Glutenvrije Churros

3.7
(7)

In het Spaanse ontbijtritueel zijn deze Churros niet weg te denken. Een zoet kookdeeg met een krokant jasje. Ondertussen zijn wij, Nederlanders, ook om maar zien het toch echt als iets dat ‘eigenlijk niet mag’. Mijn eerste ontmoeting met deze Spaanse Rakkers verliep verre van vlekkeloos, aangezien de vlam in de pan sloeg. Gelukkig waren mijn blus-skills wel up to date. Waarop een leerling reageerde: ,,Zoo u bent snel, heeft u hiervoor een diploma?” Ik stopte het verlangen naar deze lekkernij heel diep weg. Maar daar was Colette, die dit goddelijke goedje in een glutenvrije jas goot met een verantwoord karakter zonder gevaar voor een vlam in de pan! Wat een Heldin!

Wie Colette is lees je hier. Deze inspirerende dame heeft haar eigen Facebook en Instagram, een feestje om te bezoeken voor iedereen met (of zonder) coeliakie, die van heerlijke en gezonde recepten houdt! Colette is een échte ‘Ins-PIE-rator’ die zich voornamelijk richt op: het zoeken naar balans, sport én gezond eten om haar lichaam en geest in een goede conditie te houden!

,,Spanje , het land met een mooie cultuur , het fijne klimaat, de tradities en de heerlijke Spaanse keuken. Door de Spaanse roots van mijn mannetje ben ik geïnspireerd  door de Spaanse keuken. Een keuken met veel lekker eten zoals paella, tapas en natuurlijk churros .

Churros, ook wel het Spaanse goud genoemd. Het is een zoete snack met een zachte kern. De echte Spaanse churros is lekker maar niet zo heel gezond. Ik maakte hier een gezondere variant van, zodat je er zelfs een ontbijtfeestje van kan maken.

Geniet er van!

Alles in huis?

  • 200 ml water
  • 100 gr boekweitmeel of (glutenvrij) havermeel
  • 25 gr roomboter of kokosolie
  • 1 ei
  • 25 gr kokosbloesemsuiker
  • 15 ml vanille-extract
  • 1 theelepel kaneel
  • Optioneel poedersuiker

Aan de slag!

1. Verwarm de oven alvast op 200 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.

2. Zet ondertussen een pannetje met het water op het vuur. Doe hier de kokosbloesemsuiker en de boter of olie bij. Roer dit door elkaar totdat de boter is gesmolten en haal vervolgens het pannetje van het vuur.

3. Voeg hier nu al roerende het meel, het ei, de vanille en de kaneel aan toe.

4. Doe het beslag in een spuitzak en spuit in reepjes of in rondjes op het bakpapier.

5. Bak de Churros in ongeveer 20 minuten goudbruin.

6. Nu zijn jouw Spaanse Rakkers klaar voor gebruik. Serveer ze direct. Lekker met wat poedersuiker of gedoopt in chocolade.

Liefs, Colette”

Ben je benieuwd naar de toverkunsten van Colette? Volg haar dan via Facebook én Instagram!

Wat vind je van dit bericht?

Gemiddeld 3.7 / 5. Reacties: 7

Geef als eerste je mening!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Related Posts