Snickers Sensatie Ontbijttaartje

0
(0)

Ontbijten met een Snickers ontbijttaart? Ja, het is mogelijk! De afgelopen maanden hebben al heel wat mensen genoten. Zo zie je maar dat je heel makkelijk jouw vertrouwde boterham of bakje havermout om kunt ruilen voor een écht feestje dat ook nog eens voedzaam en verantwoord is waardoor jij met een Powerboost aan de dag kunt beginnen! Alle andere ontbijttaartjes kun je HIER terugvinden!

Ineens kwam ik bij het scrollen door mijn recepten Goudmijn  deze kleine Rakker tegen. Oei, wat was dat een grandioze ontdekking! Ik kan het gevoel nog zo terughalen. Dol ben ik op Snickers en vooral wanneer ik deze Sensatie kan delen in de vorm van een ontbijttaartje, ontstaat er een glimlach op mijn gezicht! Ondertussen hebben al zoveel mensen dit unieke taartje gemaakt! Geweldig om te zien! Ik zette het taartje weer eens in elkaar en deel met liefde mijn vernieuwde recept met jullie!

” Een dag zonder taartmomentje is een dag niet geleefd” , zeg ik wel eens!

Ondanks de drukke dagen op mijn werk, kan ik intens genieten van mijn verantwoorde taartjes. Met de juiste toverspreuk, een dansje, slingers en ballonnen heb je dit zo voor elkaar! Dit heerlijke snickers taartje maakt mijn dag nu al goed! Een smakelijk taartje waarbij de smaak van chocolade en pindakaas hand in hand samengaan met de crunchy bite van een vrolijke noot. Zo ontstaat ineens een ware Snickers Sensatie! Met een glimlach zie ik de dag tegemoet! Doe je met mij mee?  

Hou je niet van pindakaas of snickers? Niet getreurd! De pindakaas kun je weglaten waardoor er een Chocolade Sensatie op jouw ontbijtbordje zal belanden!

 

Wat heb je nodig?

Springvormadvies: Gebruik DEZE of een springvormpje van 10 a 12 cm doorsnede.

Ingrediënten:

 • 20 gr  (glutenvrije) havermout
 • 25 gr amandelmeel*
 • 2 el (lv) kwark of soja yoghurt
 • 1 rijpe banaan
 • 1 ei**
 • 1 el cacaopoeder
 • 2 el pindakaas
 •  1 tl bakpoeder
 • Optioneel: gemengde noten naar wens
 • Optioneel: honing, kokosbloesemsuiker of agavesiroop naar wens

*of ander meel naar wens.

**Eivrij of vegan? Gebruik eens 1 el gebroken lijnzaad geweekt in 2 el water.

Aan de slag!

 1. Verwarm de oven voor op 175 graden
 2. Prak de banaan fijn met een vork tot een gladde massa. Klop het ei samen met de (lactosevrije) kwark los in een kom. Voeg het banaanmengsel hieraan toe.
 3. Schep vervolgens de havermout, het meel, het bakpoeder, 1 el pindakaas of notenpasta en de cacaopoeder erbij en roer alles goed door elkaar. Proef even of jouw beslag op smaak is. Voeg zo nodig nog wat agavesiroop, kokosbloesemsuiker of honing toe. Vet het springvormpje in en doe de helft van het het mengsel hierin. Verspreid de laatste el pindakaas of notenpasta over het beslag en dek dit toe met het overige beslag.
 4. Garneer dit goddelijke taartje met wat gebroken noten voor een échte snickers bite!
 5. Bak voor 30 minuten in de oven. Wat zal het in huis lekker ruiken!
 6. Ping! Het taartje is klaar, genieten maar!

Ga je dit taartje maken? Laat even een berichtje achter, dat vind ik leuk! Heb je een foto? Post deze op Facebook of Instagram met de #ohmypie.

Wie weet verschijnt de foto op de Wall of Pie of is jouw foto het ‘Pareltje van de Week’!

Liefs, Marike

Wat vind je van dit bericht?

Gemiddeld 0 / 5. Reacties: 0

Geef als eerste je mening!

21 comments
 1. Zoon naar school gebracht. Zie vervolgens deze op instagram voorbij komen en heb ‘m gelijk voor mezelf en mn dochter (die ligt op de bank te snotteren) in elkaar geflanst. Ontbijten we iets later, maar dat geeft niet, want het ruikt heerlijk in huis.

 2. Is de avond van te voren maken ook mogelijk? Of komt dat de smaak niet ten goede? Heb niet echt de tijd smorgens om de oven voor te verwarmen en vervolgens iets een half uur te laten bakken.

  1. Beste Maaike, wat leuk dat je reageert! Ja hoor dat kan prima! De smaak blijft heel goed! Misschien is het wel lekker om deze ‘s ochtends alleen dan nog even op te warmen. Geniet ervan! Liefs, Marike

  1. Beste Sjoukje,

   Zelf tel ik geen calorieën. Ik zorg er echter wel voor dat de ontbijtjes die ik plaats passen in een gezond eetpatroon. De hoeveelheden, macro’s en micro’s zijn daar op afgestemd. Mocht je echt voor de calorieën willen gaan zou ik de producten invoeren op een website die de voedingswaarde kan berekenen als ik jou was. Heel veel succes! Ik zou zeggen, gewoon proberen! Liefs

 3. Klinkt heerlijk! Ben hem nú aan het maken maar bij de stappen staat nergens waar je het amandelmeel moet toevoegen. Ik neem aan tegelijkertijd met de havermout?

 4. Een fantastisch taartje, ik heb er 2 keer van ontbeten! Ook gemakkelijk om mee te nemen voor onderweg! Dat is het voordeel van jou baksels, korte bereidingstijd, smakelijk en gemakkelijk mee te nemen. Ik heb een reizend beroep, als machinist. De afgelopen maanden, met dank aan Annemieke, al vaak gebakken van jou kunsten! Icm Weight watchers, is het voor mijn een stuk leuker geworden om met mijn eten bezig te zijn. En wat erg belangrijk is: ik voel me zoveel beter! Bedankt!

  1. Hi Alie, wat een leuk berichtje zeg! Hier doen we het uiteindelijk voor! Ik ben trots op jou! Blijf vooral genieten en bakken! Heel veel liefs, Marike

 5. Hoi! Even een vraagje, voordat ik het verkeerd doe haha… Als er staat “havermout” bedoel je dan gewoon de vlokken, of is dit dan ook in meel vorm? Dank je wel alvast ?

 6. Oh deze blijft echt heerlijk ? eet m altijd in t weekend. Kan er het hele weekend mee doen en kijker echt naar uit echt heerlijk ?

 7. Hey Marike
  Ik heb al verschillende heerlijke recepten van je website en uit je boek geprobeerd. Je snickerstractatie zag ik onlangs op instagram voorbij komen en het water kwam meteen in mijn mond. Nu zie ik deze weer, lijkt me ook ongelooflijk lekker, maar wat is notenpasta?

  1. Hey Carolien, wat ontzettend leuk om te lezen zeg!
   Ja, dit taartje is écht zo ontzettend lekker! Notenpasta, daaronder versta ik pindakaas, amandelpasta, cashewnotenpasta, hazelnootpasta, gemengde notenpasta etc. Kies degene die jij lekker zou vinden!

   Liefs,
   Marike

 8. Wat een leuk recept! Ik hou alleen niet zo van banaan in baksels, kan ik de banaan ook vervangen voor iets anders? Yoghurt ofzo?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Related Posts