Koekjesdeeg Bliss Balls met een vrolijke noot

koekjesdeeg bliss balls
0
(0)

Koekjesdeeg zonder gluten-, lactose én ook nog eens plantaardig? Yes, het bestaat!

Regelmatig maak ik een stop voor het koelschap in de supermarkt en staar ik verlekkerd door de vitrine naar de potten Ben & Jerry’s met Cookie Dough ijs. Dit zou ik zo graag willen proberen. Helaas heeft meneer Ben & Jerry’s niet gedacht aan de glutenvrije kanjers onder ons dus toveren wij zelf maar een voedzame variant van het koekjesdeeg op tafel waar wij gewoon van kunnen snacken wanneer wij dat willen!

Eerder maakte ik deze Cookie Dough ijs variatie al, maar eigenlijk zocht ik naar een andere creatie waar je écht in kunt bijten!

Dat je niet voor ieder recept uren in de keuken hoeft te spenderen bewijzen deze Bliss Balls maar eens.  Deze kleine helden tover je in een handomdraai op tafel. Ideaal om mee te nemen naar het werk, als cadeautje bij een kop thee of gewoon om te delen.

Dag energiedip!

Help Marike, waarom die kikkererwten? Schrik niet, de kikkererwten vormen een prachtige stevige basis die ook nog eens de smaak overnemen van de specerijen waardoor je niet zal proeven dat er kikkererwten in verwerkt zijn.

Deze stoere Bliss Balls zijn rijk aan eiwitten en daarmee de perfecte bouwstenen om de dag te trotseren met voldoende energie. Doordat we ze combineren met wat (pure) notenpasta heeft deze snack maar weinig impact op je bloedsuikerspiegel. Op deze manier kun je genieten van wat lekkers zonder een enorme energiedip.

Ben je er klaar voor? Stroop de mouwen maar op, dan gaan we aan de slag!

Recept

Wat heb je nodig?

Ingrediënten:

 • 1 blikje kikkererwten 240 gr (uitlekgewicht)
 • 2 el notenpasta
 • 1 tl vanille extract
 • 1 a 2 el ahornsiroop of agavesiroop
 • 2 tl speculaaskruiden
 • 1 el kokosmeel of kokosrasp
 • snufje zout

Topping:

 • 80 gr pure chocolade
 • 1 tl kokosolie
 • hazelnoten naar wens

Aan de slag!

 1. Laat de kikkererwten uitlekken, spoel ze schoon en dep ze droog.
 2. Pureer vervolgens deze gouden Rakkers samen met de vanille, het zoetmiddel, snufje zout, specerijen, kokosrasp/kokosmeel en de notenpasta tot een stevig deeg. Is het deeg te droog? Voeg dan een scheutje plantaardige melk toe. Is het deeg te nat? Voeg dan wat extra kokosmeel toe.
 3. Proef even of jouw deeg op smaak is. Kneed er eventueel nog wat extra ingrediënten doorheen. Het leek mij een leuk idee om een keer pompoenpitten en stukjes hazelnoot toe te voegen aan het deeg.
 4. Rol er kleine balletjes van en plaats deze op een met bakpapier beklede bakplaat.
 5. Smelt ondertussen de chocolade au bain-marie samen met de kokosolie op een laag vuurtje. Blijf goed roeren. Zodra de chocolade vloeibaar is kun je met een lepel of een spatel wat vloeibare chocolade over de balletjes draperen. Zo ontstaat er een robuust effect!
 6. Top de truffels met een vrolijke noot en plaats deze robuuste smakenbommetjes in de koelkast zodat de chocolade hard kan worden.
 7. Zodra de chocolade hard genoeg is kun je ze serveren.

Ga je  deze bliss balls maken? Laat even een berichtje achter, dat vind ik leuk! Heb je een foto? Post deze op mijn Facebook of Instagram. Vergeet mij niet te taggen of de haghtag #ohmypie te gebruiken. 

Wie weet verschijnt de foto op de Wall of Pie of is jouw foto het ‘Pareltje van de Week’!

Liefs, Marike

Wat vind je van dit bericht?

Gemiddeld 0 / 5. Reacties: 0

Geef als eerste je mening!

5 comments
 1. Lijkt me heerlijk. Alleen zou ik de kokosmeel vervangen omdat ik niet van kokos hou.

  Bij de ingrediënten heb je het over kokosmeel, maar in de beschrijving staat kokosrasp ?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Related Posts