Koffie & Chocoladepudding zonder lactose

koffie en chocoladepudding zonder lactose
0
(0)

Chocolade, koffie én toetjesliefhebbers opgelet! Wil jij genieten van zo’n paradijselijk chocolade cadeautje zonder gluten, lactose en zonder geraffineerde suikers? Dat kan! Tamara maakte deze kakelverse creatie waar je serieus de vingers bij af zal likken.

Dit keer een eenvoudig recept waar je slechts enkele minuten voor in de keuken hoeft te staan. Vroeger aten wij altijd op zondagavond een bijzonder toetje. De toetjes met chocolade hadden mijn voorkeur maar waren wel erg machtig.

Deze Koffie & Chocoladepudding van Tamara is eigenlijk een heel luchtig dessertje. Je kan er trouwens van genieten op elk moment van de dag. Stel je voor! Een zijdezachte substantie waarin de smaken van chocolade en koffie de toon aangeven met een verrassende bite van pure chocolade. Alsof er een engeltje over je tong… Vul het zelf maar in!

Oh My Pie! Toetje van de maand 

Laatst zag ik de reclame voorbij komen van ‘Het toetje van de Maand’. Het is een stukje jeugdsentiment. Heerlijk, dacht ik nog, . Bij het bekijken van de ingrediënten schrik ik behoorlijk. De toetjes van dit bekende merk zijn vaak niet weggelegd voor vegans, mensen met een lactose- en/of glutenintolerantie. Daarnaast bevatten de toetjes een lading suiker, een schat aan ondefinieerbare ingrediënten en E-nummers. De enorme stoot aan suikers zorgt er tevens ook voor dat je al snel teveel eet van deze producten, omdat ze verslavend werken. Bizar om te lezen dat er slechts 2,2% chocolade terug te vinden is in de ingrediëntenlijst van de chocoladepudding. De kleur? Dat is een kleurstof, gefopt!

Dat kan natuurlijk anders, bedacht ik mij meteen! Tamara geeft het startschot met deze heerlijke Koffie & Chocoladepudding!

Oh My Pie! Toetje van de Maand”- Dat is pas genieten!

Gluten-, lactosevrij én voor de liefhebbers plantaardig genieten in een handomdraai!

Recept

Wat heb je nodig?

Ingrediënten:

 • 500 ml plantaardige melk
 • 4 g agar agar OF 6 blaadjes gelatine
 • 40 g kokosbloesemsuiker
 • 1 tl vanillearoma
 • 30 g cacaopoeder
 • 15 g (oplos)koffiepoeder
 • 30 g pure chocolade

 Aan de slag!

 1. Zet als eerst 4 kleine vormpjes klaar en breek de chocolade in kleine stukjes. Voor dit recept zijn siliconen vormpjes gebruikt. Gebruik je andere vormpjes, vet deze dan in.
 2. Gebruik je gelatine? Week de blaadjes gelatine in een kommetje met koud water. Knijp de gelatine uit wanneer deze week geworden is. Verwarm de gelatine in enkele eetlepels water en roer dit goed door elkaar. Voeg nu beetje bij beetje de plantaardige melk toe aan de verwarmde gelatine. Blijf ondertussen goed roeren om klontjes te voorkomen. Ga door naar stap 4.
 3. Gebruik je agar agar? Roer de agar agar door elkaar met enkele eetlepels plantaardige melk en kook dit zo’n 2 minuten in een pannetje. Schenk hier de overige plantaardige melk bij en roer het mengsel goed door elkaar. Verwarm het mengsel nog even zodat de agar agar goed kan binden.
 4. Haal het mengsel van het vuur en meng hier roerend de overige ingrediënten door, behalve de pure chocolade. De pure chocolade smelt anders te snel, waardoor de chocolade stukjes anders als sneeuw voor de zon zullen verdwijnen.
 5. Voeg deze dus toe als jouw chocolade
 6. iets is afgekoeld, maar nog wel vloeibaar is.
 7. Verdeel het mengsel in de 4 vormpjes en laat opstijven in de koelkast.
 8. Als het stijf geworden is kun je ze omkieperen op bordjes en decoreren met cacaopoeder en eventueel van die heerlijke chocolade mokkaboontjes!
 9. Lekker als dessert bij een kop koffie, maar dit kan natuurlijk ook dienen als kickstart ontbijt!

Wil je meer inspiratiebeelden voorbij zien komen? Volg Tamara dan via Instagram!

Wat vind je van dit bericht?

Gemiddeld 0 / 5. Reacties: 0

Geef als eerste je mening!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Related Posts