Mango Crumble Pie

0
(0)

Wanneer je jezelf trakteert op een feestontbijt is vroeg opstaan ineens een stuk minder moeilijk. Wedden dat het werkt?! De Old School kruimel appeltaart maakte plaats voor een exotische variant. Deze gouden Parel paradeerde spontaan over het aanrecht. Ontbijten met taart, yes het kan! Ook gewoon op een doordeweekse dag. Deze voedzame Rakker geeft jou niet alleen een voldaan gevoel maar ook een goed humeur!

Het zal je maar gebeuren

En daar lagen ze hand in hand, al dagen eenzaam op de fruitschaal. Een rijpe mango en een citroen die elke keer wanneer ik langs liep knipoogden en smeekten om eindelijk eens een hoofdrol te krijgen in één van de Oh My Pie! baksels. De combinatie van mango en citroen zou niet misstaan in een zomers taartje. De Mango & Crumble Pie was dan ook snel geboren.

De smeuïge bodem waarin de mango en citroen een dansje doen zorgen voor een zoet maar fris karakter. Bedekt onder een deken van krokante kruimels die jouw Parel voorzien van een kroon. Een handzaam taartje dat je kan delen met de mensen om je heen of natuurlijk gewoon alleen op kan eten zodat je enkele dagen bent voorzien van een heerlijk ontbijt!

Heb je alles in huis?

Springvormadvies: 16 a 18 cm

Voor het deeg:

 • 50 gr (glutenvrije) havermout
 • 25 gr amandelmeel
 • 4 Medjoul dadels (ontpit)
 • 1 tl bakpoeder
 • 150 gr (lv) kwark of kokosyoghurt
 • 1 ei of 1 el gebroken lijnzaad + 2 el water
 • 1 tl vanillearoma of 0,5 tl vanillepoeder
 • snufje zout

Voor de vulling:

 • 1 mango
 • scheutje citroensap
 • 1 el citroenrasp

Voor de crumble:

 • 50 gr (glutenvrij) havermout
 • 50 gr amandelmeel
 • optioneel 2 el kokosrasp
 • 2 el kokosolie
 • 2 el agavesiroop of honing
 • snufje zout
 • 1 tl speculaaskruiden

Aan de slag!

 1. Verwarm de oven voor op 170 graden. Bekleed de bodem met bakpapier en vet de randen in.
 2. Doe de ingrediënten voor het basisdeeg in een mengkom en maak deze fijn met een staafmixer zodat er een egaal beslag ontstaat. Is het beslag nog te stevig, voeg dan nog een extra lepel (lv) kwark of kokosyoghurt toe.
 3. Proef even of jouw fluwelen goedje op smaak is. Zo niet, voeg nog wat specerijen of zoetmiddel toe.
 4. Schenk het beslag in de springvorm.
 5. Schil de mango en snijd deze in stukjes of voor de Guus Gemak mensen onder ons, ontdooi de blokjes mango.
 6. Besprenkel de mango met het citroensap en verdeel de citroenrasp over het taartje.
 7. Als laatste maken we de crumble. Roer het amandelmeel, de havermout, de kokosrasp en de speculaaskruiden door elkaar in een mengkom. Roer hier de gesmolten kokosolie en het zoetmiddel doorheen. Uiteindelijk ontstaat er een kruimelige massa. Is jouw kruimeldeeg nog te los qua structuur? Voeg dan een klein scheutje water toe. Is jouw kruimeldeeg te nat? Voeg dan wat extra havermout of amandelmeel toe en roer het deeg nogmaals door elkaar.
 8. Verdeel deze kruimels als een tapijtje over de gouden Parel en schuif deze Bolide de oven in voor een bruiningskuurtje van zo’n 30 minuten.
 9. Laat het taartje afkoelen buiten de oven en snijd er stukken van. Geniet ervan met volle teugen!

Serveertip! Ook erg lekker met een bolletje ijs. Maak dit taartje ook eens met bosvruchten of blauwe bessen voor een andere smaakbeleving!

Ga je deze taart maken? Laat even een berichtje achter, dat vind ik leuk! Heb je een foto? Post deze op mijn Facebook of Instagram. Vergeet mij niet te taggen of de haghtag #ohmypie te gebruiken. 

Wie weet verschijnt de foto op de Wall of Pie of is jouw foto het ‘Pareltje van de Week’!

Liefs, Marike

 

 

Wat vind je van dit bericht?

Gemiddeld 0 / 5. Reacties: 0

Geef als eerste je mening!

2 comments
 1. Heb al een hoop van jou taartjes gemaakt, en vind ze stuk voor stuk heerlijk. Helaas deze is niet mijn favoriet, of ik heb iets niet goed. gedaan. De bodem beef sompig en klef, nadat hij 30 minuten op 175 was gebakken. Ik heb hem uit de springvorm gehaald en afgedekt met aluminiumfolie ( de crumble) en nog eens 20 minuten in de oven. Helaas een kleffe boel . Is het niet zo dat ik eerst de bodem had moeten bakken en dan pas de mango en crumble erop.

  Groetjes Lia

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Related Posts