Kruimel Koeken

5
(1)

Op momenten dat ik weinig tijd heb om te ontbijten trakteer ik mijzelf dan ook altijd te graag op een Kruimel Koek, waardoor ik de ochtend met  energie kan trotseren. Een smeuïge koek, niet krokant maar wel met een bite. Waar zo nu en dan een stukje van afbrokkelt waardoor je weer een reden hebt om de achtergebleven kruimels voor het laatst te bewaren en snel op te snoepen.

Zo nu en dan verschijnt er een mailtje met een wens in mijn mailbox. Dan kan ik het niet laten om aan de slag te gaan in de keuken. Zonder enige moeite begint de creativiteit te borrelen en voordat ik het weet staat er wat lekkers op tafel. Deze Robuuste Rakkers zijn niet zoals doorsnee koekjes, ze zijn uniek en écht ontzettend lekker!

Deze Kruimel Koeken stelen de show als visite krijgt, de hongerige kids uit school komen en uiteraard wanneer je zelf op de bank ploft met een kop thee en op zoek bent naar ontspanning. Ze zien er niet alleen robuust uit ze zijn plantaardig, smaakvol én verantwoord.

Groots zijn ze zeker, ik hou namelijk zelf niet van kleine koekjes, ik ben dol op groot! Vooral van die koeken waar jij je achter kunt verstoppen. Uiteraard kun je zelf de maat bepalen, van deze creatie.

Heb je de OH MY PIE! bakpakketten al gespot? Ga voor het Startersbakpakket of het Luxe bakpakket voor extra bakplezier!

Recept

Wat heb je nodig?

Ingrediënten:

Basisdeeg:

Vulling optioneel:

Aan de slag!

 1. Verwarm de oven voor op 170 graden. Bekleed de bakplaat met bakpapier.
 2. Wel de abrikozen in een kommetje lauw warm water.
 3. Doe vervolgens de havermout of boekweit, kokosmeel, kokosolie, yoghurt, de ontpitte dadels, sinaasappelrasp, specerijen, zout en het zoetmiddel in een mengkom. Kneed hier een mooie deegbal van. Is het deeg te droog? Voeg dan wat extra yoghurt toe. Is het deeg te nat? Voeg dan wat extra haver- of boekweitvlokken toe.
 4. Proef even of het deeg op smaak is. Zo niet, voeg nog wat specerijen of zoetmiddel toe.
 5. Maak een kuiltje in het deeg. Strooi hier de bakingsoda in met het citroensap. Het mengsel begint nu te bruisen, het lijkt wel een vulkaan! Don’t worry, het komt goed! Kneed nu het deeg nogmaals door.
 6. Dep vervolgens de abrikozen droog en snijd deze in stukjes, doe dit ook met de noten.
 7. Kneed de optionele ingrediënten door het basisdeeg heen. Bewaar een aantal stukjes abrikoos en bewaar wat watlnotenkruim voor een robuust uiterlijk van deze Kanjers.
 8. Maak bollen van het deeg en duw deze iets plat. Druk het notenkruim en de abrikozen in het deeg. Bestrijk het deeg met (plantaardige) melk zodat het deeg mooi zal gaan glimmen (een eidooier werkt ook goed, maar dan zijn de koeken niet vegan meer).
 9. Schuif de luxe bolide de oven in voor een bruiningskuurtje van 15 a 20 minuten.
 10. Laat de koeken iets afkoelen en geniet ervan! Heerlijk met een kopje thee op de bank. Pas wel op, de koeken kunnen kruimelen. Een gewaarschuwd mens telt voor twee, toch?!

Ga je deze glutenvrije Chocolade Bananencake maken? Laat even een berichtje achter, dat vind ik leuk! Heb je een foto? Post deze op mijn Facebook of Instagram. Vergeet mij niet te taggen of de haghtag #ohmypie te gebruiken. 

Ben je op zoek naar meer inspiratie? Bestel mijn boek ‘Bakken zonder Tarwe!

 

 

Wat vind je van dit bericht?

Gemiddeld 5 / 5. Reacties: 1

Geef als eerste je mening!

6 comments
 1. Hmmm bij de ingrediënten staat ‘rasp van een halve sinaasappel’ en in t recept staat ‘citroensap’.. welke moet t zijn?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Related Posts