Winactie Workshop

0
(0)

Er was eens..

Een getalenteerde fotografe die op zoek was naar een taartentovenares voor haar eindstudie fotografie. Al snel bleek dat wij de juiste chemie met elkaar hadden waardoor de Pareltjes prachtig werden vastgelegd op beeld. Het zou een E-book worden, want een echt boek? Dat kan ik toch niet, dacht ik altijd. Waar een wil is, is een weg en zo ontstond uiteindelijk een prachtig boek! Een jaar lang hebben we aan het boek gewerkt. Over elk detail is nagedacht. Mocht je ooit nog een fantastische fotografe nodig hebben voor Food fotografie? Kalkidan van Foodslices is écht een heldin! Voor de portretfotografie was er een andere Heldin die op het toneel tevoorschijn kwam, namelijk Anne Eigenraam. Zij wist zelfs een fotoschuwe taartenbakker vast te leggen op de gevoelige plaat zonder poespas. Ode aan deze twee dames!

Nog twee weken

Dan is het zover! De dag dat er een feestje wordt gevierd om de lancering van het enige échte Oh My Pie! belevingsboek te vieren. Waarschijnlijk zal ik die dag een lamme arm hebben van het schrijven van alle mooie woorden in de boeken die zijn besteld in de pre-order. Het mag de pret niet drukken, want ik ben zó ontzettend benieuwd wat jij van het boek zal vinden! Vanaf 4 februari kan PostNL z’n lol op met alle pakketjes die ze moeten versturen. Zij zullen gegarandeerd een stijging in de verzending van pakketjes gaan zien die week! Je hoort het al, ik kijk nu al uit naar dat moment!

“Maar Marike wat kan ik verwachten? “

Deze vraag krijg ik dagelijks en voor alle nieuwsgierige beeldbuiskijkers onder ons, heb ik een sneak preview. Het boek is opgebouwd uit een aantal hoofdstukken: Bak Basics, Ontbijtfeestjes, Tussendoortjes, Hartige Happers, een Taarten hoofdstuk waarbij ik al mijn taartgeheimen deel én een Grande Finale van allerlei baksels die jullie hebben ingestuurd!

Bij elk recept staan allergie icoontjes: glutenvrij, lactosevrij, eivrij én vegan worden per recept aangegeven. Daarnaast is er altijd een optie aanwezig om jouw creatie alsnog vegan of eivrij te maken. Zo kan iedereen genieten!

Pre-order

Deze unieke kans mag je niet laten schieten. Bestel het boek voor 4 februari en dan heb je het pakketje voor 14 februari in huis!

 • Gesigneerd en evt. een persoonlijke boodschap
 • Pie Special (E-Book) met 5 unieke recepten.
 • Kortingsbon en traktatie van De Notenshop
 • Kortingsbon en traktatie van Green Gypsy Spices

De vroege vogels krijgen begin februari een Pie Special toegestuurd met exclusieve recepten en tips zodat jij als een echte pro taarten kunt bouwen zoals ik dat doe!

Dit Heldinnenbaksel schittert in het E-book!

Winactie Workshop!

Omdat ik dit geluk graag deel met de mensen om mij heen deel ik vandaag een bijzondere winactie. Speciaal voor de kanjers die mijn boek gekocht hebben of deze voor 4 februari kopen.

Wil jij graag een keer met mij in de keuken staan of wil jij graag dat ik een workshop aan huis geef? Doe dan nu mee!  Baktalent of anti-held in de keuken, voor iedereen is deze workshop geschikt!

Wat moet je doen?

 • Vertel onder dit bericht mij waarom jij deze winactie zou willen winnen en met wie jij de workshop zou willen volgen.
 • Je bent de trotse bezitter van de aankoop van het Oh My Pie! boek.

De winactie loopt t/m 1 februari, daarna maak ik een winnaar bekend via de website.

Succes allemaal!

Wat vind je van dit bericht?

Gemiddeld 0 / 5. Reacties: 0

Geef als eerste je mening!

82 comments
  1. Ik zou heel graag samen met mijn man bij jouw in de keuken willen staan! Ik ben er zelf 3 hmhaar geleden achter gekomen dat ik coeliakie hebt. En onze dochtertje van ruim 2,5 heeft het, onze zoon van 5 is intolerant en onze baby’tje eet ook zo en drinken ook allemaal koemelk/melkvrij ivm allergie! Sinds ik zo leef voel ik mij veel beter!!! Ik wil graag mijn man meenemen om hem te laten zien hoe lekker je nog kan koken/bakken vooral voor de kids als er verjaardagen zijn en of feestjes. Hij heeft er nogal moeite mee voor de kids vooral omdat ze nooit ergens op een feestje iets kunnen eten. Zoals wij dat zelf weten, heb ik altijd iets eetbaars in mijn tas bij mij voor mezelf en voor de kids! Ik heb heel veel zelf studie moeten doen en geleerd wat wel glutenvrij is en wat niet! Zo ook met melk etc. Ik zag jouw boek en site voorbij komen op Facebook en dacht echt: wat een openbaring!!!!!! Eindelijk iemand die laat zien hoe je kan bakken met coeliakie!! Onze jongste wordt 19-03-2017 1 jaar en fantastisch zou het zijn als ik dan zelf een taart kan bakken wAr iedereen van kan eten!!! Dus wie weet!!! Dromen mag in ieder geval!!

   Lieve groeten,
   Karen van Gogh

   1. Lieve Karen, wat een mooie woorden. Ik ben er gewoon stil van! Wat een herkenbaar verhaal en wat ben je een ontiegelijk stoer mens met een doorzettingsvermogen van 200%. Hier krijg ik dus gewoon kippenvel van. Het is jullie gezin zo gegund om te genieten van allerlei lekkers dat gemaakt is van pure producten zonder dat het als Saharazand door je vingers glipt of dat je er een ruit mee in kan gooien. Wat gaan jullie genieten van de koeken, de taarten, ontbijtjes en alle andere recepten. Ik zie het gezin al helemaal genieten aan de ontbijttafel!
    Ondertussen zijn er een heleboel glutenvrije bakkertjes op Facebook te vinden met ieder z’n kwaliteiten maar ik hoop dat ik jou op mijn manier kan en mag inspireren. Ik ga voor jullie duimen! En mocht je ooit vragen hebben, schroom niet!

    Heel veel liefs,
    Marike

 1. Dit lijkt mij echt super leuk! Ik vind jouw taarten maar vooral jouw positiviteit zo’n inspiratie. Kan niet wachten tot het boek hier op de deurmat valt en dat ik samen met mijn gezin de heerlijkste creaties mag gaan maken. De prijs lijkt me super! Vooral samen met mijn schoonzus Sandra. Een lieve moeder van twee jonge kids met coeliakie. Een last waar zij altijd een feestje van probeert te maken en dit zou voor haar een extra stimulans zijn want het blijft moeilijk om voor je kids iets lekkers te maken vooral als ze de ‘bekende’ dingen niet mogen.
  Groetjes Janneke

 2. Sinds vorige zomer bak ik gluten en lactose vrij voor mijn zoontje dat coeliakie heeft.
  Dit jaar wil ik graag deels mijn beroep er van maken om deze taarten te verkopen in België, dus enige tips kunnen nog gerust helpen! :)

 3. Wie wil er nou geen workshop winnen van jou. Lijkt me super gaaf en dan zou ik mijn lieve vriendin Evelien uitnodigen die altijd voor mij klaarstaat ?

 4. Lieve Marike,
  Ik heb je boek natuurlijk allang besteld en gun een ander van harte deze workshop. Wat ik je wil zeggen is dat ik het zo gaaf en bijzonder vind is om te zien hoe je Oh My Pie hebt neergezet. Van een heus instagram en fb account waar je eerst de receptjes deelde, er een website kwam (die inmiddels ook heel mooi vernieuwd is) tot de prachtige pareltjes vastleggen en bundelen in een boek met een fotografe waar zelfs ik de oproep van voorbij zag komen. Ik vind het zo speciaal en als dit geen succes wordt… Je bent een topper!
  Veel liefs Esther

 5. Jouw pareltjes maken mij altijd zo blij Marike! Dus als ik ze dan zelf mag maken mét de koningin van de pareltjes dan kun je mij niet blijer maken ?.

 6. Ik ben gek op jouw taartjes ennnn….. ik val er zelfs mee af! Hoe bizar! Absolute favorieten en wat zou ik dit dan graag met jou doen, want jij kunt mij vast nog meer handigheid bijbrengen!

 7. Mijn jongste dochter van drie heeft een tarweallergie en daardoor is het heel lastig om voor haar ergens taartjes, broodjes of iets dergelijks te krijgen! Dus ja ik wil héél graag winnen!!!!

 8. Ik zou deze workshop graag winnen om van jouw tips te krijgen over bakken en tips over het combineren van smaken. Ik ben het afgelopen jaar 17 kilo afgevallen met weightwatchers en door de berichten van Hanneke en Annemieke ben ik op jouw site terecht gekomen en gaan bakken.
  Ik bakte voorheen nooit, een simpele cake mislukte al. En nu…ik bak ontbijttaartjes, bananenbrood en ontbijtkoek.
  Ik zou het super leuk en gezellig vinden om je te ontmoeten en samen iets te bakken!
  Veel succes met je nieuwe boek, ik ben benieuwd…

  Groetjes Sabine

 9. Ik zou graag een keer met jou willen bakken samen omdat ik je lief vindt! En ik je graag eens in het echt zou willen ontmoeten. Uiteraard kan ik niet wachten tot het boek op mijn deurmat ligt!

  Liefs Naomi (Food_withfayen)

 10. Ik wil graag een keer samen met jou in de keuken staat om samen iets lekkers te bakken! En ik wil je gewoon heel graag in het echt ontmoeten❤

 11. Mijn moeder bakt altijd onwijs lekker en mooie taarten. Ik zou dat zelf ook heel graag willen leren! Lijkt mij ontzettend leuk om bv in het weekend “zomaar” een taart te kunnen bakken. Niet omdat er iemand jarig is, maar voor de gezelligheid en om lekker verantwoord te kunnen genieten met elkaar.

  Ik heb daarom ook pas geleden je boek besteld in de pre-order. Een work-shop zou helemaal tof zijn! Dan zou het niet kunnen “mislukken”.

 12. Ja die bakworkshop zou ik graag winnen, ik zou samen met mijn bakvriendin Anita deze willen volgen en Anita en ik hebben ook last van glutenmonsters en lactose zooi, en zouden graag jouw enorm lekkere leuke lieve baksels live met je delen!
  Je inspireert, enthousiastmeerd en brengt n lach op mijn gezicht!

 13. Er valt altijd iets bij te leren dus lijkt me heel gaaf! Al die schitterende pareltjes die ik steeds voorbij zie komen.. kon ik dat maar! De workshop zou ik graag met een vriendin volgen zodat we samen de lekkerste taarten kunnen maken!

 14. Zelf bakken vind ik niet alleen leuk, maar is met 3 coeliaken eigenlijk ook een must. Nu mijn zoon (21) binnenkort het huis uitgaat lijkt me heel leuk om samen een workshop te volgen, zodat wij jouw heerlijke taartjes bij hem kunnen eten!

 15. Het lijkt mij geweldig een workshop aan huis te winnen. Zeker ook voor mijn buurvrouw die vanwege glutenintolerantie nu op zoek is naar een nieuwe manier van leven.

 16. Als ik jou baksels zie loopt het water me in de mond. Ik zou de workshop met mijn jongste zoon willen doen. Hij verslaat mij als het om koken en bakken gaat en het lijkt me fantastisch om samen met hem aan de slag te gaan.

 17. Ik zou het super leuk vinden om deze workshop samen met mijn lieve moeder te doen, die net als ik ook helemaal weg is van jou bakkunsten. Al die mooie pareltjes die dagelijks voorbijkomen, wauw wat een inspiratie !!

 18. Weet je, ik doe sinds feb 2016 de weight watchers. (Met succes) Er komen daar zoveel (ontbijt)taartjes voorbij.. ik vind ze dus zo niet lekker, ik kan dat duidelijk niet. Ook moest ik erg wennen aan het gebruik van havermout (meel). Maar… ik word zo blij van jouw taart (foto’s). Ik geef het daardoor gewoon nog een kans en heb jouw boek besteld. Nu al zin om er vanalles uit te proberen! (En ik kan mijn vegadochter ook eens lekker trakteren.. dat dus)

  1. Hi Anneke, gefeliciteerd met jouw prestatie! Wat ontzettend mooi om te horen dat je jouw draai hebt gevonden en als Anneke 2.0 door het leven gaat. Jammer dat de taartjes nog niet gelukt zijn. Iedereen kan bakken, ook jij. Dan is het alleen de kunst om enkele trucjes onder de knie te krijgen en de recepten af te stemmen op jouw smaak. Door de juiste melencombinatie te kiezen en smaakmaker die jij wel kan waarderen. Heus, het is mogelijk! Wat mooi dat je ook wil gaan bakken voor jouw dochter. Alle recepten zijn ook vegan te maken. Mocht je ooit vragen hebben geef een gil! Enne ik duim met je mee! Heel veel liefs, Marike

 19. Ik zou graag samen met jou in de keuken staan voor mijn dochter Nikita, zodat ik daarna heerlijk met mijn nieuwe keukenmachine en jou geweldige boek aan de slag kan voor mijn meissie!

  1. Lieve Patricia, zo mooi om te zien dat jij je altijd zo fantastisch inzet voor Nikita. Een dikke pluim voor jou als moeder, wat zal ze trots zijn. En als ze het nu nog niet kan waarderen vast en zeker later wel. Ik ga voor jullie duimen. Het is jullie zo gegund! Heel veel liefs, Marike

 20. Jouw Oh My Pie Pareltjes laten mij iedere keer weer watertanden en wegdromen… Oooh, kon ik ze zelf maar in een handomdraai bakken! Een workshop van de taartentovenares herself, zodat ik straks op elk moment van de dag van de meest mooie en heerlijke taartcreaties kan genieten… sometimes dreams do come true!

  1. Lieve Esther, wat een mooie woorden. Ook jij kan dit hoor! Eerlijk waar! Ik ga voor je duimen en wie weet staan we samen in de keuken binnenkort.
   Liefs, Marike

 21. Wàt ontzettend leuk!!…
  Het boek is al besteld dus ik wacht met smart bij de brievenbus.
  maar deze actie is geweldig!
  Zou graag een x bij jou in je keuken staan, je een x ontmoeten en tegelijkertijd heel veel leren.
  Ik zie dat @slowfoody ook heeft gereageerd en zou dit dan ook graag samen met haar doen en zo ook haar eindelijk in levende lijfe ontmoeten.
  Dan heb ik 2 instakanjers in 1 meeting…kan mijn dag niet meer stuk❣

 22. Omdat een bakkoningin vast een healthy kluns in de bakkeuken haar leren een echt pareltje te maken. En de passie te voelen van een echte tovenaar….

 23. Ik zou heel graag de workshop doen samen met mijn vriend erbij. We zijn nu een jaar samen en het blijft lastig voor hem om alles te onthouden van regels bij glutenvrij koken. Daarnaast zijn de dingen die hij ooit geproeft heeft nou niet bepaald de lekkerste op onze zelf gebakken pepernoten na. Koken is echt ons ding samen dus het zou geweldig zijn als wij een workshop van jou krijgen in het bakken van heerlijke dingen die ook nog eens glutenvrij zijn!
  Heel veel succes maar vooral plezier met het uitgeven van je boek straks in februari!!

 24. Wauw, wat een leuke win actie! Nog maar kort oh my pie ontdekt maar wat ga ik er hopelijk veel gebruik van kunnen maken. Het boek is al een tijdje geleden besteld kan er niet op wachten… dus duiken we in de blogs/fb van ohmypie ? en hopelijk lukt t me om een aantal heerlijke taarten te maken voor komend weekend. Dan is onze zoon jarig!! Hij weet nog maar kort dat ie lactose intolerant is… we hebben nog een zoon met coeliakie… dat weten we nu zo’n 4,5 jaar…het is voor mij nu ook wel ff een zoektocht! Ik zou deze workshop echt voor mijn kids willen winnen… dat er speciaal iets voor hun en met hun wordt gemaakt… ze hebben er op dit moment erg veel last van dat ze “anders” zijn… en niet alles kunnen eten… dus.. duimpjes op ?en ik zie echt uit naar het boek!!!

 25. Ik zou heel graag bij jou in de keuken staan , samen met mijn zus . Beide fan van jouw heerlijke gerechten . Beide 2x jouw boek voor elkaar besteld( we zijn tweelingen , wisten dit niet van elkaar ) .gelukkig was jij zo lief om een order te cancelen . Maar wat zou ik haar graag verrassen met een workshop van jou !
  Mede door jouw lekkere ontbijttaartjes zijn we samen al heel wat kilo’s kwijt.
  Marjon

 26. Hai Marike!

  Ik geniet altijd van je mooie woorden en je overheerlijke creaties. Ik vind het zo knap dat je zo creatief kan zijn. En blijven! Ik sneue altijd je hele recepten lijst door maar nu ik je boek heb besteld kan ik die mooi in mijn kookboek standaard op het aanrecht zetten en los gaan op de ontbijtjes en de rest. Bijna is het zo ver gelukkig en kan jij van je boek lancering genieten! Alvast natuurlijk onwijs veel plzr. Ik hoop echt een x met je te mogen bakken, en je het hemd van het lijf te vragen over je mooie baksels ; ). Ik hoop dat ik de gelukkige ben! Lies van mij en ga zo door!!!!

 27. Oh, wat gaaf!
  Dit zou ik graag willen winnen voor mijn lieve schoonmoeder die 1X per week op ons 2-jarige dochtertje pas. Ze doet altijd haar best om iets lekkers te maken als wij op visite komen dat gluten- en zuivelvrij is i.v.m. allergie/intolerantie en ook suikervrij omdat wij daar als gezin voor kiezen gezien de gezondheidsproblemen. Zij heeft mij geïnspireerd om ook zelf te bakken, terwijl ik dacht dat ik dat niet kon!
  Nu heeft mijn schoonmoeder het erg zwaar door de ziekte van mijn schoonvader en neemt haar kook- en bakplezier helaas af. Ik gun haar wel erg de inspiratie die ze zelf voor mij is geweest. En ik denk dat jouw boek en zo’n workshop haar heel goed zouden doen!

 28. Ik zou heeel graag de workshop willen winnen omdat ik heel graag en vaak zelf taarten bak maar ze never nooit zo mooi zijn als die van jou! Ik zou heel graag nog wat extra dingetjes leren en omdat het me ook gewoon heel gezellig lijkt! Iedere foto die ik van jou voorbij zie komen denk ik ‘waauuww daar zou ik wel een hapje van willen proeven’.
  Samen met mijn beste vriendin Desiree

 29. Ooo! Wat gaaf! Dit is echt iets voor mij en wil ik dolgraag winnen! Mijn lievelingseten is taart en mijn hobby is koken en bakken! Toepasselijker kan niet zou ik zo zeggen?

 30. Ooo! Wat gaaf! Dit is echt iets voor mij en wil ik dolgraag winnen! Mijn lievelingseten is taart en mijn hobby is koken en bakken! Toepasselijker kan niet zou ik zo zeggen?
  (Zou je die andere reactie willen verwijderen ?)

 31. Ooo! Wat gaaf! Dit is echt iets voor mij en wil ik dolgraag winnen! Mijn lievelingseten is taart en mijn hobby is koken en bakken! Toepasselijker kan niet zou ik zo zeggen.
  Zou je deze 3 reacties van mij willen verwijderen? De opgegeven site klopt niet en die wil ik niet openbaar hebben. Bij voorbaat dank ?

 32. Ik zou dit met mijn vriendin willen doen. Zij en mijn zoon en haar dochter hebben lactose intolerantie. regelmatig maak ik taartjes van jou site, net wat kleine aanpassingen soms maar ze zijn zo lekker.

 33. Sowieso is koken en bakken een van mijn grootste hobbies geworden van de afgelopen 2 jaar. Het liefst sta ik de hele dag te bakken. Dit valt gelukkig nog wel te combineren met school, stage, oppassen en modellenwerk. Van jongs af aan heb ik al geleerd dat je elke dag moet vieren met een stukje taart in huis! ? sinds 2 jaar dat ik modellenwerk doe probeer ik dit dan ook zo gezond mogelijk te doen! Met jou recepten iedere dag maak ik zoveel als ik maken kan en wil ? ik ga zo snel je boek bestellen en hopelijk zie ik je een keertje in de keuken naast mij staan ?❤ #inittowinit ?

 34. Zou super leuk zijn om de workshop te winnen!
  Je baksels zien er altijd mooi uit, maar dat lukt bij mij niet altijd. Lijkt mij leuk om te leren hoe ik een baksel zo mooi maak zoals jij daat voor elkaar krijgt ?
  Samen met mijn moeder, die zou dat ook heel leuk vinden!
  Hopelijk wordt jouw boek een groot succes ? Dat heb je verdiend!

 35. Ik zou graag een keer samen met Martine een workshop willen volgen. We hebben allebei een dochter met coeiliakie en zijn samen aan het ontdekken hoe we lekkere en gezonde dingen kunnen maken. Onze dochters hebben al vroeg geleerd dat eten voor pijn zorgt en moeten nu opnieuw leren dat eten lekker is en geen pijn doet.

 36. JAAAAAAAA samen met mijn lieve vriendinnetje Marianne! Yes pleaseee, ik heb net een Kitchenaid gekregen, maar ja … EN NU! neeeeeed help van de beste taartenkoningin van de wereld! En ik zou ook heel graag veel mooie pareltjes willen fotograferen! #liefdevoorfotografie

 37. Ik hou van jouw taartjes!!! Toen in zag dat je een boek ging schrijven, heb ik met smart zitten wachten tot ik het kon bestellen! Nu nog maar twee weken voor dat ik uit het boek kan gaan bakken!
  Heel graag zou ik samen met mijn beste vriendin Danielle een bakworkshop bij jou volgen. We zijn allebei gek op bakken. Vroeger werden de heerlijke (maar ongezonde) taarten en cakes gebakken, maar nu maken deze plaats voor de gezonde(re) suikervrije, lactosevrije en glutenvrije varianten! Geregeld wisselen we leuke recepten uit en ik zou het super vinden om samen met haar deze gezellige (en leerzame!) Workshop te mogen volgen!

  1. Hi Nicole,

   Wat tof om dit te lezen! Zo onwijs gaaf! Ik ga voor jullie duimen! En sowieso in de toekomst wil ik meer werk maken van het geven van workshops :). Eerst het boek maar eens de deur uit!

   Liefs, Marike

 38. Wat zou ik dat mega gaaf, geweldig vinden als jij bij mij thuis? zou komen wauw wat een mega eer zou dat zijn . Mijn inspiratie bron de Koninging ?van de taarten maken . ?… En verhalen schrijven waar ik zo mega vrolijk van wordt . De Rode loper zou uit gaan de vlag ??in de top . Maar er zijn zoveel lieve mensen die van jou een work shop zouden willen .. kanjer je kan er maar 1 weggeven .. voor degenen die het gaat worden wordt het een Feest? niet te geloven .. ik wens iedereen dan ook mega veel succes ??. Ga genieten van je boek lancering en ik wacht popelend op me eerste boek . ?Liefs van mij xxx

  1. Dag lieve Wil,

   Wat een mooie en lieve woorden, ik ben gewoon mens hoor! Het lijkt mij zo leuk om workshops te geven en met elkaar te bakken en te fotograferen. Complimenten voor jou, ik zie dat je met veel passie werkt in de keuken en dat is terug te zien in alle baksels. Blijf dit vooral doen en geniet! Ik ga voor jou duimen!

   Heel veel liefs,
   Marike

 39. Dag Marike,
  Ik was van plan een gooi te doen om samen met jou in de keuken te kunnen staan. Lijkt me, naast heel gezellig ook heel interessant om nou eens te zien hoe jij het voor mekaar krijgt ze én lekker én mooi te laten zijn! Maar toen las ik de reacties hierboven en bedacht me dat het veel mooier zou zijn als iemand met een gluten of lactose allergie/intolerantie dit zou winnen. Wat mij betreft het liefst een kind, wat is er mooier dan een kind blij te maken met iets waarvan het dacht dat het niet mogelijk zou zijn….. lekkere taart die eruit ziet alsof ie voor de koningin bedoeld is ;-) Inclusief een vader en/of moeder die hun kind onbezorgd kunnen zien genieten? Dat zou pas echt topPIE zijn!

  Veel succes met de laatste loodjes voor het uitkomen van je boek!

  Lieve groetjes,
  Freya

  I

  1. Lieve Freya,

   Wat een mooie en lieve reactie! Heel erg lief dat je aan anderen denkt, dat siert jou! Wat zo grappig is, is dat heel veel mensen ‘mooi’ willen leren bakken. Zelf sta ik hier eigenlijk nooit bij stil. Alles wat ik maak ontstaat spontaan en gaat dan ook spontaan op de foto. Het lijkt mij zo leuk om workshops te geven om mensen meer handvatten aan te reiken waardoor zij ook kunnen toveren en ook zien dat het een handigheid is.

   Dankjewel voor de mooie woorden, die doen mij goed!

   Liefs,
   Marike

 40. Jouw boek besteld! Wel een aantal taarten via de website gemaakt, maar agar-agar is nog steeds niet bevriend met mij! Kan hier dus wel persoonlijke tips van gebruiken! Ik zou graag met mijn zusje een taart willen maken!

  1. Lieve Manon, de agar agar blijft voor veel mensen een gevecht. Toch weet ik zeker dat jij en de andere mensen de ‘Agar Agar Swung’ kunnen leren (lees: het gevoel om agar agar zonder moeite te gebruiken). Het lijkt mij ook heel leuk om meer te vertellen en te delen over de verschillende bindmiddelen en hoe je deze kan inzetten. Kortom nog een heleboel inspiratie voor mooie toekomstplannen! Ik ga voor jou duimen!

   Liefs, Marike

 41. Wauw, ik zie al ontzettend veel reacties van allemaal lieve mensen die graag met jou willen bakken en daar laat ik deze winactie dan ook graag aan over. |k ben al superblij dat ik je binnenkort even ga ontmoeten en gun een ander dan ook graag het bakplezier met jou! Ik wilde nog even laten weten dat je echt onwijs goed bezig bent, een boek lanceren, een blog bijhouden en ook nog zulke gave acties naast een druk leven vind ik echt super knap!

  1. Lieve Anne, bijzonder he? Ik kan er maar niet over uit. Wat een lieve woorden van jou! Ik doe mijn best, stap voor stap, dag voor dag. Ik kijk er naar uit om jou te ontmoeten! Liefs, Marike

 42. Hoi Marike,

  Ik volg je sinds een tijdje op Instagram, omdat je nu eenmaal prachtige en heerlijke gerechten maakt. Ik hoef zelf geen glutenvrij dieet te volgen, maar eet vaak glutenvrij mee met mijn man die sinds een jaar of 6 weet dat hij een glutenintolerantie heeft. Sinds de diagnose, zijn we zelf aan het experimenteren geslagen want vrijwel alles wat kant en klaar te koop is, is het net niet of helemaal niet. Dat experimenteren ging nogal met vallen en opstaan.
  Gelukkig zijn er mensen als jij, die ons hebben laten zien dat glutenvrij niet per definitie smakeloos, droog en /of minder lekker of gezond hoeft te betekenen. Ik bestel dan ook graag je boek voor mijn man, zodat hij nog meer kook en bakinspiratie kan opdoen, want hij is sinds de diagnose erg aan het koken geslagen en kijk ik vooral toe en eet en geniet mee :-)
  Ik denk dat hij het superleuk zou vinden om een glutenvrije workshop te volgen! 14 februari is bovendien onze trouwdag, dus een leuker en smakelijker cadeau dan je boek kan ik eigenlijk niet bedenken.

 43. Beste Marike,

  Ik zou dit graag willen winnen voor mijn vrouw. Ze houd enorm van bakken, maar sinds ze geen gluten kan verdragen is dit een probleem. Nadat ze ohmypei ontdekte is ze weer aan het bakken geslagen? En fleurt ze ieder feestje op met heerlijke creaties. Het Zou leuk zijn als ze een dagje bij jou een in de leer kan en zo de nodige tips en trics leert over glutenvrij bakken. ( uiterraad heb ik ook het boek voor haar gekocht?)

 44. Ik zou enorm graag willen winnen, omdat ik helemaal kook en bakfan ben en gek ben op jou heerlijke baksels. Het lijkt me super leuk om een workshop te winnen!!! Bij deze workshop wil ik dan graag al mijn healthy vriendinnen die ook gek zijn op koken en bakken uit willen nodigen: Marly Nooijen, Yvette van den Boomen, Melanie Los, Mirjam Grevenstuk, Mink van Ness en mijn lieve moeder Ans van Grinsven en mijn schoonzusje Dagmara Coenen. Dit zou echt een super gave leuke girls kookmiddag worden met enorm veel (bak)plezier!

  1. Hi Kim, super leuk dat je meedoet! Wat klinkt dit goed zeg! Ik heb diep respect voor wat je allemaal doet en de manier waarop jij in het leven staat. Ik ga voor jou duimen! Een dikke kus voor jou! Liefs, Marike

 45. Lieve Marike,
  Ik zou echt dolgraag een keer met jou in de keuken willen staan!! Niet alleen omdat ik je zo’n positieve bak-koningin vindt maar ook omdat ik echt de fijne kneepjes van je bakkunsten wil leren. En het meest mooie zou ik mijn moeder mee willen nemen. Ze kennis laten maken met jou. Ze is namelijk social media loos. Mijn moeder zit sinds 1,5 jaar in de sanering en kan weinig activiteiten ondernemen. Niet echt een feestje dus. Mijn moeder verdient een feestje.
  Ik kan niet wachten tot jouw boek op mijn deurmat valt. Want ik ga zoiezo verder met de bakfeestjes en de inspiratie die jij mij geeft. Je bent een topper!! Liefs Ineke

 46. Op een zonnige dag ergens in januari opende een onzeker, dun meisje haar ogen. Vandaag was het haar verjaardag. Ze voelde geen vreugde, alleen verdriet. Bij een verjaardag horen lekkere hapjes en natuurlijk taart of cake. Voor dit meisje was eten geen feestje, maar juist een straf. Ze moest en zou verder afvallen.
  Het meisje kwam in een kliniek terecht en vocht tegen haar anorexia. Ze knokte hard en leerde weer normaal te eten. Stukje bij beetje leerde ze weer te genieten van het eten en goed voor zichzelf te zorgen.
  Het meisje ontmoette een jongen, haar prins op het witte paard. Een jongen met veel liefde en geduld. Er kwamen moeilijke momenten voor het meisje, waarin ze steeds de keus kreeg om voor ‘de oude, bekende weg’ te kiezen. Of om het nieuwe pad dat ze was ingeslagen en wat soms hobbelig was te blijven volgen. Steeds was daar haar lieve prins die haar troostte en er voor haar was als ze het moeilijk had. Met veel rust en creativiteit bereidde hij veganistische maaltijden, want dat was wat het meisje graag at. Ook probeerde hij wel eens een taart of cake te maken, maar daar was deze prins niet zo goed in. Gelukkig konden het meisje en hij wel hard lachen om deze ‘misbaksels’.
  Op een zonnige dag ergens in januari, nu precies een jaar geleden, opende een jonge vrouw haar ogen. Vandaag was het haar verjaardag. Ze liep naar beneden en ging aan de slag met haar hobby. Veganistische taarten/cakes bakken. Ze maakte het deeg, sneed de appels, en voegde rozijntjes toe. Ze genoot van de geur die uit de oven kwam. Haar prins op het witte paard kwam ook naar beneden en had een cadeautje verstopt. En toen, op haar geboortetijdstip, ging haar prins op zijn knieen en vroeg haar ten huwelijk.
  Vandaag, op een zonnige dag in januari, opent een vreugdevolle jonge vrouw haar ogen. Het is haar verjaardag. Ze bestelt een boek wat ze graag wilt hebben, als cadeautje voor haarzelf. Straks komt haar man thuis en zullen ze een lekkere vegan verjaardagtaart gaan maken. En je raadt vast al wel welke taart het wordt: het Worteltjestaart Wonder!

  1. Lieve Ellen,

   Wauw, ik heb jouw berichtje met kippenvel en een glimlach gelezen. Wat ben jij een doorzetter, een kanjer van goud. Ik ben ongelofelijk trots op jou! Hou dit gevoel vast en koester jouw fantastische prins op het witte paard. Ik gun jullie dit cadeau van harte, daarom duim ik ook extra voor jou! Alvast van harte gefeliciteerd met jouw verjaardag. Maak er een feestje van!
   Heel veel liefs, Marike

 47. Ik wil graag de workshop aan huis winnen samen met mijn moeder yvonne tegelaar! Wij moeten allebei glutenvrij, suikervrij, enz! Dus wij zijn fan van jouw recepten! Ik heb net de kruimel koeken gebakken! Ff afkoelen en dan ga ik proeven! Mmmm! Oh, ik kan niet wachten! Haha!

  1. Lieve Priscilla, wat een mooie en lieve reactie. Natuurlijk weet ik wie jullie zijn! Ik lees altijd de reacties. Wat ontzettend leuk dat je reageert. Ik heb het genoteerd, duimen maar! Zijn de koeken geslaagd?

   Liefs, Marike

 48. Al 63 reactie’s, oooh het zou zo tof zijn als wij de gelukkigen zijn!
  Inmiddels weet je wel dat ik gek ben op je baksels hihi. Samen met mijn vriendinnetje Milou kom ik vanuit Maastricht naar Katwijk om bij je boeklancering te zijn, dit vind ik dan ook echt een eer!!
  Toen je boek werd gelanceerd heb ik geen moment getwijfeld en heb ik het boek gekocht + nog eentje om cadeau te doen; hier kan ik zoveel mensen blij mee maken!
  Buiten dat ik het geweldig vind om je te mogen ontmoeten, zou ik het ook eeenorm leuk vinden om samen te bakken! Zeker met mijn Leefstijl: jouw baksels zijn gewoon een verantwoord feestje!

  Liefs Luca

 49. Heel graag loot ik hiervoor mee. Ik moet samen met mijn moeder ivm coeliakie glutenvrij eten. Mijn moeder weet het al wat langer, ik begeef mij sinds maart vorig jaar in de “glutenvrije wereld”. Heb al een aantal keer zo’n heerlijk taartje van jou gebakken. En natuurlijk gelijk het boek besteld! Wat zou het leuk en gezellig zijn als ik samen met mijn moeder bij jou in de keuken nog meer heerlijke baksels eigen kan maken!

 50. Wij willen ook graag met je in de keuken aan de slag ? Onze dochter heeft sinds de zomer de diagnose. Haar waarde was hoger dan 128. Dinsdag te horen gekregen dat haar waarde nu al 15 is. We zijn zo trots op haar! Ze is pas 9 maar doet het zo goed. Een feestje waard lijkt ons!!
  Ik wil graag bakken voor haar samen met m’n schoonzus die sinds begin 2016 haar diagnose heeft. Zij kan dan ook bakken voor haar dochter van 4. En dan leren wij ook voor onze (schoon) moeder die het net sinds augustus weet. Kortom veel mensen die er onwijs blij van worden ? Liefs ina

 51. Lieve Marike,

  Wat leuk dat je nu ook workshops gaat geven. Jouw droom kont daar mee uit maar de mijne ook. Ik wil zo graag een workshop doen bij je, omdat ik alle recepten heerlijk vind en geregeld in de keuken sta om je recepten uit te proberen stuk voor stuk, echter het fingerspitzengefühl van jou en jouw twist zie ik niet bij mijn misvormde baksel! Bij jou zijn het elke dag pareltjes. Mijn taartjes eten we bij kaarslicht! Hahha. Graag zou ik mijn dochter meenemen zij is nu 4 maanden aan het reizen en wil daarna een vegan en glutenvrij restaurant beginnen. Met veel gebak en taartjes. Wat beter te leren tijdens een workshop van onze “guru” MasterChef!! Veel succes met je boek. Sneak preview gedaan het is overzichtelijk met vele heerlijke taarten en prachtige foto’s! Keep up the good work. Marja Wempe

 52. Ik wil heel graag meedoen. Al die lekkernijen die jij maakt. Wie ik mee wil nemen? Eigenlijk mijn beste maatje, maar die is zo ziek dat hij het niet zou kunnen. Dan zou ik graag samen met jou lekker aan het bakken gaan.

 53. Mijn neefje heeft een heel ernstige koemelk allergie. Dat betekend dus zware darmontstekingen, bloed poepen, flinke buikpijn, obstipatie, eczeem etc na een heel minuscul beetje melk. Dan kom je er ineens achter dat werkelijk alles bereid wordt met melk in veel verschillende vormen.
  Op verjaardagen, feestjes etc mag hij bijna niets. Er is soms wel eens iets koemelkvrij, maar vaak is het saai en ziet het er minder aantrekkelijk uit en is hij daardoor ontzettend verdrietig. Graag zouden ik en mijn moeder meer handvatten krijgen om lekkere taarten te maken zonder koemelk. En jou taarten zien er geweldig uit. Al zijn veel ingrediënten voor ons niet en zou het geweldig zijn om daar eens wat hulp bij te krijgen. Niet alleen wij zullen hier blij van worden, maar ook mijn neefje, de vega vrienden en de natuurlijk ook de dieren!

  1. Lieve Jacqueline,
   Wat mooi dat je aan jouw neefje denkt! Wat heftig voor hem. Ik gun jullie van harte wat meer handvatten om aan de slag te gaan in de keuken.
   Duimen maar!

   Heel veel liefs,
   Marike

 54. Blij met de heerlijke taartjes(die bij mij nog soms mislukken) en een welkome afwisseling zijn bij de strijd tegen de kilo’s. Je bent een geweldige inspiratiebron! Ik kan niet wachten tot ik je boek in huis heb…
  Ik zou het super tof vinden om samen met mijn zus van jou persoonlijk nog het eea te leren tijdens de workshop!

  1. Hi Jolanda,

   Wat een mooie reactie zeg! Bijzonder om te lezen dat je er zoveel plezier uit haalt. Nog even geduld en dan kunnen we allemaal genieten! Wat leuk dat je samen met jouw zus aan de slag zou willen gaan.

   Heel veel liefs,
   Marike

 55. Lieve Marike, het boek is besteld. Ik kan niet wachten. Ik zou graag jouw workshop willen winnen samen met een lieve vriendin (Brigitte). Beiden letten we op ons eten, voor onze darmen, onze gezondheid en daarnaast heb ik een zoontje met een allergie. Ik kijk dan ook steeds uit naar jouw recepten om ermee aan de slag te gaan en hier drie kindergezichtjes aan het smilen te krijgen :-)

 56. Jeetje Marike wat gaaf!!!!! Je eigen boek!!! Zo verdiend!!! Wat tof!!! Ben in de zomer onverwachts naar Nepal gegaan om samen met mijn zus vrijwilligers werk te doen. Daarna ziek geworden :-(… Vandaag voor het eerst weer op je site…. en gelijk enthousiast!! Wat een kriebels weer als ik alle mooie verhalen lees en de daarbij behorende creaties bewonder… zo leuk weer! Wat heb ik een hoop gemist…. je eerste high tea…de winterwonder… de quinoabites… de pompoenparel… de kers op de taart… de peanut panter… de tiramisu… de chocodream.. de matcha lemon… de bountybites… de choco caramel… al je mooie baksels en wat leuk zoveel nieuwe inspiratie aan het woord zoveel zin om weer aan de slag te gaan…. gelijk je mooie vast mega inspirerende boek besteld. Wat zal Roos het leuk vinden om een boek van jou te hebben…
  Lijkt me mega tof om mijn bakavontuur weer een nieuwe boost te geven met een beetje hulp van jou toverstok.. inspirerende woorden en warme aanwijzingen in je workshop :-)
  Fijne avond!!!!

 57. Jeetje Marike wat gaaf!!! Je eigen boek!!!! Zo verdiend!!!! Wat tof zeg!! Beetje gek misschien, maar ben gewoon een beetje trots op je ?
  Ben in de zomer naar Nepal geweest om daar vrijwilligerswerk met mijn zus te doen. Daarna helaas ziek geworden… :-( Vandaag voor het eerst weer op je site… en gelijk mega enthousiast!! Wat een bakkriebels weer als ik alle mooie verhalen lees en de daarbij behorende geweldige creaties bewonder :-)… zo leuk weer.. wat heb ik een hoop gemist!!! Je eerste hightea ( was vast een mega succes :-))… de winterwonder… de pompoenparel…. de matcha lemon… de quinoabites… de chocodream… de peanutpanter… de bountybites…. de kers op de taart… de choco caramel… de tiramisu.. al je mooie baksels… en wat leuk zoveel inspiratie aan het woord!! Zoveel inspiratie… mega zin om weer (nu mijn gezondheid het toelaat) aan de slag te gaan! Gelijk je mooie, vast mega inspirerende boek besteld. Wat zal Roos het leuk vinden om een boek van jou te hebben! Lijkt me mega tof om mijn nieuwe bakavontuur weer een boost te geven met een beetje hulp van jouw toverstok.. inspirerende woorden en warme aanwijzingen in je workshop. Fijne avond Marike ☺

  1. Suuuus! Ik heb je gemist! Jeetje, je bent er weer wat fijn! Zo vaak aan jou gedacht! Was al bang dat er iets loos was.
   Weet je dat Roos in het boek staat? In de collage met Pareltjes! Super leuk!
   Ga ervan genieten en ik hoop dat je snel weer aan de beterende hand bent.

   Heel veel liefs en een dikke kus van mij

 58. Hallo Marike, wat was ik enorm blij om jouw verhaal te lezen in het Leids Dagblad vandaag! Sinds bij mijn zoon van 13 jaar coeliakie is vastgesteld, is mijn zoektocht naar lekkere glutenvrije recepten begonnen. Maar wat is het lastig om ook hem af en toe te tracteren op iets super lekkers als een taartje. En inderdaad te bakken zonder buikpijn maar alleen maar genieten. Wat wordt ik dan blij van jouw verhaal, recepten en binnenkort het boek!
  Omdat ik nog echt aan het leren en experimenteren ben op het gebied van glutenvrij bakken, zou ik heel graag jouw workshop willen volgen. Samen met mijn allerliefste moeder zodat oma haar kleinzoon ook kan verwennen met heerlijke dingen!
  Groetjes,
  Liesbeth Postma

  1. Lieve Liesbeth, met een glimlach op mijn gezicht en kippenvel op mijn armen lees ik deze reactie. Wat waanzinnig lief! Ik gun jullie heel veel bakplezier met deze mooie recepten. Duimen voor de workshop, want deze gun ik jullie van harte!
   Heel veel liefs,
   Marike

 59. Wauw wat ontzettend gaaf je eigen boek, nog meer inspiratie voor lekkere taarten dan op je website al stonden :).
  Het lijkt me heel erg leuk om van jou te mogen leren en nog meer lekkere dingen te kunnen maken in de keuken.

  Liefs, Aniek

 60. Ik wil dolgraag met jou in de keuken staan.. ik heb sinds kort te horen gekregen dat ik pds en dumping syndroom heb en moet nu dus nog meer aanpassen aan mijn voedingspatroon. Omdat ik toch nog een beetje wil leven ben ik me gaan verdiepen in jou heerlijke taartjes en baksels. Ik ben nog niet zo’n taartenbakprinses, maar oefening baart kunst en met jou tips zou het vast een beetje beter gaan.
  Mijn vriendinnetje Caroline is wel een taartenbakprinses maar laat het al gauw voor wat het is als het haar een beetje te lastig word. Ik wil haar dus laten zien dat heerlijke taartjes bakken niet lastig hoeft te zijn.. ?

 61. Wat een te gekke winactie!! Ik heb je boek uiteraard al gepre-ordered en ben zelf ook gek op bakken. Een klein jaartje bak ik gluten- en lactosevrij nadat we te hore kregen dat onze dochter van net 3 hier intolerant voor bleek te zijn. Een pittige tijd en zoektocht verder, gaat het nu gelukkig zo goed met haar. Ik heb een eigen bakpagina op FB (Miss Baksel), vind het mega leuk om nieuwe receptjes uit te proberen. M’n dochter vindt het ook altijs super leuk om samen met mij wat lekkers te gaan bakken.
  Ik kan niet wachten op je boek (bijna, bijna!), maar een workshop van jou zou ik helemaal super gaaf vinden!! Ik denk dat ik nog veel van je kan leren. En zo kan ik dat mijn dochter dan weer leren. :-))))

 62. Hoi Marike!
  Ik ben helemaal verslaafd aan bakken en eten, voornamelijk gezond eten!
  Ik vind jouw insta geweldig, wat een heerlijke dingen komen er voorbij, en wat zou ik graag leren hoe ik jouw taarten moet maken!
  Ik zou mijn beste vriendin Desley meenemen. Aangezien ik in Leeuwarden woon en zij in Rotterdam en beide drukke levens hebben zien we elkaar niet veel. Deze workshop zou én super leuk zijn en ook nog eens erg gezellig!!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Related Posts