Friday Pieday: glutenvrij perzik taartje

glutenvrij perzik taartje
3
(1)

Een glutenvrij perzik taartje zonder Poespas op Friday Pieday, het klinkt gewoon zo goed!

Nu het paradijselijke zomerfruit: de  perzik en de nectarine weer volop verkrijgbaar zijn is het wel erg verleidelijk om deze Rakkers een hoofdrol te geven in een zomers taartje. Colette kon het niet laten en toverde er op los om voor ons dit fantastische recept te maken!
Wist je trouwens dat je hier gewoon mee kan ontbijten? Voelt wel even gek hoor, een stuk taart voor het ontbijt afsnijden maar geloof mij: je went er snel aan. Uiteraard is er ook niets mis mee om dit recept te maken om eens uit te pakken voor familie of om van te genieten even tussendoor. Super handig om mee te nemen in een bakje als tussendoortje in plaats van het welbekende ‘koekje bij de koffie’. Ik zou het wel weten ;).

Nectarine of perzik

Vaak wordt er gedacht dat een nectarine en een perzik twee totaal verschillende vruchten zijn. Niets is minder waar! De nectarine is per toeval geboren. Het is namelijk een variant op de perzik, alleen heeft de nectarine een glad huidje. De gevleugelde uitspraak: “Ik wil dolgraag een perzikhuidje!”, zou wellicht meer van toepassing zijn op de nectarine.
Al met al deze zomerse vruchten zijn gewoon de BOM! Het zomerse goud, geniet er nu van voordat ze weer uit de mode zijn.

Ins-PIE-rator Colette

Wie Colette is lees je hier. Deze inspirerende dame heeft haar eigen Facebook en Instagram, een feestje om te bezoeken voor iedereen met (of zonder) coeliakie, die van heerlijke en gezonde recepten houdt! Colette is een échte ‘Ins-PIE-rator’ die zich voornamelijk richt op: het zoeken naar balans, sport én gezond eten om haar lichaam en geest in een goede conditie te houden!

Recept

Sunny peach, een taartje met een voedzame bodem en een lekkere fris zoete perzik vulling uiteraard compleet afgestemd op dit prachtige zomerse weer!
Gluten-, lactosevrij en eventueel plantaardig genieten kan gewoon iedere dag!
Wat heb je nodig?
Springvorm 20 cm
Bodem:
 • 150 gr (glutenvrij) havermeel
 • 25 gr kokosolie
 • 25 gr kokosbloesemsuiker
 • 1 ei of 1 el gebroken lijnzaad geweekt in 3 el water
 • 1 theelepel bakpoeder
 • snufje zout
Vulling: 
 • 300 gr (lactosevrije) kwark, kokosyoghurt, soja yoghurt
 • 1 perzik *
 • 2 el agavesiroop
 • 1 tl vanille aroma
 • 4 gelatine bladen of 2 gr agar agar
Topping :
 • 2 a 3 perziken *
 • 4 gedroogde abrikozen
 • amandelschaafsel
Aan de slag!

De bodem:

 1. Verwarm de oven voor op 175 graden. Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier en vet de randen in.
 2. Smelt de kokosolie en doe dit samen met de kokosbloesemsuiker in een kom en mix dit door elkaar heen met een mixer.
 3. Voeg het ei of de ei vervanger toe en klop tot een luchtig egaal mengsel.
 4. Mix nu op een lage stand en voeg langzaam het meel, bakpoeder en zout toe. Mix tot het goed door en kneed het verder met je handen tot een mooie deegbal. Kneed dit even goed door. Verdeel het over de springvorm en maak een opstaand randje.
 5. Schuif de bodem de oven in voor een bruiningskuurtje van zo’n 15 minuten.

De vulling:

 1. Ontpit de paradijselijke perzik en maak het vruchtvlees fijn met een keukenmachine of staafmixer.
 2. Mix de (lactosevrije) kwark samen met de gepureerde perzik, agavesiroop en vanillearoma luchtig.
 3. Gebruik je gelatine? Week de blaadjes gelatine in een kommetje met koud water. Knijp de gelatine uit wanneer deze week geworden is. Verwarm de gelatine met 2 eetlepels van het yoghurtmengsel en roer dit goed door elkaar. Voeg nu beetje bij beetje het yoghurtmengsel toe aan de verwarmde gelatine. Blijf ondertussen goed roeren om klontjes te voorkomen. Ga door naar stap 4.
 4. Gebruik je agar agar? Roer de agar agar met enkele eetlepels water door elkaar en kook dit zo’n 2 minuten in een pannetje. Schenk hier de  yoghurt bij en roer het mengsel goed door elkaar. Verwarm het mengsel nog even zodat de agar agar goed kan binden.  Haal het pannetje van het vuur.
 5. Verdeel deze  vulling over de bodem en schuif de Bolide de koelkast in zodat de vulling kan opstijven.
 6. Zet de taart voor minimaal 1,5 uur in de koelkast .

Voor de topping:

 1. Zodra de vulling stijf genoeg is kun je de perziken in partjes snijden. Verdeel deze dakpansgewijs over de taart zodat er een roos zal ontstaan.
 2. Zet de taart weer terug in de koelkast voor een uurtje zodat de taart goed op kan stijven. Strooi daarna nog wat stukjes  gedroogde abrikozen en amandel schaafsel over de taart voor een kleurrijk tafereel.
Geniet er van!
Liefs Co (lette)
Ben je benieuwd naar de toverkunsten van Colette? Volg haar dan via Facebook én Instagram!

Wat vind je van dit bericht?

Gemiddeld 3 / 5. Reacties: 1

Geef als eerste je mening!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Related Posts