Acai & Blackberry Pie

0
(0)
Een kleurrijk idee om een Raw Cheesecake te maken, eindigde met een waanzinnige succeservaring in de keuken. Een bodem gemaakt van hazelnoot- en amandelmeel en cacao waarbij de sappige Medjoul dadels zorgen voor een voedzame, sticky zoete waartussen de zaden en pitten floreren. Gevolgd door een acia, bramen en limoenvulling waarbij de kokos yoghurt zorgt voor een zijdezacht fundament. Met een witte fluwelen laag van kokos- en cashewnoten crème. Gegarneerd met pecannoten, bramen en een swirl van pure chocolade.

Een traktatie voor het hele gezin! Deze taart bestaat uit pure ingrediënten die samen zorgen voor een kleurrijk en smaakvol feestje. Door kokosyoghurt en rauwe cashewnoten te combineren ontstaat een romige textuur waar ook kinderen blij van zullen worden. De cashewnoten zitten vol met mineralen zoals ijzer, magnesium, kalium, fosfor, zink en selenium. Deze mineralen zijn o.a. goed voor de rode bloedcelfunctie, botten, tanden, het metabolisme en vooral zink en selenium hebben een anti-oxidatieve werking. Mineralen versterken en beschermen de functies in ons lichaam en zorgen ervoor dat onze lichaamsfuncties goed uitgevoerd kunnen worden. Naast de mineralen bevatten cashewnoten ook een heleboel vitaminen.
Cashewnoten zijn licht zoetig van smaak en wanneer je deze weekt vormen zij een perfecte basis voor een taart!

Kan ik deze taart ook Vegan maken?
Yes you can! De taart is ook geschikt voor de Vegan Kanjers onder ons. Gebruik agar agar ipv gelatine. De flakes van agar agar werken minder sterk dan het agar agar poeder. Voeg het mengsel pas toe als alle flakes zijn opgelost. Ik zal binnenkort een filmpje opnemen over het werken met agar agar. Dat zal een mooie aanvulling zijn, zodat iedereen kan toveren met taart zonder dat er een plons water uit de bakvorm zal komen.
Gluten-, lactosevrij en verantwoord genieten is een feest voor het hele gezin!
 
Wat heb je nodig?
Springvormadvies: Ik heb een springvorm van 16 cm gebruikt
 
Ingrediënten:
 
Voor de bodem:
• 50 gr amandelmeel
• 50 gr hazelnootmeel (je kan ook kiezen voor amandelmeel of 50 gr. gemalen hazelnoten)
• 3 Medjoul dadels
• 2 el rauwe cacao poeder
• 2 el zaden en pittenmix (Ik gebruikte DEZE van Vechtenaer Organic’s)
 
Voor de paarse vulling:
• 400 gr kokosyoghurt of (lactosevrije) kwark.
• 1 el acaipoeder
• 150 gr bramen
• 3 el honing of agave siroop
• 7 gr agar agar (flakes), 4 gr. agar agar poeder of 7 blaadjes gelatine
• Scheutje limoensap (naar smaak en wens)
 
Voor de witte vulling:
• 100 gr cashewnoten (ongebrand en ongezout), 3 uur geweekt in water.
• 150 gr kokosyoghurt
• 2 a 3 el honing, agavesiroop
• 1 tl vanillearoma of 0,5 tl vanillepoeder
 
Voor de garnering:
• 100 gr bramen
• Pecannoten naar wens
• 2 blokjes pure chocolade gesmolten
 
Aan de slag!
 
De bodem:
 
1. Bekleed de bodem van de springvorm met een bakpapier en vet de randen van de bakvorm in.
2. Doe de ingrediënten voor de bodem in een mengkom en kneed deze tot een stevige deegbal. Is het deeg te droog? Voeg dan een scheutje water toe. Proef even of het deeg op smaak is. Het smaakt bijna naar amandelspijs! Echt een feestje!
3. Zet de springvorm vervolgens in de koelkast zodat de smaken van de bodem zich met elkaar kunnen verenigen.
4. Ga ondertussen door met het bereiden van de paarse vulling.
 
De paarse vulling:
 
1. Doe het yoghurtmengsel samen met de vanille, limoensap, bramen, acai en het zoetmiddel in een beslagkom en mix het mengsel even goed luchtig. Proef even of het zoet genoeg is, zo niet voeg dan nog iets van zoetmiddel toe. Voor een mooie ‘strakke’ paarse massa kun je het mengsel even mixen met een blender of met een staafmixer.
 
 
Gebruik je gelatine?
Laat dan de blaadjes gelatine even weken in koud water. Vervolgens kun je deze uitknijpen en verwarmen in een paar eetlepels water. Roer het mengsel goed door zodat er geen klontjes meer te zien zijn. Wanneer de gelatine goed is opgelost kun je verder met de volgende stap.
 
Gebruik je agar-agar?
Verwarm de agar-agar in een klein laagje water. Let erop dat deze niet kookt. Wanneer de agar-agar goed is opgelost kun je verder met de volgende stap.
 
2. Voeg de agar-agar of de gelatine toe aan het paarse mengsel. Roer dit goed door elkaar zodat er een egale massa ontstaat.
3. Nu is het tijd om dit fluwelen tapijtje over de bodem te gieten in de springvorm. Wat zal dit er prachtig uitzien! Even geduld! Deze kleurrijke bolide moet weer voor 2 uur de koelkast in om op te stijven.
 
 
Parel witte laag
 
1.Maak de geweekte cashewnoten fijn met een blender of met een staafmixer. Voeg de kokosyoghurt of yoghurt naar keuze toe samen met het zoetmiddel en de vanille. Roer dit goed door elkaar en laat het mengsel even opstijven in de koelkast.
2. Wanneer de paarse laag stevig genoeg is kun je dit parelwitte mengsel hier overheen draperen.
3. Garneer de taart met wat gebroken pecannoten en bramen.
4. Wil je er echt een feest van maken? Smelt dan 2 blokjes puren chocolade au-bain-marie en schenk dit met een zwierige draai voorzichtig over de taart zodat er een Swirl ontstaat.
 
Wanneer je dit Pareltje serveert zal je zien dat iedereen ervan zal genieten!
TIP: Deze taart is ook heel erg lekker met blauwe bessen of met frambozen!
IMG_3449[1]

Ga je dit taartje maken? Laat even een berichtje achter, dat vind ik leuk! Heb je een foto? Post deze op mijn Facebook of Instagram. Vergeet mij niet te taggen of de haghtag #ohmypie te gebruiken. 

Wie weet verschijnt de foto op de Wall of Pie of is jouw foto het ‘Pareltje van de Week’!

Wat vind je van dit bericht?

Gemiddeld 0 / 5. Reacties: 0

Geef als eerste je mening!

1 comment
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Related Posts