Pie of Happiness

0
(0)

Met een sprongetje van geluk en twee glimmende ogen toverde ik deze kleine Parels op tafel. Het is tenslotte International Pie Day! Dit keer liet ik mij inspireren door twee krachtige meiden. Zij weten met hun kennis over voeding en gevoel voor smaak fantastische recepten te creëren. Smaak, gezondheid en balans staan voorop. Sinds een tijdje experimenteer ik steeds vaker met vegan recepten. Ik merk dat mijn lijf hier goed op reageert. Mede dankzij Merel en Tessa weet ik met mijn lunch en diner hier steeds beter een weg in te vinden. Dankjewel dames!

Dol ben ik op peertjes, ik maak eerder al de Gypsy Peer Wintercake en de Stoere Stoofpeer Pie . Dit recept van The Green Happiness kon ik dan ook niet uit mijn gedachte krijgen. In een handomdraai stonden deze kleine kanjers in de koelkast. De stoofpeertjes gemaakt met de specerijen van Green Gypsy Spices, waardoor de aroma’s al snel in de peertjes trokken. Wat is dit genieten zeg!

Ben je benieuwd naar het recept? Lees dan snel HIER verder!

Vrolijk Vegan

Je hebt het wellicht gezien aan de recepten, dat deze steeds vaker een vegan optie aangeven. Ik laat aan jou de keuze en zo kan iedereen aan de slag met de recepten. Ook in mijn boek zal dit het geval zijn. Op deze manier kan iedereen genieten!

Een robuuste korst met een vleugje kardemom, gevuld met een fluweelzachte chocolade mousse dat mij doet denken aan melkchocolade gemaakt van silken tofu waarop trotse stoofpeertjes fier zwaaien naar iedereen die voorbij loopt.

Tip!

Ik maakte deze taartjes in springvormpjes van 12 cm, waardoor ze eenvoudig te delen zijn. Ben je alleen? Dan ben je niet gebonden aan een grote taart!

Om de chocolademousse iets meer te binden voegde ik een gram agar agar toe. Kook de agar agar zo’n 2 minuten in de kokosmelk. Voeg al roerend de mousse toe en blijf goed roeren zodat de agar agar goed zal binden. Haal het pannetje van het vuur en schenk de mousse in de vormpjes.

Jouw Recept?!

Elkaar inspireren daar geniet ik van! Ik vind het dan ook super leuk om ook eens recepten van anderen te maken. Heb jij een leuk recept of wil jij dat jouw recept wordt omgetoverd tot een Oh My Pie! creatie? Stuur het mij toe (info@marikebol.com ) en wie weet verschijnt jouw recept in de spotlight!

Liefs, Marike

 

Wat vind je van dit bericht?

Gemiddeld 0 / 5. Reacties: 0

Geef als eerste je mening!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Related Posts