Coffee & Roasted Cashew Pie!

0
(0)

Om de dag met energie en een glimlachmomentje te beginnen stat ik mijn dag met een voedzaam ontbijt. Vandaag maakt deze Krachtpatser zijn opwachting. Niet zomaar een taartje maar een ware koning der ontbijttaartjes. Zei iemand Coffee & Salted Cashew Pie?! Yes please! Een luchtig taartje met een voedzame basis waarin de smaken van chocolade en koffie samenkomen. Gedecoreerd met gezouten cashewnoten en een Swirl van pure chocolade om het feest compleet te maken. Een aanrader voor de fijnproevers onder ons! Het recept heb ik vandaag voor jou uitgewerkt zodat jij ook kan genieten als een échte koningin!

De perfecte basis voor een ontbijttaartjes verslaving

Er was ooit een dag dat ik per toeval ontdekte dat de dag beginnen met een ontbijttaartje zo waanzinnig leuk is. Tot op de dag van vandaag ben ik er nog niet op uitgekeken. Iedere keer ontdek ik weer nieuwe mogelijkheden! Ben je nog niet bekend met mijn manie van ontbijttaartjes? Kijk HIER bij de basis. Koop een springvormpje van 12 cm. Deze kun je kopen bij de Xenos, Action, AH XL of natuurlijk de betere bakshops. Vergeet niet om deze goed in te vetten. Het zou zonde zijn als jouw kunstwerk voor eeuwig verenigd zal blijven met de springvorm of het ovenschaaltje. Het oog wil tenslotte ook wat!

Combineren maar!

Kies jouw favoriete meel of melen. Durf te combineren! Voor ontbijttaartjes gebruik  ik graag amandelmeel in combinatie met glutenvrije havervlokken of meel. Je kunt natuurlijk ook kiezen voor een andere combinatie. Gebruik 40 a 50 gram meel per taartje. Wees alleen wel voorzichtig met kokosmeel, dit meel heeft meer vocht nodig en hiervan heb je minder nodig.

Smaakvolle specerijen

Geef jouw taartje smaak en karakter door specerijen toe te voegen. Het zal je niet ontgaan zijn dat ik dol ben op de specerijen van Green Gypsy Spices. Dit geweldige toverzand is puur, persoonlijk en geven jouw taartje een eigen karakter. Mijn favorieten zijn toch wel; Pumpkin Spice, Speculaaskruiden, Chia kruiden en de Choco Loco!

Ga je toch liever voor safe en houd je het bij de oude en vertrouwde kaneel? Kies dan voor de Ceylon Kaneel! Deze kaneel geeft zoveel meer smaak aan jouw taartje dan de huis-tuin en keuken kaneel uit de supermarkt. De Ceylon Kaneel is van nature zoet en aromatisch. Hierdoor heb je tegelijkertijd minder zoetmiddel nodig. Daarnaast kent deze Rakker ook vele gezondheidsvoordelen.

Bindmiddel

Het meel, de specerijen en het zoetmiddel zijn bij elkaar dan nog een droge meuk. Om een luchtig taartje op tafel te toveren heb je natuurlijk een middel nodig dat de verbinding legt tussen alle individuele componenten. Een eitje is de meest eenvoudige optie. Aangezien ik steeds vaker plantaardig bak gebruik ik zelf met regelmaat een ei vervanger. Denk dan aan 1 el chiazaad geweekt in 2 el water of 1 el gebroken lijnzaad geweekt in 2 el water. Dit werkt net zo goed!

Vulling

Een gewone cake zou je opvullen met boter, maar aangezien dit als ontbijt niet heel wenselijk is vul ik de taartjes met 100 a 150 gram fruit, yoghurt, zoete aardappel, gepureerde bonen of courgette. Je zal zien dat jouw taartje heel smeuïg wordt!

Hoog, hoger, hoogst!

De meest gestelde vraag is toch wel: “Marik, hoe komt het dat jouw taartjes zo hoog zijn?” Naast de nodige oefening is het toevoegen van een tl bakpoeder of een halve tl bakingsoda + een scheutje citroensap/appelazijn de oplossing. Vergeet niet om het beslag even goed door elkaar te mixen voor een extra luchtig karakter!

Schuif jouw Bolide de oven in op 170 a 180 graden voor een Bruiningskuurtje van zo’n 25 a 30 minuten!

Topping

Top jouw favoriete combinatie af met wat nootjes, fruit, geraspte chocolade of een dot yoghurt.

Gluten-, lactosevrij, plantaardig én verantwoord genieten is nu helemaal geen kunst meer!

Jouw recept op Oh My Pie!

En nu is het aan jou! Ik heb jouw hulp nodig! Maak een eigen creatie op jouw eigen manier. Deel dit recept met mij: info@marikebol.com en wie weet staat jouw Parel binnenkort in de spotlight!

Coffee & Roasted Cashew Pie!

Wat heb je nodig?

Springvormadvies: 12 cm

Ingrediënten:

 • 25 gr (glutenvrij) havermeel
 • 25 gr amandelmeel
 • 1 ei*
 • 50 gr soja yoghurt, (lactosevrije) kwark of kokosyoghurt
 • 50 ml sterke koffie
 • 1 el cacao poeder
 • 2 Medjoul dadels
 • 1 tl bakpoeder
 • 1 blokje pure chocolade
 • 1 el (gezouten) cashewnoten
 • Optioneel: 1 tl Choco Loco van Green Gypsy Spices

*Vegan? Gebruik 1 el lijnzaad geweekt in 2 el water.

Aan de slag!

 1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
 2. Vet een ovenschaaltje of springvormpje in en schep het fluwelen mengsel hier vervolgens in.
 3. Snijd als eerste de Medjoul dadels fijn en ontpit deze smakelijke rakkers uiteraard.
 4. Meng alle ingrediënten samen tot een glad mengsel behalve de chocolade en de noten.
 5. Proef of het beslag op smaak is. Zo niet voeg evt. wat zoetmiddel toe.
 6. Hak de chocolade in stukjes en roer dit door het beslag.
 7. Verdeel hier de noten overheen.
 8. Bak het pareltje in 25 minuten in de voorverwarmde oven.
 9. Wanneer deze heerlijkheid klaar is kun je genieten van een feestje!

Feesttip! Wil je echt uitpakken? Smelt dan een blokje pure chocolade au bain-marie en verdeel de gesmolten chocolade sierlijk met een lepel over het taartje voor een Swirl die iedereen doet watertanden.

Ga je deze taart maken? Laat even een berichtje achter, dat vind ik leuk! Heb je een foto? Post deze op mijn Facebook of Instagram. Vergeet mij niet te taggen of de haghtag #ohmypie te gebruiken. 

Wie weet verschijnt de foto op de Wall of Pie of is jouw foto het ‘Pareltje van de Week’!

Liefs, Marike

 

Wat vind je van dit bericht?

Gemiddeld 0 / 5. Reacties: 0

Geef als eerste je mening!

8 comments
 1. Deze is weer fijn! Goed gelukt en lekker. Benieuwd of hij koud ook lekker is dan kan ik m van te voren maken. Of beslag vast maken en alleen bakken in de ochtend. Ik ga kijken wat t beste werkt.

  1. Hi Anke,

   Jeetje wat leuk om te lezen! Je kunt ze prima maken van te voren (doe ik ook vaak) en ik warm hem op als ik thuis ontbijt en eet hem koud als het taartje meegaat naar mijn werk.

   Liefs,
   Marike

 2. Wat een feestje je taartjes. heb meestal alles in huis en ze zijn zo gemaakt.
  Ik.maak er ook een foto van en zet heb op pinterest bij foto’s, vind ik leuk en bewaar je
  recepten in een map voor herhaling.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Related Posts