Pumpkin Paradise

0
(0)

Mijn liefde voor de pompoen steen ik niet onder stoelen of banken. Sterker nog ik bak er heerlijk op los met deze triatleet onder de seizoens groenten. Mijn herfstheld is ondertussen weer volop verkrijgbaar waardoor ik het niet laten kon om langs een ambachtelijk pompoenteler te rijden. Ik waande mij voor even in een paradijs.

Als een kinds zo blij huppelde ik door het veld om de mooiste versies uit te zoeken voor een nieuw experiment. Namelijk deze waanzinnig lekkere koeken. Chocolate Chip Cookies met als fundament het oranje goud. Met een twist van kokos en speculaaskruiden van Green Gypsy om gelijk mijn andere favorieten maar even aan te tikken. De ene variatie gedecoreerd met kleine chocolade chunks extra puur van De Notenshop en de andere versie gevuld met pistache noten en witte chocolade uit het boek van Eet Paleo (hierover later meer!). Een krokantje van buiten en smeuïg van binnen! Paradijselijke Pareltjes gemaakt met slechts enkele ingrediënten, hoe leuk is dat? Een waar feestje waar ik alleen door te kijken naar de foto’s al van geniet!

Gluten-, lactosevrij én verantwoord genieten is een feest!

Wat heb je nodig?

Voor 4 grote koeken

Ingrediënten:

 • 200 gr pompoen puree
 • 50 gr kokosmeel of 75 gr amandelmeel
 • 50 gr  (glutenvrije) havervlokken
 • 30 gr kokosrasp
 • 4 Medjoul dadels
 • 1 el kokosolie (extra vergine, ik gebruikte DEZE)
 • 2 tl speculaaskruiden
 • 2 tl bakpoeder
 • Optioneel: 1 el agavesiroop

Chocolate Chip Cookies:

 • 2 el hazelnoten 
 • 2 el chocolate chip chunks puur

Witte chocolade & pistache:

 • 2 el pistache noten
 • 1 blokje witte chocolade (zelfgemaakt of op basis van rijstmelk)

Aan de slag!

 1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Bekleed ondertussen een bakplaat met bakpapier.
 2. Doe alle ingrediënten in een mengkom en kneed deze met liefde zodat er een mooi deeg zal ontstaan. Is het deeg nog te nat? Voeg dan wat kokosrasp of havervlokken toe. Is het deeg te droog? Voeg wat extra kokosolie toe. Proef even of het deeg op smaak is. Voeg evt. nog wat agave siroop toe.
 3. Maak vier mooie bollen van het deeg. Druk deze iets plat op de bakplaat.
 4. Druk de ingrediënten in het deeg en schuif de luxe bolide de voorverwarmde oven in voor zo’n 20 minuten.
 5. Laat de koeken afkoelen buiten de oven. Geniet ervan!

TIP! Bewaar de koeken in een afgesloten doosje dan blijven ze lekker vers!

 

Ga je deze koeken maken? Laat even een berichtje achter, dat vind ik leuk! Heb je een foto? Post deze op mijn Facebook of Instagram. Vergeet mij niet te taggen of de haghtag #ohmypie te gebruiken. 

Wie weet verschijnt de foto op de Wall of Pie of is jouw foto het ‘Pareltje van de Week!

Wat vind je van dit bericht?

Gemiddeld 0 / 5. Reacties: 0

Geef als eerste je mening!

8 comments
 1. Hallo? Wat zie ik nu weer voor lekker recept voorbij komen, dat kan ook alleen maar afkomstig zijn van jou he!! 🙂 Heerlijk, dit moet ik maken, want die liefde voor pompoen delen wij zeker. Fijnnnn weekend alvast!

  Liefs, Merel

  1. Hi Merel, wat ben je toch een leuk mens! Ik ben heel benieuwd wat je ervan zal vinden! Ga er een feestje van maken! Liefs, Marike

 2. Er staat bij nummer 2. Proef of het zoet genoeg is en voeg evt. NOG wat agave siroop toe. In de ingrediëntenlijst zie ik precies geen agave siroop staan. Moet dat er origineel wel in? Alvast bedankt! Ga ze ook proberen maken 🙂

 3. Hoi Marike,
  Ik heb de koeken vandaag voor het eerst gemaakt en ze zijn heerlijk. Hartelijk bedankt voor het recept. Ik vraag me wel af wat je precies met de dadels moet doen? Ik heb ze heel klein gesneden en door het deeg gekneed. Maar dat staat niet in het recept omschreven.
  Groeten, Daphne

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Related Posts