Peren Parel

5
(1)

Regenlaarzen, verkleurde bladeren die dwarrelen door de straat op het ritme van de wind en emmers appels en peren die eindelijk geoogst mochten worden. Het is de hoogste tijd om deze heerlijke peren om te toveren tot een bijzonder taartje.

Met enige elegantie, passie en een goed gevoel voor bakken toverde ik deze parel op tafel. Een smeuïg speculaastaartje met een aromatische twist, bedekt onder een deken van gebakken peertjes en amandelen. Enkel gemaakt met de prachtige producten van De Notenshop. Zonder deze goede kwaliteit aan ingrediënten zou dit natuurlijk nooit zo goed gelukt zijn!

Wat een feest om dit met jullie te mogen delen. Ben jij benieuwd naar het recept? Stroop de mouwen maar op en ga er snel mee aan de slag!

Wat heb je nodig?

Springvormadvies: 18 cm

Ingrediënten:

 • 100 gr amandelmeel
 • 100 gr (glutenvrij) havermeel
 • 1 el bakpoeder
 • 2 el koek en speculaaskruiden
 • 1 tl kardemon
 • snufje (zee) zout
 • 4 eieren* 
 • 50 gr kokosolie 
 • 50 gr (lactosevrije) kwark of soja yoghurt
 • 5 Medjoul dadels (ontpit)
 • 3 handpeertjes
 • sap en rasp van 1 sinaasappel

Optioneel: 1 el kokosbloesemsuiker en 3 el amandelen

*Eivrij of vegan? Vervang de eieren door 4 el gebroken lijnzaad geweekt in 8 el water. Voeg als laatste een halve tl bakingsoda + een el citroensap toe zodat de cake ook in volume zal toenemen tijdens het bakproces.

Aan de slag!

 1. Verwarm de oven voor op 175 graden. Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier en vet de randen in.
 2. Meng de melen met het bakpoeder, een snuf zout en de specerijen in een kom.
 3. Klop met een garde één voor één de eieren door het beslag. Gebruik je geen eieren? Schenk dat de eivervanger door de mix Spatel nu de gesmolten kokosolie samen met de (lactosevrije) kwark of soja yoghurt door het beslag. Voeg tenslotte de dadels, de sinaasappel rasp en het sap toe.
 4. Proef even of het beslag op smaak is en voeg zo nodig nog wat sinaasappelsap of zoetmiddel toe naar wens. Jij bent de chef! Ieder heeft z’n eigen smaak! Schenk de helft van het beslag in de springvorm.
 5. Schil de peertjes, verwijder het klokhuis en snijd deze sappige smaakmakers in stukjes. Strooi de helft van het perenmengsel over het beslag.  Verdeel nu de rest van het beslag over de peren. Strooi het overige perenmengsel over het beslag. Top deze evt. af met wat gebroken amandelen en kokosbloesemsuiker. Dit zal karamelliseren!
 6. Bak de speculaas perencake in zo’n 40 minuten af. De perencake is klaar als een satéprikker er schoon en droog uitkomt. Laat dit Pareltje afkoelen buiten de oven. Geniet ervan met volle teugen!

Ga je dit taartje maken? Laat even een berichtje achter, dat vind ik leuk! Heb je een foto? Post deze op mijn Facebook of Instagram. Vergeet mij niet te taggen of de haghtag #ohmypie te gebruiken. 

Wie weet verschijnt de foto op de Wall of Pie of is jouw foto het ‘Pareltje van de Week’!

 

Wat vind je van dit bericht?

Gemiddeld 5 / 5. Reacties: 1

Geef als eerste je mening!

2 comments
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Related Posts