Blueberry Cheesecake Ice Cream

Blueberry cheeecake icecream glutenvrij
0
(0)

Deze zomerse temperaturen vragen natuurlijk om verkoeling. Misschien is het eten van ijsjes wel het beste gedeelte van de zomer. Dit keer combineerde ik mijn liefde voor cheesecake niet met een taart maar met een bolletje ijs!  Bij gebrek aan een ijsmachine gebruikte ik een springvorm om zonder engelengeduld een waanzinnig spektakel op tafel te toveren.

Een zomerse verschijning met romige smaak, een smeuïge structuur een aromatisch verlangen naar taart en een crunchy bite!

Helaas was dit recept 53 en was er geen ruimte meer in mijn eerste boek. Een ander zou het omschrijven als: “Niets te weinig ruimte, dan waren er gewoon te weinig pagina’s”. Oké, ik beken, maar je moet altijd iets te wensen overlaten. Stel je eens voor een Oh My Pie! ijsboek! Ik droom nog even verder.

Het geheim van de springvorm

Hunkeren naar een bolletje ijs maar geen zin hebben om uren lang te moeten wachten eer de ijskristallen zich eindelijk laten zien. Dat is dus mijn verhaal. Ik verdeelde het ijsmengsel in een ijzeren schaal, in mijn geval één van mijn springvormen uit mijn grootse verzameling. Door de springvorm op de bodem van mijn vriezer te zetten ging het proces van stollen veel sneller! IJs maken bleek ineens een Piece of Cake! Hiervoor hoef je niet gestudeerd te hebben, dit kan iedereen!

Het recept

Gluten-, lactosevrij, verantwoord én plantaardig genieten doen we ook met zomerse temperaturen!

Wat heb je nodig?

 • een ijzer blik of een springvorm van 18 cm
 • spatel
 • steelpannetje

Ingrediënten:

Voor het koekjesdeeg:

 • 50 gr amandelmeel of (gv) havermeel
 • 1 tl speculaaskruiden
 • 1 el ahornsiroop, agavesiroop of honing

Voor het vanille ijs:

 • 400 ml romige kokosmelk, kokosyoghurt of Griekse yoghurt
 • 1 el ahornsiroop, agavesiroop of honing
 • 2 tl vanillearoma of 0,5 tl vanillepoeder

Voor de fruitige twist:

 • 200 gram blauwe bessen
 • 2 el agavesiroop of ahornsiroop
 • 1 tl citroensap
 • 1 el water

Aan de slag!

 1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Als eerste maken we de kruimels voor het koekjesdeeg. Roer de ingrediënten voor het koekjesdeeg door elkaar. Strooi de kruimels uit over een bakpapiertje en schuif dit zo hopsakee de oven in voor een bruiningskuurtje van zo’n 10 minuten. Laat de kruimels vervolgens afkoelen.
 2. Vervolgens gaan we aan de slag met het ijs! We roeren de ingrediënten voor het vanille ijs door elkaar.
 3. Gebruik je een ijsmachine? Geluksvogel! Schenk dan het parelwitte goedje in de ijsmachine en bereid deze volgens de gebruiksaanwijzing tot ijs.
 4. Heb je deze niet? Geen paniek! Schenk het parelwitte goedje in de springvorm. Zet deze vervolgens op de bodem van de vriezer. Wanneer deze contact maakt met de vriezer, dan bevriest jouw fluwelen goedje namelijk razendsnel! Roer het ijs elke 5 minuten even door elkaar. Je zal zien dat het na 20 minuten al bijna gestold is.
 5. Maak ondertussen de blauwe bessen coulis door de bessen in een pan met het zoetmiddel, water en citroensap te koken. Laat dit goedje zo’n 5 minuten pruttelen totdat er een stroperige massa ontstaat. Prak het fruit fijn. Ik deed dit heel degelijk met een vork. Als de saus ietsje begint in te dikken is hij klaar. Laat dit mengsel even afkoelen.
 6. Wanneer de ijsmix gestold is kun je deze uit de vriezer halen. Schep de helft in een bakje en verspreid hierover de fruitlaag en de koekkruimels. Verdeel hier vervolgens de rest van het ijsmengsel overheen. Maak met een mes strepen door het ijs. Zo ontstaan er mooie strepen en zullen de blauwe bessen en de kruimels zich beter verspreiden.
 7. Zet de bak met ijs nog even in de vriezer zodat het ijs nog op kan stijven.
 8. Scoop daarna met een warme ijslepel bolletjes ijs en geniet! Wacht niet te lang anders heb je een milkshake.

Ga je dit taartje maken? Laat even een berichtje achter, dat vind ik leuk! Heb je een foto? Post deze op mijn Facebook of Instagram. Vergeet mij niet te taggen of de haghtag #ohmypie te gebruiken. 

Wie weet verschijnt de foto op de Wall of Pie of is jouw foto het ‘Pareltje van de Week’!

Liefs, Marike

Wat vind je van dit bericht?

Gemiddeld 0 / 5. Reacties: 0

Geef als eerste je mening!

2 comments
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Related Posts