Bounty Bites

0
(0)

Het is weer dinsdag tijd voor een heerlijk recept in de vorm van een ontbijt taartje!  Deze Bounty Bites verdienen vandaag een plekje in de spotlight!

Mooi zijn ze zeker, deze charmeurs, die ademhalen als je heel stilletjes verwondert naar ze kijkt. De voedzame ingrediënten zorgen voor een verantwoord feestje waar vele mensen blij van zullen worden.

Toch keken de leerlingen mij raar aan toen ik ze vertelde dat wij zouden gaan bakken met bonen. “Bonen?”, keek een leerling mij teleurgesteld aan. De 12-jarige spruit, met een stoere sweater en een kuif strak in de gel, dacht terug aan het bord aardappels, stukje vlees én… uiteraard bonen, die hij met lange tanden de vorige avond leeg at om zijn moeder goed gestemd te houden. “Maar mevrouw, dat is toch niet lekker!”, zuchtte hij wanhopig. “Wacht maar af, Bram. We gaan er vandaag een feestje van maken. Vertrouw maar op mij, het komt vandaag helemaal goed. Als jij deze brownies niet lekker vind, dan mag jij van mij daarna jouw eigen variant maken!”, vertelde ik op een rustige toon. De ogen van Bram en de andere leerlingen begonnen spontaan te stralen en iets aarzelend gingen ze aan de slag met het toverrecept van mevrouw Bol.

Nadat zij de fase van het openen van het blik hadden doorstaan, waarbij de woorden als: “Nee, dit lijkt wel kattenvoer! Moet je ruiken!”, toch wel de toon bepaalde, lukte het al snel om van al deze voedzame ingrediënten een smeuïge chocolade massa te maken. Bram zette in een handomdraai Bounty Bites op tafel, waar hij intens van genoot. “Mevrouw, hoe doet u dat toch. We hebben echt getoverd! Wat smaakt dit lekker!”

Zo zie je maar weer, dat zelfs pubers overstag gaan. Zolang je maar rustig blijft en met overtuiging en passie een recept deelt. Kids inspireren dat vind ik écht een feestje!

Deze Bounty Bites heb ik ook gemaakt voor de kanjers van BBB health boutique. Deze dames doen op dit moment vanuit verschillende vestigingen mee aan een celebrations & preparations challenge. Vier weken lang zonder toegevoegde suikers. Iedere week gaat er een doos met smakelijke ‘Oh My Pie!’ bites op de post als traktatie. Wat is het toch leuk om zoveel mensen blij te maken met al dit lekkers!

Bounty Bites met een basis gemaakt van  bruine bonen die harmonieus samenspelen met de pure ingrediënten. Een prachtig team van producten die door met elkaar samen te werken een prachtige verschijning op tafel toveren. Specerijen, cacao, sappige Medjoul dadels en een fluwelen eiermassa als stevig en smeuïg fundament! In het hart van deze Parel bevindt zich een onwaarschijnlijk smakelijke verrassing, namelijk sticky dadel stukjes!

Deze Spraakmakende Smaakmaker is niet alleen een lust voor het oog maar ook een Smaaksensatie in de mond!

Wie ervan overtuigd is dat je geen bonen met taarten kunt vergelijken zal zijn of haar bevindingen bij moeten stellen. Zie hier een bijzonder resultaat! 

Bruine bonen zijn perfect voor dit recept: romig en neutraal van smaak.  Je kunt natuurlijk bonen uit blik gebruiken, maar ik kan je echt aanraden ze zelf te weken en koken. Meer smaak, goedkoper en beter voor het milieu. Bovendien kun je ze heel makkelijk in porties invriezen. Als je ze dan uit de vriezer haalt en onder warm water afspoelt of in een gerecht meekookt zijn ze in een paar minuten ontdooid. En hoe handig om altijd wat bonen voorradig te hebben voor een simpele stoofpot óf brownies.

Oftelwel: ‘Ode aan de boon!’

Gluten-, lactosevrij én verantwoord genieten is een feest!

Haal uit de kast!

Springvormadvies: Een kleine brownievorm of een ronde springvorm van 16 cm.

 

Alles in huis?

 • 265 gr bruine bonen (vers of uit blik, uitgelekt)
 • 9 grote zachte Medjoul dadels (laat deze een kwartier weken in warm water)
 • 2 eieren 0f 2 el gebroken lijnzaad geweekt in 6 el water.
 • 4 el  cacaopoeder
 • 2 el gesmolten kokosolie
 • 2 tl  bakpoeder
 • 1 tl vanillearoma of 0,5 tl vanillepoeder
 • snuf zout
 • 3 el kokosrasp
 • 2 blokjes extra pure chocolade

Aan de slag!

 1. Verwarm als eerste de oven voor op  175 graden. Vet ook alvast het bakblik in met een likje kokosolie zodat jouw smakelijke rakkers niet blijven hangen het trouw dienstdoende bakblik.
 2. Laat de bruine bonen uitlekken en spoel ze even goed schoon in een vergiet. Zorg ervoor dat er geen uitlek water meegaat in jouw beslag. Anders spoelen de brownies weg uit het bakblik, dat is zonde van al jouw energie.
 3. Doe de eitjes (de eivervanger), de cacao,  7 Medjoul dadels, de kokosolie,  het bakpoeder, de vanille en het snufje zout in een blender en mix deze chocolade substantie tot een zijdezachte massa.
 4. Proef even of het beslag op smaak is. De échte zoetekauwen onder ons zullen er nog een lepeltje agavesiroop aan toe kunnen voegen maar zelf vond ik dat niet nodig.
 5. Roer nu de kokosrasp en de stukjes dadel die je nog over hebt gehouden door het beslag heen en schuif jouw smakelijke bolide de oven in voor een bruiningskuurtje van zo’n 25 minuten.
 6. Strooi zo’n 10 minuten voor het einde van de baktijd de pure chocolade over de brownie heen. Dit geeft een extra smaakdimensie aan jouw chocoladegenot!
 7. Check even of de brownie niet te nat is door een satéprikker in de brownie te steken. De brownie mag nog wel smeuïg zijn maar niet te nat. Bak de brownie eventueel nog een paar minuten langer af in de oven.
 8. Haal deze luxe bolide uit de oven, strooi nog wat kokosrasp over de brownie zodat de chocolade en de kokos samen kan smelten.
 9. Laat de brownie even afkoelen en snijd er handzame bites van en geniet!

Geniet ervan! Wedden dat ook de ‘Ieuw-dat-lust-ik-niet-Pareltjes’ óók zullen genieten! 

Ga je deze brownie maken? Laat even een berichtje achter, dat vind ik leuk! Heb je een foto? Post deze op mijn Facebook of Instagram. Vergeet mij niet te taggen of de haghtag #ohmypie te gebruiken. 

Wie weet verschijnt de foto op de Wall of Pie of is jouw foto het ‘Pareltje van de Week’!

Liefs, Marike

 

Wat vind je van dit bericht?

Gemiddeld 0 / 5. Reacties: 0

Geef als eerste je mening!

6 comments
 1. Write more, thats all I have to say. Literally, it seems as though you relied on the video to make your point. You definitely know what youre talking about, why waste your intelligence on just posting videos to your blog when you could be giving us something enlightening to read?

 2. Ik heb de bounty bites inmiddels verschillende keren gemaakt en met veel succes voorgezet aan gasten. Ook onze oudste zoon is er gek op. Bij het bovenstaande recept heb ik alleen een kleine aanpassing gedaan omdat ik de bounty bites niet zo luchtig vond. De eieren heb ik gescheiden en het eigeel met de andere ingredienten in de blender gedaan. Als de kokos en de reststukjes dadel erin zitten spatel ik het stijfgeklopte eiwit erdoor en daardoor wordt dit taartje een stukje luchtiger.

 3. Lijken me heerlijk! Ben alleen helaas allergisch voor dadels.. Waar zou ik deze het best mee kunnen vervangen?

  Net de pompoenbrownie gemaakt, super 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Related Posts