De Oh My Pie! High Tea bij Baker & Moore is een hit!

0
(0)

Een kleurenspektakel,  een smaaksensatie voor de smaakpapillen, maar met name persoonlijk, dat zijn toch wel de woorden die deze bijzondere dag omschrijven. Wie wordt er nou niet gelukkig van een puntje taart?  Woensdag was het dan zover. Oh My Pie! en Baker & Moore sloegen de handen ineen om een unieke Oh My Pie! High Tea te serveren. De eerste échte Oh My Pie! High Tea is dan ook een feit!

Knijp mij even, ik geloof dat ik droom!

Vroeger, als kleine Marike, had ik een droom. Taarten bakken voor een heleboel lieve mensen. In die tijd droomde ik dan wel over de glutenrijke appeltaarten van oma en grote slagroomtaarten, wist ik veel dat er een glutentolerantie op de loer lag. Van een last een feestje maken, dat kun je wel aan mij overlaten. We zitten dan ook niet bij de pakken neer, maar we denken in mogelijkheden. Ook gluten-, lactosevrij én vegan kun je genieten van lekker eten, kijk en lees maar mee! Je bent gewaarschuwd. De foto’s doen een beroep op de speekselklieren!

Ik zag haar denken: “Wat ga je in hemelsnaam met dit groenteparadijs doen.”

Een high tea inplannen is één maar de daadwerkelijke uitvoering daar komt toch wel het nodige voorwerk bij kijken. Het was dan ook een feestje dat Baker & Moore graag dit avontuur aan wilde gaan, om Oh My Pie! voor één dag in het zonnetje te zetten. Om een goede kwaliteit te leveren en mooie kleurrijke taartjes op tafel te toveren zette ik al mijn ideeën tijdig op papier. Stap voor stap kreeg de high tea meer vorm. In iedere creatie kreeg een ander soort groente of peulvrucht de hoofdrol. Het blijft zo gaaf om te experimenteren! Het gevolg was toch wel dat de caissière in de lokale supermarkt mij  vreemd aankeek bij het scannen van de inhoud van mijn winkelwagen. Ik zag haar denken: “Wat ga je in hemelsnaam met dit groenteparadijs doen.”

Na een dagje bivakkeren in de keuken was mijn koelkast dan ook volgeladen met allerlei lekkernijen. Klaar om te worden geserveerd aan alle mensen die langs zouden komen in Rotterdam.

Mooi gedekte tafels, prachtige bloemen en vers geperste sapjes, Baker & Moore was er klaar voor!

Helemaal alleen had ik dit natuurlijk nooit voor elkaar gekregen, daarom is het zo fijn dat de mensen op de werkvloer bij Baker & Moore dezelfde passie delen en met veel enthousiasme hielpen om de Oh My Pie! High Tea speciaal te maken. Een prettige ambiance door de stijlvolle inrichting van Baker & Moore zonder al te veel poespas weet deze fijne locatie zich van anderen te onderscheiden. De perfecte locatie waar Passie en creativiteit samen komen was klaar voor een bijzondere dag!

Let’s go!

Al snel waren de tafels gevuld en was iedereen er klaar voor. We konden van start gaan met een bijzondere starter, robuust plankje met een sapje van het huis en een parel in een glaasje van Oh My Pie! Hier teken je toch voor! Van Rosa’s Apple Pie Cheesecake, Pina Collada Pie tot de Bounty & Berry Pie en allerlei andere variaties. Het feest was echt begonnen!

Tussendoor was er genoeg tijd om met iedereen een praatje te maken en om tips en ideeën uit te wisselen. Werkelijk waar, het leek gewoon een droom. Het was zo gaaf om de mensen die dit waarderen te ontmoeten en in het zonnetje te zetten.

Nadat de sapjes en taartjes met blije gezichten werden ontvangen was het tijd voor het echte werk. De etagères volgeladen met lekkere hapjes. De (glutenvrije) broodjes met huisgemaakte hummus, avocado, pesto en pijnboompitjes vlogen letterlijk over de toonbank! Gevolgd door broodjes met gegrilde groentes, zongedroogde tomaatjes en walnoten.

Na lang puzzelen en proberen is dan eindelijk het perfecte recept voor de Cookie Dough Crumble Pie van Kay goed gekeurd. Uiteraard mocht deze held niet ontbreken bij de high tea. Een smeuïge bodem met een vleugje vanille waarop een smaakvolle chocolade cake zich heeft gevestigd. Afgetopt met een smaakvolle chocolade crème en uiteraard Cookie Dough! Genieten met de hoofdletter G!

Van zoete  Parels voor de zoetekauwen tot hartige versnaperingen voor de Hartige Happers! Onder het motto van: Rollend de deur uit was er natuurlijk dubbel en dwars genoeg voor iedereen! Ziet het er niet geweldig uit?

Vergeet ik gewoon nog te vertellen dat de Berry & Lemon Pie ook nog aanwezig was. Een zoete smeuïge cake met een fris accent. Weer eens wat anders! Het recept van de cake kun je HIER vinden. Ik heb de eieren alleen vervangen, waardoor de cake ook vegan is!

Eindeloos kletsen, theetjes drinken en boeken signeren. Hier kan ik wel aan wennen hoor! Ik nam een grote stapel boeken mee om de liefhebbers te voorzien van een dagelijkse dosis inspiratie.

Dat mijn boek nu te koop is bij Baker & Moore is toch wel de spreekwoordelijke kers op de taart!

Ja echt! Ben je een keer in Rotterdam en wil je graag mijn boek kopen, loop dan even binnen bij Baker & Moore. De boeken zijn gesigneerd, hoe tof is dat!

De hele dag heb ik intens genoten. Dit zijn voor mij de glimlachmomentjes waar ik het voor doe.  Zo leuk om iedereen te ontmoeten en om de gasten te verrassen met lekkere taartjes! Dit smaakt naar meer! Lijkt het jou leuk om een keer aanwezig te zijn bij een Oh My Pie! High Tea? Vertel, waar zou jij dit willen zien!  Wie weet ontstaat er weer zo’n spontaan idee!

De prachtige foto’s zijn gemaakt door de lieve Kay . Dankjewel voor alle support!

 

Wat vind je van dit bericht?

Gemiddeld 0 / 5. Reacties: 0

Geef als eerste je mening!

2 comments
 1. Oh wat gaaf!
  Wilde laatst glutenvrije high tea voor mijn verjaardag. Dat was zo lastig dat ik het maar thuis gedaan heb met oa mijn eigen baksels.
  Mijn verjaardagswens: volgende keer een “Oh my pie high tea” in Leiden ??

  1. Hey Ruth,

   Wat leuk om te lezen zeg! Leiden staat op mijn verlanglijst om daar een high tea te organiseren. Nu alleen nog op zoek naar een geschikte locatie!
   Liefs,
   Marike

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Related Posts