Mokka Cheesecake

0
(0)

Een mens kan nooit genoeg keuze hebben! Daarom staat vandaag een nieuwe Parel centraal, de Mokka Cheesecake van Colette.Met een lang weekend in het vooruitzicht, is het natuurlijk nooit verkeerd om even los te gaan in de keuken. Terwijl je je buiten heerlijk vermaakt, stijft deze taart op zodat je ‘s middags of ‘s avonds kan genieten van een heerlijke traktatie!

Speciaal voor de échte koffieliefhebbers en voor de mensen die verlangen naar een verantwoorde versie van de Old School mokka crème, dit smaakvolle taartje gemaakt met een krokante chocolade bodem waarop een crème van mokka schittert. Gedecoreerd met een chocolade Swirl en enkele nootjes. Genieten eerste klas!

Vandaag nemen wij jou mee naar de oorsprong van Mokka. Wat de ontdekkingsreiziger Marco Polo en deze taart met elkaar gemeen hebben lees je vandaag op de website.

Wie Colette is lees je hier. Deze inspirerende dame heeft haar eigen Facebook en Instagram, een feestje om te bezoeken voor iedereen met (of zonder) coeliakie, die van heerlijke en gezonde recepten houdt! Colette is een échte ‘Ins-PIE-rator’ die zich voornamelijk richt op: het zoeken naar balans, sport én gezond eten om haar lichaam en geest in een goede conditie te houden!

Er bestaan vele mythes en verhalen over de mokkaboon. Zo zou ook Marco Polo de boon tijdens zijn reis naar China en terug ontdekt hebben. Tijdens deze bizarre reis werden Marco en de overige bemanning geplaagd door enorme honger. Hierdoor moesten ze in het zuiden van het Midden-Oosten aanmeren om voedsel te kopen. In een stad genaamd Ṣūr vond Marco Polo een markt met allerlei bonen en specerijen. Hier vond hij een boon die de handelaar uit Mokka had gehaald. Slim dat hij was nam hij de bonen mee en verkocht ze op het vaste land. Wat een held! Sindsdien handelde de VOC in Mokka en gingen de bakkers er later mee aan de haal in de keuken.

Recept

Gluten-, lactosevrij, verantwoord en voor de liefhebbers plantaardig genieten kan iedere dag!

Alles in huis?

Springvormadvies: 20 cm

Bodem: 

 • 75 gr (gv) havermeel
 • 25 gr amandelmeel
 • 15 gr raw cacao
 • 20 gr kokosbloesemsuiker
 • 1 ei*
 • 10 ml kokosolie
 • 1 theelepel bakpoeder
 • Scheutje (plantaardige)melk als het deeg te droog is.

*Eivrij of vegan? Vervang het ei door 1 el gebroken lijnzaad of chiazaad te weken in 2 el water.

Vulling : 

 • 400 gr (lv) kwark of stevige yoghurt
 • 200 gr zuivelspread naturel of roomkaas*
 • 50 gr agavesiroop
 • 10 ml vanillearoma
 • 2 tl cacao
 • 1 zakje mokka Nescafé oploskoffie
 • 6 gelatine bladen of 3 gr agar agar

Vegan? Vervang de zuivelspread door 100 gr geweekte cashewnoten of gebruik 200 gr soja yoghurt/kokos yoghurt.

Topping :

 • pure chocolade 72% of hoger
 • amandelen
 • mokka boontjes

Aan de slag:

 1. Verwarm de oven voor op 175 graden. Bedek de bodem met bakpapier en vet de randen van de springvorm in.
 2. Kneed in een mengkom de ingrediënten voor de bodem tot een stevige deegbaal.  Is het deeg te droog doe er dan een klein scheutje plantaardige melk bij, niet te veel anders wordt jouw deeg plakkerig en kun je het niet goed verdelen.
 3. Verdeel het deeg over de bodem van de springvorm en bak deze in 10 minuten krokant.
 4. Ga ondertussen aan de slag met het maken van de vulling.
 5. Roer de oploskoffie, het zoetmiddel, vanillearoma en de cacao goed door elkaar.
 6. Voeg hier de kwark en roomkaas aan toe en mix dit mengsel luchtig met de mixer. Proef even of jouw fluwelen massa goed op smaak is. Zo niet? Voeg dan wat zoetmiddel toe.
 7. Gebruik je gelatine? Week de blaadjes gelatine in een kommetje met koud water. Knijp de gelatine uit wanneer deze week geworden is. Verwarm de gelatine met 2 eetlepels van het yoghurtmengsel en roer dit goed door elkaar. Voeg nu beetje bij beetje het yoghurtmengsel toe aan de verwarmde gelatine. Blijf ondertussen goed roeren om klontjes te voorkomen. Ga door naar stap 10.
 8. Gebruik je agar agar? Roer de agar agar met enkele eetlepels water door elkaar en kook dit zo’n 2 minuten in een pannetje. Schenk hier de  yoghurt bij en roer het mengsel goed door elkaar. Verwarm het mengsel nog even zodat de agar agar goed kan binden.  Haal het pannetje van het vuur.
 9. Schenk de vulling over de bodem en zet het in de koelkast voor minimaal 3 uur.
 10. Na 3 uur kun je de taart naar hartenlust decoreren.
 11. Smelt de chocolade au bain-marie en maak met een lepel een draaiende beweging over de taart zodat er een échte Swirl ontstaat!
 12. Zet de taart nog even terug in de koelkast zodat de chocolade ook kan uitharden .
 13. Is de chocolade uitgehard dan is de taart klaar en kan je er lekker van genieten!

Liefs Co ( lette)

Ben je benieuwd naar de toverkunsten van Colette? Volg haar dan via Facebook én Instagram!

Wat vind je van dit bericht?

Gemiddeld 0 / 5. Reacties: 0

Geef als eerste je mening!

4 comments
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Related Posts