Swingende Snickers Sensatie

0
(0)

Soms sta ik als swingend in mijn keuken te genieten van de ideeën die spontaan opborrelen. Gewapend met een bakvormpje in mijn éne hand en een pollepel in mijn andere hand zing ik mee met de liedjes van Goldplay en andere nummers die voorbij komen. Heerlijk! Een moment van ontspanning en geluk. Ik kan het iedereen aanraden. Tijdens dit keukenavontuur ontstond ineens een geweldig idee om een NO BAKE PIE te maken zonder al te veel poespas. Een snickers bodem met een cheesecake laagje, dat was mijn idee, alleen dan wel verantwoord. Zodat je er ook mee kunt ontbijten. Enne, nog beter gewoon het hele taartje zelf mag opeten! Eerder maakte ik al de  Sticky Snickers Cake , de Magische Snickers en het Snickers Ontbijttaartje! Ook lekker uiteraard, maar deze variatie die nu volgt is toch weer bijzonder.

Een robuuste bodem gemaakt van enkele simpele ingrediënten waarin de smaak van pinda’s en chocolade samenkomen gevolgd door een romige cheesecakelaag waarop een Swingende chocolade Swirl floreert! Grandioos! Wat een ontdekking! Als een Koningin serveerde ik deze Bolide op mijn ontbijtbord, waar ik intens genoot van deze Smaaksensatie in mijn Koninklijke zetel!

Tip! Dit Pareltje is uitermate geschikt voor de zomer en vries je deze Kanjer in? Dan heb je een IJSTAARTJE! Ook erg lekker! Zorg er dan wel voor dat je het taartje even voor het serveren uit de vriezer haalt!

Je kunt het taartje het beste een avond van te voren maken. Dan zijn de aromatische smaken, geuren en kleuren goed in de bodem en vulling getrokken zodat je intens kunt genieten! Ook makkelijk om mee te nemen ‘ON THE GO’, daar hebben we Rens vandaag niet voor nodig ;). 

Ben je benieuwd naar het recept? Stroop dan snel de mouwen op en ga ermee aan de slag!

Recept

Wat heb je nodig?

Springvormadvies: Ik gebruikte een springvormpje van 12 cm, een schaaltje van 10cm volstaat ook prima.

Ingrediënten:

Voor de bodem:

 • 1 klein rijp banaantje a 100 g (Hou je niet van deze bruine Rakkers, dan kun je evt. ook geraspte appel of zoete aardappelpuree gebruiken)
 • 25 g (glutenvrije) havermout
 • 20 g kokosmeel
 • 1 el  cacaopoeder
 • 2 Medjoul dadel, wel ontpit natuurlijk
 • 2 el pindakaas
 • 1 el ongebrande noten crunch of pindastukjes

Voor de vulling:

 • 200 g  kokosyoghurt of (lactosevrije) kwark
 • 2 blaadjes gelatine of 1 g agar agar
 • 1 tl vanille-extract
 • 1 el ahornsiroop

Garnering:

 • 2 blokjes pure chocolade
 • notencrunch naar wens

Aan de slag!

 1. Bekleed de bodem van een springvormpje of vet de een klein schaaltje in.
 2. Doe de banaan, snufje zout, pindakaas, havermout en het kokosmeel in een mengkom en kneed dit tot een plakkerige massa. 
 3. Voeg de dadels toe samen met de cacao en de notencrunch. Kneed totdat er een deegbal ontstaat. Proef of het deeg op smaak is, voeg zo nodig nog wat extra’s toe wat jij mist. Smaken verschillen tenslotte! Gebruik je kleine harde dadels? Laat deze dan voor gebruik even weken en maak deze daarna fijn met een keukenmachine of staafmixer. 
 4. Vul het vormpje met het smakelijke goedje en laat de bodem even opstijven in de koelkast of in de vriezer.
 5. Ga ondertussen aan de slag met de vulling. Laat de gelatine blaadjes even weken in koud water totdat deze slap en buigzaam zijn.
 6. Verwarm een paar eetlepels water in een pannetje en verwarm hier de gelatine in. Blijf ondertussen roeren totdat de blaadjes zijn opgelost. Gebruik je agar agar?  Verhit de agar agar in een pannetje met enkele eetlepels water. Laat het even doorkoken, blijf wel roeren.
 7. Roer vervolgens de gesmolten gelatine of agar agar  door het kwarkmengsel samen met het zoetmiddel. (Wil je een luchtiger mengsel? Staafmix de substantie dan voor een paar minuten, er ontstaan belletjes in de vulling en je zal zien dat deze luchtiger zal worden na het opstijven!).
 8. Zet het taartje in de koelkast voor een paar uur.
 9. Als de Parelwitte laag stijf genoeg is kun je de chocolade au bain-marie laten smelten en met een lepeltje over het taartje bewegen zodat er een Swirl ontstaat. Vind je deze handeling teveel werk? Je kunt ook wat geraspte chocola over het taartje strooien, net zo lekker!

Geniet ervan met volle teugen! Het is je gegund!

Ga je dit taartje maken? Laat even een berichtje achter, dat vind ik leuk! Heb je een foto? Post deze op mijn Facebook of Instagram. Vergeet mij niet te taggen of de haghtag #ohmypie te gebruiken. 

Wie weet verschijnt de foto op de Wall of Pie of is jouw foto het ‘Pareltje van de Week’!

Liefs, Marike

 

IMG_6052

IMG_6019

Wat vind je van dit bericht?

Gemiddeld 0 / 5. Reacties: 0

Geef als eerste je mening!

7 comments
 1. Ziet er heerlijk uit! Ga deze misschien zometeen al maken. Heb toch alle ingrediënten in huis. Vroeg me alleen af of je de dadels nog in kleine stukjes moet snijden of in ze geheel er door heen moet kneden.

  Liefs,
  Catharina

  1. Hi Catherina, wat leuk om te horen! Je kan ze in kleine stukjes snijden. Aangezien mijn Medjoul dadels heel smeuig waren kon ik ze er zo doorheen kneden.
   Ik ben benieuwd wat je ervan zal vinden!

   Liefs, Marike

 2. Hi Marike,
  Dit taartje ziet er heerlijk uit!
  Weet jij ook waar ik de dadels eventueel door zou kunnen vervangen?
  Ik heb vaak niet zulke smeuïge dat ik ze er zo door kan mengen.
  Liefs Silvia

  1. Hi Silvia,

   Deze zou je weg kunnen laten of als extra zoetmiddel een scheutje honing of dadelstroop toe kunnen voegen.

   Liefs,
   Marike

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Related Posts