Just Dough it!

0
(0)

Koekjesdeeg snoepen, wie herinnert het zich nou niet van vroeger. Jeugdsentiment! Dat Baker’s Dough zijn deuren opent voor alle mensen die al likkebaardend terugdenken aan die ‘goeie ouwe tijd’, waarbij oma het deeg maakte volgens haar traditionele recept, is dan ook fantastisch. Het is nog maar drie maanden geleden dat Paul en Eline (ook wel bekend van Baker & Moore) het idee kregen om dit unieke concept vanuit Amerika naar Nederland te halen. Na drie maanden keihard werken is het dan zover. Baker’s Dough is er klaar voor!

Vol verwachting klopt mijn hart

Afgelopen zondag mocht ik al een kijkje nemen bij Bakers Dough samen met een aantal andere bloggers. De zon scheen volop, waardoor de Pannekoekenstraat in Rotterdam volop in zomerse sferen was. Er is genoeg parkeergelegenheid in de buurt van Bakers Dough, waardoor je ook even voor een Doughtje (ook wel in de Rotterdamse volksmond genoemd) uit kan stappen om deze vervolgens thuis op te eten. Al snel vond ik het karakteristieke pand waarin Bakers Dough gevestigd is. Al snel voelde ik mij helemaal op mijn plek. De strakke inrichting creëert ruimte en overzicht tegelijkertijd is het pand ingericht met unieke details waardoor je terugdenkt aan dat ene moment in oma’s keuken. Het moment dat er koekjes werden gebakken en het deeg volgens het traditionele ambachtelijke recept werd gemaakt.

Als een kind zo blij huppelde ik door oma’s keuken

Al snel voelde ik mij daar als een vis in het water. Het karakteristieke keukentje ‘van oma’ is dan ook écht aanwezig. Hier kun je live meekijken hoe het deeg wordt gedraaid, pure ambacht! Alles wordt dan ook vers gemaakt. Bij normaal koekjes deeg met rauwe eieren bestaat de mogelijkheid dat je er ziek van wordt. Daarom gebruikt Baker’s Dough gepasteuriseerde producten.Aangezien beelden meer zeggen dan 1000 woorden heb ik er een fotoverslag van gemaakt.

Mix & Match

De kracht van Baker’s Dough is toch wel dat je zelf jouw eigen Dough kan samenstellen. Kies jouw favoriete koekjesdeeg en vul deze aan me de toppings naar keuze, loop even door en bestel er nog een heerlijk kopje koffie of cappuccino bij om het feest compleet te maken. Het terras is al gereed waardoor je zowel binnen als buiten kan genieten van zo’n heerlijk bakje geluk!

Gluten-, lactosevrij, eivrij én vegan koekjesdeeg!

Yes, yes he is waar! De reden waarom ik helemaal in mijn element ben is niet alleen omdat ik mocht kijken naar het deeg. Nee, er bestaat ook een écht glutenvrij, lactosevrij, zonder geraffineerde suikers, sojavrij, pindavrij, en koolhydraatarm koekjesdeeg! Halleluja! Kay heeft deze speciaal voor ons bedacht. Ze heeft uren lang, wat zeg ik dagen lang gewerkt aan deze fantastische toverspreuk. Serieus, het deeg is goehoed!

Ga jij voor de Small, Medium of Large? Je hoeft jezelf niet te overeten want als je vol zit kun je het gewoon meenemen. Super handig!

Sta jij te popelen om eens langs te gaan? Dat kan!

Baker’s Dough
Pannekoekstraat 82A
3011 LK Rotterdam
E-mail: info@bakersdough.nl

Openingstijden

Maandag gesloten
Dinsdag tot en met zaterdag van 10:00 uur tot 21:00 uur.
Zondag van 12:00 uur tot 21:00 uur.

De oplettende beeldbuiskijker heeft het gisteren wel gezien. Deze smaakvolle Pie is een ode aan Kay. Zij ontwierp in alle stilte het receptuur van de Cookie Dough zonder gluten en lactose en de andere mikmak, waardoor wij nu allemaal kunnen genieten! Hoe tof is dat! Het recept van deze taart zal binnenkort op Oh My Pie! verschijnen!

Wat vind je van dit bericht?

Gemiddeld 0 / 5. Reacties: 0

Geef als eerste je mening!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Related Posts