Glutenvrij ontbijtbroodje met een kleurrijke zadenmix

glutenvrije ontbijtcake
0
(0)

Een zelfgebakken glutenvrij ontbijtbroodje dat je overal voor in kan zetten,  dat klinkt toch fantastisch?! Soms heb ik geen behoefte aan een groot brood, maar gewoon een simpel, snel maar toch smaakvol en verrassend broodje. Deze kleine Rakker biedt de uitkomst! Sinds ik de Happy Seedsmix ontdekt heb van De Notenshop, strooi ik dit toverspul net als Hans en Grietje rijkelijk overal overheen. Dit keer was mijn broodje de Sjaak en verdween het eigenlijk zo emotieloze beslagje met een kleurrijk karakter de oven in.

Vol verbazing en met enige trots rolde er een heerlijk broodje de oven uit. Eigenlijk kun je eindeloos variëren met de ingrediënten, dat maakt het feest zo leuk! Voeg een keer twee Medjouldadels toe in stukjes en een theelepel kaneel voor een zoet karakter of kies eens verse kruiden en een theelepel pesto voor een hartig karakter.

Wist je dat Happy Seeds mix is met zorg is samengesteld. Deze favoriet bestaat uit : zonnebloempitten, pompoenpitten, bosbessen, goji bessen, walnoten, amandelen en pecannoten. Boordevol vezels en een goede balans tussen eiwitten, onverzadigde vetten en koolhydraten. Hier worden we allemaal blij van!

Dit Pareltje heb je in een handomdraai in elkaar gezet en is door iedereen te maken! Klein, groot, kok of misschien schaar jij jezelf onder de categorie: “ Ik heb twee linker handen”, het maakt niet uit! Ook jij kan dit! Met twee handelingen en een bruiningkuurtje in de oven is dit lekkers gemaakt!

Treuzel niet, ga er maar snel mee aan de slag!

Gluten-, lactosevrij en verantwoord genieten is een feest!

Recept

Wat heb je nodig?
Springvormadvies: Ik gebruikte een mini cakevorm van 15 cm. Gewoon bij de AH te koop. Je kan ook gewoon een rond bakvormpje gebruiken van 10 a 12 cm.

Ingrediënten:
• 30 g  amandelmeel
• 30 g  boekweitmeel
• 1 ei*
• 100 g  (lactosevrije) kwark, soja yoghurt of kokos yoghurt
• 1 tl Ceylon kaneel of speculaaskruiden
• mespuntje bakingsoda + scheutje citroensap
• snufje zout
• 3 el Happy Seeds mix

*Eivrij of vegan? Vervang het ei 1 el gebroken lijnzaad geweekt in 2 el water.

Aan de slag!

  1. Verwarm de oven voor op 190 graden. Vet het springvormpje in of bekleed de bodem met bakpapier.
  2. Doe de ingredienten (behalve de Happy Seeds mix) in een blender of keukenmachine en mix dit door elkaar zodat er een fluwelen mengsel ontstaat. Proef of het mengsel op smaak is. De zoetekouw kan nog wat extra zoetmiddel toevoegen. Smaak is namelijk heel persoonlijk!
  3. Roer hier vervolgens een el Happy Seeds mix doorheen en giet het beslagje in de springvorm.
  4. Top het taartje af met de overige zadenmix en voeg eventueel wat extra noten toe.
  5. Schuif de kleurrijke Bolide voor zo’n 25 tot 30 minuten in de oven. Dek de bovenkant eventueel af met wat alluminiumfolie om te voorkomen dat de bovenkant zal verbranden. Wat zal het heerlijk ruiken in huis!
  6. Wanneer jouw Pareltje klaar is, klop hem dan voorzichtig uit de bakvorm. Eetsmakelijk!

 

Wat vind je van dit bericht?

Gemiddeld 0 / 5. Reacties: 0

Geef als eerste je mening!

2 comments
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Related Posts