Nada meets Milky Way

0
(0)

Het is alweer even geleden dat ik kennismaakte met de knapperige fruitige bites van Nada Nothing Added. Sindsdien zijn deze kleurrijke  Rakkers niet meer uit mijn voorraadkast weg te denken.

De gevriesdroogde fruitsnacks van NADA Nothing Added zijn lekker knapperig, gezond en 100% natuurlijk! Door het vriesdrogen blijven de intens verse fruitsmaak en alle voedingswaarden in elk stukje fruit behouden. Één zakje fruitsnacks bevat een dagelijkse aanbevolen portie fruit.

Tijdens de Gezondheidsbeurs ontmoette ik Taco, de oprichter van NADA Nothing Added. Hij wist zijn passie voor gezonde voeding te combineren door een prachtig product op de markt te brengen. Een prachtig puur product zonder poespas of glutenmonsters. Puur genieten, dat staat voor op!

 

#Aanradertje

Ik ben enthousiast over de smaakvolle fruitsnacks! Ze zitten standaard in mijn tas en ook tover ik er graag mee in de keuken.  Deze kleurrijke zakjes dan ook echt aan te raden!  Je kunt ze bestellen via de website van NADA Nothing Added en ze zijn te koop bij alle Marqt winkels in Nederland.

Of je kunt natuurlijk mee doen……

 

Winactie NADA Nothing Added!

Ik mag drie pakketjes van NADA met alle drie de smaken weggeven! Wat moet je doen?

 • Ik ben benieuwd wat jij met deze fruitige snacks zou doen. Bedenk een creatieve combinatie en wie weet werk ik het recept voor jou uit.
 • Tag een vriend of vriendin met wie jij dit zou willen delen.
 • Volg mij en NADA Nothing Added op Instagram of Facebook
 • Maandag 27 maart maken we de winnaars bekend!

 

“Marsen of Milkie Waais? Oh nee die hadden ze in uw tijd vast nog niet toch?”

“Wat is uw favoriete snoep?”, vroeg een leerling spontaan. Het vrolijke dametje keek mij aan met haar grote groene kijkers in de hoop dat ik snel zou reageren. “Oei, met chocolade kun je mij altijd blij maken!”, reageerde ik vrolijk.

“Marsen of Milkie Waais? Oh nee die hadden ze in uw tijd vast nog niet toch?”, reageerde Nada ongedwongen. Ach ik kom tenslotte uit de oertijd volgens deze generatie. “Voor een échte Milky Way kun je mij wakker maken!”, rolde spontaan uit mijn mond. Het meisje vond het prachtig, de Milky Way was tenslotte ook haar favoriet! Ik kon het niet laten om de smaak van deze Old School lekkernij in een springvorm samen te brengen met de NADA aardabeienstukjes.

Een aromatische chocolade basis waarop een smaakvolle Nougat pronkt, afgedekt met een vanille deeg waarop een chocolade vulling de tussenlaag vult, afgetopt met een rood fruit coulis en een knapperige bite van mijn grote favoriet, de crispy aardbeienstukjes van NADA Nothing Added.

Alles in huis?

Springvormadvies: 12 a 16 cm

Ingrediënten:

Deeg:

 • blikje kikkererwten 400 gr (uitlekgewicht 240 gr)
 • 25 gr amandelmeel
 • 1 el koksolie, cashewnotenpasta, hazelnootpasta of amandelpasta
 • 1 el agavesiroop
 • 1 tl vanillearoma
 • snufje zout
 • 0,5 el cacao poeder

Nougat vulling:

 • 40 gr gesmolten kokosolie
 • 30 ml amandelmelk
 • 30 gr agavesiroop
 • 40 gr amandelmeel
 • snufje zout

Chocolade vulling:

 • 1 avocado
 • 2 el cacao
 • 3 Medjoul dadels

Topping:

Aan de slag!

De bodem:

 1. Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier en vet de randen in.
 2. Laat de kikkererwten goed uitlekken. Er mag geen vocht bij zitten anders blijft het deeg te nat.
 3. Doe de kikkererwten samen met het zoetmiddel, kokosolie of notenpasta, vanille, snufje zout en de amandelmeel in een mengkom. Maak het mengsel fijn met een staafmixer of keukenmachine.
 4. Proef even of het deeg op smaak is.
 5. Doe 2/3 van het deeg in een andere mengkom (zet het overige deeg even apart) en kneed hier de cacao doorheen.
 6. Bedek de bodem met het chocolade deeg en maak een opstaande rand, zet de bodem even in de vriezer.
 7. Ga ondertussen verder met het maken van de Nougat vulling!

De Nougat vulling:

 1. Doe de ingrediënten voor deze laag doe je weer in de keukenmachine tot het een glad mengsel is. Schenk dit smakelijke goed in de springvorm en zet deze parelwitte bolide voor een uur in de vriezer.
 2. Rol vervolgens het overige vanille deeg (dat restje van de bodem) uit en verdeel dit over de nougat laag als deze hard genoeg is. Ik rolde het uit tot een lap en drukte met de rand van de springvorm een cirkel uit het deeg.

De chocolade vulling:

 1. Pureer de avocado samen met de cacao en de ontpitte Medjoul dadels tot mousse. Proef even of jouw mousse op smaak is en drapeer dit over het taartje. Is jouw mousse te dun van structuur? Blend dan een tl topiacameel, arrowroot of johannesbroodpitmeel mee en laat de vulling even opstijven.

De topping:

 1. Verwarm de bosvruchten in een pannetje met enkele eetlepels water of sinaasappelsap en voeg de chiazaadjes toe. Laat het fruitmengsel op een laag vuurtje door pruttelen zodat er een geleiachtige fruitspread ontstaat.
 2. Laat het bosvruchtengoedje even afkoelen voordat je het over de chocolademousse drapeert.
 3. Strooi tenslotte voor het serveren de NADA aardbeienstukjes over het taartje voor een extra elegante uitstraling!

Ga je dit taartje ook maken? Laat even een berichtje achter, dat vind ik leuk! Heb je een foto? Post deze op mijn Facebook of Instagram. Vergeet mij niet te taggen of de haghtag #ohmypie te gebruiken. 

Wie weet verschijnt de foto op de Wall of Pie of is jouw foto het ‘Pareltje van de Week’!

Liefs, Marike

Wat vind je van dit bericht?

Gemiddeld 0 / 5. Reacties: 0

Geef als eerste je mening!

3 comments
 1. Bedankt voor het lekkere recept! Ik wil het heel graag uitproberen maar iets is mij niet helemaal duidelijk. Bij het deeg, bedoel je daar 1el kokosolie + 1 el notenpasta of is het 1el kokosolie of 1 van de notenpasta’s?

 2. Hi, leuk en lekker taartje lijkt mij! :-) Ik wil ‘m graag gaan maken, maar er staat niet bij voor hoeveel personen dit is. Dan heb ik een indicatie en in hoeverre ik ingrediënten moet verdubbelen..

  Hoor graag

  Groet Lianne

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Related Posts