Oh My Party Pie!

0
(0)

Wat gebeurt er wanneer je enkele ingrediënten bij elkaar samenbrengt in een springvorm? Juist ja, dan ontstaat er magie! Tamara toverde met passie en zorg deze Pie op tafel, opgebouwd uit laagjes. Een lust voor het oog en een smaaksensatie voor de mond! Het feest kon beginnen want: “A party without cake is just a meeting”

Verborgen parels, mensen die niet snel op de voorgrond zullen treden maar ondertussen de mensen om zich heen zoveel geven. Ze verdienen een plekje in de spotlight, zo ook Tamara. Van Pindabaas, creatieveling, taartenbakster tot sportfanaat, deze enthousiaste dame heeft het allemaal! Met recht een inspirerend voorbeeld voor velen! Ben je benieuwd naar haar verhaal? Dit kun je hier lezen. Vandaag deelt zij deze prachtige taart met ons!

Gluten-, lactosevrij, vegan én verantwoord genieten het kan!

Alles in huis?

Springvormadvies: 18 cm

Voor de bodem:

 • 200 gr dadels
 • 120 gr cashewnoten
 • 1 el water

Voor de vanille- en frambozenvulling:

 • 170 gr cashewnoten (4 uur geweekt in water)
 • 100 ml soja yoghurt (of yoghurt naar keuze)
 • 25 ml agavesiroop
 • 1 vanillestokje of 1 tl vanillearoma
 • 50 gr diepvriesframbozen

Voor de chocoladelaag:

 • 260 gr zwarte bonen
 • 70 gr rozijnen
 • 25 ml agavesiroop
 • 30 gr cacaopoeder

De bodem:

 1. Bekleed de springvorm met bakpapier. Mix de dadels en cashewnoten met het water in een foodprocessor tot een geheel. Stort dit in de springvorm en verdeel over de bodem met een lepel. Druk het stevig aan en als de bodem aan de lepel blijft plakken, helpt het om de lepel nat maken met water.
 2. Zet de springvorm in de vriezer en ga aan de slag met de vulling.

De vulling:

 1. Mix de geweekte cashewnoten, de yoghurt en de agavesiroop in een foodprocessor. Haal de helft van het mengsel uit de foodprocessor en meng dit met het merg van een vanillestokje of met vanillearoma. Pak de springvorm uit de vriezer en bekleed de bodem met de vanillelaag en stop weer terug in de vriezer om te harden.
 2. Stop de frambozen bij het andere deel in de foodprocessor en mix dit tot het een mooie rozerode kleur heeft. Doe dit mengsel apart in een bakje en stop nu de bonen met de rozijnen, agavesiroop en het cacaopoeder in de foodprocessor om tot een geheel te mixen.
 3. Pak de springvorm weer uit de vriezer en stort de helft van het chocolademengsel op de vanillelaag. Verdeel vervolgens de frambozenlaag over de chocoladelaag en als laatste de andere helft van het chocolademengsel. Stop de springvorm terug in de vriezer.
 4. Na ongeveer twee uur kun je hier heerlijke taartpunten uit snijden. Uiteraard kun je de taart zo lang in de vriezer laten staan als je wilt, om hier een andere keer van te genieten. Laat de punten een kwartier op temperatuur komen voor de Oh My Party! begint. Om het extra feestelijk te maken kun je er frambozen opleggen en cacaopoeder over strooien.

Geniet ervan en laat weten of je hem lekker vindt als je hem maakt!

Misschien ken je me al van mijn Instagram-account: tamara_dekker, maar vanaf nu deel ik mijn gezelligheid ook op Oh My Pie. Ik hoop je te kunnen inspireren met lekkere recepten!

 

Wat vind je van dit bericht?

Gemiddeld 0 / 5. Reacties: 0

Geef als eerste je mening!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Related Posts