Gezondere Snickers Traktatie

Gezondere Snickers Traktatie
0
(0)

Een Snickers Traktatie, yes het moest er een keer van komen dat ik deze gangmakers eens op de website van Oh My Pie! zou parkeren. Gemaakt mijn favoriete ingrediënten die in deze traktatie stuk voor stuk geweldig tot hun recht komen. Glutenvrij, lactosevrij én ook nog eens plantaardig. Natuurlijk kun je jezelf wat werk en tijd besparen door de welbekende candybar te kopen in de supermarkt, maar ik garandeer je bij deze: dan heb je wat gemist.

Winnaars winactie

Voordat ik verder ga met mijn verhaal wil ik toch wel delen dat ik ongelofelijk verrast ben door alle reacties op de winactie van DEZE blog. Er zijn zoveel lieve reacties binnen gekomen, wat ontzettend lief! Ik hoop natuurlijk dat we met elkaar voor Oh My Pie! bij de laatste vijf genomineerde terecht gekomen zijn van in ieder geval één categorie. Stemmen kan alleen vandaag nog! Klik HIER, HIER, HIER en/of HIER als je dit nog niet gedaan hebt en mij toch graag zou willen helpen.

Emmy eysermans mag ik feliciteren met het boek en Simone van Heiningen kan alvast gaan fantaseren over de taart die zij graag zou willen ontvangen! De winnaars ontvangen een berichtje van mij. Gefeliciteerd!

Lieve mensen, niet getreurd. Er komen nog zoveel leuke dingen aan! Van knusse evenementen, recepten tot winacties! Ik ben zooo onwijs blij met alle support, dankjewel!

“Militairen eten tenslotte alles, dus als het niet zou smaken is er geen nood aan de man.”

Deze Robuuste Rakkers maakte ik een tijd geleden voor het eerst. In de tijd dat mijn broer nog mijn kleine broertje was en nog altijd geloofde in de sprookjes die ik hem vertelde. Ondertussen is mijn ooit zo kleine schattige broertje is hij uitgegroeid tot een grote stoere knul. Met met zijn indrukwekkende verschijning trotseert hij heel wat barre omstandigheden wanneer hij voor de zoveelste keer de hei op gaat in mijn camouflagepak. Allebei zijn we zo veschillend maar toch hebben één gemeenschappelijke deler, we houden allebei van lekker eten zonder pakjes en zakjes. Ik hou hem graag te vriend, want hij is mijn ideale testpersoon. Militairen eten tenslotte alles, dus als het niet zou smaken is er geen nood aan de man. Iedere week krijgt hij wat lekkers mee van mij, een pakketje met pretbaksels. Van Appeltaart Muesli, Snickers Traktaties tot een eerste fase probeersel. Mijn broer, hij geniet van alles met volle teugen, maar geeft altijd een kritisch oordeel met onderbouwde argumenten. Ik hou ervan! Alle soorten en maten hebben de revue al gepasseerd, maar toch is er één creatie die toch wel het meest geliefd is.

‘Mariek, zou je weer een keer die lekkere Snickers repen willen maken?”, verschijnt er regelmatig op de What’s App. Gezondere Snickers Traktatie, met heel veel liefde gemaakt. Speciaal voor jou! Mijn broer, mijn held!

Gluten-, lactosevrij én plantaardig genieten voor iedereen!

Recept

Wat heb je nodig?

Springvormadvies: cakeblik of siliconenvormpjes

Ingrediënten:

Voor de bodem:

 • 50 g (glutenvrij) havermeel*
 • 50 g amandelmeel
 • 3 el notenpasta
 • 1 el agavesiroop of ahornsiroop

Voor de karamel laag:

 • 5 grote Medjoul dadels (of 10 kleine dadels geweekt)
 • handje pinda’s (of andere noten naar wens)
 • 1 tl vanillearoma of 0,5 tl vanillepoeder
 • 1 el notenpasta
 • 1 el water

Voor de chocoladetopping:

Aan de slag!

 1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet ondertussen het bakblik in en bekleed de bodem eventueel met bakpapier.
 2. Doe de melen samen met de notenpasta en het zoetmiddel in een mengkom. Kneed de ingrediënten tot een soepel deeg. Is het deeg te droog? Voeg dan een scheutje plantaardige melk of water toe.
 3. Verdeel het deeg over de bodem van het bakblik of van de siliconenvormpjes.
 4. Schuif deze smaakvolle basis de oven in voor een bruiningskuurtje van zo’n 8 a 10 minuten.
 5. Je hoeft niet stil te blijven zitten, we gaan ondertussen verder met het maken van de paradijselijke karamelvulling.
 6. Ontpit de dadels en maak deze samen met het water, de notenpasta en het vleugje vanille fijn tot een smeuïge karamelmassa. Oh my, dit is nou écht hemel op aarde!
 7. Zodra de bodem uit de oven komt, kun je de karamel over de bodem(pjes) verdelen.
 8. Verdeel hier vervolgens wat pinda’s overheen en plaats de vorm in de diepvries zodat de karamel op kan stijven.
 9. Smelt de chocolade au bain-marie. Zet een pannetje met een laagje water op het vuur en plaats hier een schaaltje op, zorg ervoor dat het water het schaaltje niet raakt. Doe de chocolade in het schaaltje en laat het smelten. Roer dit smakelijke goedje ondertussen goed door elkaar.
 10. Zodra de chocolade gesmolten is kun je de karamellaag bedekken met een knapperig chocoladetapijtje!
 11. Schuif het bakblik of de siliconenvormpjes nog even de koeling of diepvries in zodat de chocolade uit kan harden.
 12. Snijd de grote koek in repen zodat er Robuuste Rakkers ontstaan of haal de koeken uit de siliconenvormpjes.
 13. Bewaar de koeken in een afgesloten trommel in de koelkast of bewaar ze per stuk verpakt in de vriezer zodat jij op elk gewenst moment kan genieten van een heerlijke traktatie!

Wat vind je van dit bericht?

Gemiddeld 0 / 5. Reacties: 0

Geef als eerste je mening!

8 comments
  1. Hi Cynthia,
   Ja he! Deze zijn echt aan te raden! Ik gebruikte een keer de pindakaas van Mister Kitchen en ik gebruikte een keer een gemengde notenpasta. Kies degene waar jouw voorkeur naar uitgaat! 🙂

 1. Gister met mijn dochter van 9 gemaakt. In eerste instantie een beetje onwennig want hoe konden dadels nou een lekkere ‘snicker’ maken. Maar toen het klaar was at ze haar vingers erbij op. Dit is een goed recept mam. duim omhoog.

 2. Hoi, hoi,
  Het likkt me een heerlijke traktatie!!
  Als me het in de silicone vormpjes doet, hoeveel zijn dat er dan? Groetjes Annette

 3. Je schrijft zo leuk. Je broer boft maar met zo’n zus. Ik heb de Snickers eergisteren gemaakt. Ik had alleen twee soorten. 1 soort met pure chocolade voor mezelf en 1 soort met melkchocolade voor mijn vriend en zusje. Ik mag er voor het weekend meteen weer een stel maken want de vriezer was de volgende dag al leeg gesnaaid! Bedankt voor het recept. 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Related Posts