Merry & Berry Pie

0
(0)

Yes, zomerse temperaturen! De geitenwollensokken en zelfgebreide truien maken plaats voor fancy shirts en korte broeken. Heerlijk! Zo’n bijzonder moment moet natuurlijk gevierd worden. Dat taart en gezelligheid goed samen gaan bewijst deze Vrolijke Bessentaart maar weer eens. Wie wordt hier nou niet blij van? Colette had de zomer in haal bol en toverde met enkele pure ingrediënten een smaakvol taartje op tafel.

Wie Colette is lees je hier. Deze inspirerende dame heeft haar eigen Facebook en Instagram, een feestje om te bezoeken voor iedereen met (of zonder) coeliakie, die van heerlijke en gezonde recepten houdt! Colette is een échte ‘Ins-PIE-rator’ die zich voornamelijk richt op: het zoeken naar balans, sport én gezond eten om haar lichaam en geest in een goede conditie te houden!

Dat taart niet ongezond hoeft te zijn kun je hier zien. In een handomdraai zet je deze Zomerse Parel op tafel. Met een smeuïge bodem, smaakvol en smeuïg waarop een heerlijke cream is gedrapeerd met een vleugje vanille, afgetopt met een bedje van verse zomerse vruchten.

Ondertussen is er een ware familie op Oh My Pie! ontstaan van taarten met bessen en bosvruchten. Herken je ze nog? De Brownie & Berry Pie, Cherry & Brownie Pie, Baked Brownie & Berry Pie, Creamy Strawberry Cheesecake en de Red Velvet Cheesecake .

Je kan hier gerust ‘s ochtends van genieten als ontbijt. Neem een puntje mee als tussendoortje in een afgesloten bakje of maak een taart en trakteer deze op het werk of deel deze met het gezin. Glimlachmomentjes gegarandeerd!

Gluten-, lactosevrij en eventueel vegan genieten is een feest!

Wat heb je nodig?

Springvormadvies: 20 cm 

Bodem:

 • 50 gr (gv) havermeel 
 • 50 gr boekweitmeel 
 • 75  gr dadels +100 ml warm water 
 • 100 gr (lv) kwark of soja yoghurt
 • 1 ei*
 • 1 tl kaneel 
 • 1 tl bakpoeder

*Eivrij of vegan? Gebruik 1 el chiazaad of gebroken lijnzaad geweekt in 2 el water.

Vulling: 

 • 400 gr (lv) kwark
 • 200 gr (lv) roomkaas*
 • 40 gr agavesiroop of ahornsiroop
 • 2 tl vanillearoma
 • 6 gelatine blaadjes of 3 gr agar agar

*Vegan? Gebruik silken tofu of tofu. Maak dit fijn met een staafmixer en voeg een scheutje extra citroensap of sinaasappel toe en eventueel wat zoetmiddel.

Topping :

 • aardbeien
 • blauwe bessen
 • kersen 
 • goji bessen 
 • pistache noten 

Aan de slag :

 1. Verwarm je oven voor op 175 graden. Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier en vet de randen in.
 2. Wel de dadels in het warme water zodat ze wat zachter worden en blend ze daarna in de blender tot een pasta. 
 3. Doe de fluwelen pasta in een kom en doe hier het ei of de ei vervanger en de (lv) kwark bij en mix dit met een mixer zodat het wat luchtiger wordt. 
 4. Voeg de melen , kaneel en bakpoeder toe en deze ingrediënten  tot een mooi egaal beslag. 
 5. Proef even of jouw beslag op smaak is. Schenk vervolgens het mengsel over de bodem van de springvorm en bak deze Bolide zo’n 20 a 25 minuten in de oven.  
 6. Ondertussen kun je aan de slag gaan met het maken van de vulling.
 7. Mix de (lactosevrije) yoghurt of kwark  samen met de (lactosevrije) zuivelspread, agavesiroop, vanillearoma en het bietensap door elkaar zodat jouw hagelwitte massa een luchtig karakter krijgt. Proef even of jouw vulling zoet genoeg is.
 8. Gebruik je gelatine? Week de blaadjes gelatine in een kommetje met koud water. Knijp de gelatine uit wanneer deze week geworden is. Verwarm de gelatine met 2 eetlepels van het yoghurtmengsel en roer dit goed door elkaar. Voeg nu beetje bij beetje het yoghurtmengsel toe aan de verwarmde gelatine. Blijf ondertussen goed roeren om klontjes te voorkomen. Ga door naar stap 10.
 9. Gebruik je agar agar? Roer de agar agar met enkele eetlepels water door elkaar en kook dit zo’n 2 minuten in een pannetje. Schenk hier de  yoghurt bij en roer het mengsel goed door elkaar. Verwarm het mengsel nog even zodat de agar agar goed kan binden.  Haal het pannetje van het vuur.
 10. Schenk de vulling op de bodem en zet deze in de koelkast. 
 11. Let op! Laat de bodem niet te lang af laten koelen want anders kan die ie krimpen en loopt de vulling langs de bodem. Is niet heel erg, maakt voor de smaak niet uit maar het oog wil natuurlijk ook wat!
 12. Gebeurt dit wel? Geen paniek! Week enkele dadels in warm water, ontpit ze en maak er een pasta van. Verspreid de pasta als voegmiddel langs de randen zodat de vulling er niet langs kan sijpelen.
 13. Zet de taart voor minimaal 1,5 uur in de koelkast zodat deze op kan stijven.
 14. Garneer na 1,5 uur de taart met het fruit , goji besjes , en pistache nootjes .
 15. Na het garneren zet je de taart voor minimaal 1,5 uur weer terug in de koelkast zodat het fruit in de vulling mee kan opstijven. 
 16. Geniet van deze Vrolijke Bessen taart! Het is jou gegund!
Liefs Co (lette)
Ben je benieuwd naar de toverkunsten van Colette? Volg haar dan via Facebook én Instagram!

Wat vind je van dit bericht?

Gemiddeld 0 / 5. Reacties: 0

Geef als eerste je mening!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Related Posts