zij heel droog reageerde: “Mariek… ik zou deze op sterk water zetten.” Waarna wij in lachen uitbarstten en genoten van dit artistieke meesterwerk. 

Een moment van stilte volgde waarna haar ogen begonnen te stralen. “Kan ik er meteen 5 bestellen?”, was vervolgens haar reactie. Dat is het mooiste compliment dat ik van haar kan krijgen op het gebied van taarten en baksels. Ik weet wel wat zij eet tijdens haar genietmomentje!

Wanneer je een dappere dame met gouden manen en stralende ogen over straat ziet huppelen, dan weet je dat dát mijn moeder is.  Begroet haar gerust, zwaai eventjes of zing haar toe, dat vindt ze leuk.

Mijn moeder, mijn Heldin…

Recept

Gluten-, lactosevrij én plantaardig genieten is een feest!

Wat heb je nodig?

Springvormadvies: 3 tartelette vormpjes

Ingrediënten voor de bodem:

 • 75 gr amandelmeel
 • 75 gr boekweitvlokken of (glutenvrije) havermout
 • 4 Medjoul dadels (ontpit)
 • 2 tl  kaneel of speculaaskruiden
 • 1 tl vanillearoma
 • 1 el kokosolie (gesmolten)
 • 1 el kokosrasp
 • snuf zout

Ingrediënten voor de vulling:

 • 400 ml kokosmelk*
 • 3 el arrowroot of maïzena
 • 1 el agave siroop, maple siroop of honing
 • 1 tl vanillearoma
 • scheutje citroensap

*Niet in huis? Gebruik yoghurt naar keuze.

 Garnering:

 • 1 mango gehalveerd zonder pit
 • blaadje munt

Aan de slag!

 1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
 2. Maak de ingrediënten voor de bodem fijn met behulp van een keukenmachine of blender.
 3. Vet de kleine taart vormpjes in met kokosolie of bakspray.
 4. Maak 3 bolletjes van het deeg en druk 1 bolletje deeg uit in elk vormpje. Let op! Druk het deeg goed aan, ook aan de zijkanten. Verdeel het dus goed.
 5. Bak de tartelettes 15 minuten in een voorverwarmde oven mooi goudbruin. Laat ze vervolgens afkoelen buiten de oven.
 6. Roer de arrowroot of maïzena los in 2 el kokosmelk totdat er geen klontjes meer te zien zijn. Doe de overige kokosmelk, het citroensap, het zoetmiddel en de vanille in een pannetje en breng dit smakelijke goedje aan de kook. Laat het voor zo’n 5 minuten zachtjes door koken. Voeg dan de kokosmelk met het bindmiddel toe laat het goedje even koken.  Roer af en toe even door tot je merkt dat de saus dikker wordt. Haal het pannetje van het vuur.
 7. Gebruik je yoghurt? Verwarm dan de arrowroot of maïzena in een paar eetlepels water en voeg als laatste de yoghurt toe als het bindmiddel een papje is geworden.
 8. Proef of dit goddelijke goedje op smaak is. Vul de luxe bolide met dit fantastische witte goud!
 9. Ze de Pareltjes even in de koelkast zodat de decadente vulling op kan stijven.
 10. Wanneer de wolken tapijtjes terugveren kun je ze stuk voor stuk decoreren met schijfjes mango.
 11. Als laatste kun je de taartjes decoreren met de kokosrasp en een blaadje munt.

Serveer de taartjes  en geniet ervan!

Ga je dit taartje maken? Laat even een berichtje achter, dat vind ik leuk! Heb je een foto? Post deze op mijn Facebook of Instagram. Vergeet mij niet te taggen of de haghtag #ohmypie te gebruiken. 

Wie weet verschijnt de foto op de Wall of Pie of is jouw foto het ‘Pareltje van de Week’!

Liefs, Marike

Wat vind je van dit bericht?

Gemiddeld 0 / 5. Reacties: 0

Geef als eerste je mening!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Related Posts