Havermout Muffins met Blauwe Bessen

havermout muffins met blauwe bessen
0
(0)

Dat blauwe blessen en muffins goed samen gaan bewijzen deze stoere Rakkers maar eens! Blauwe bessen, ook wel de blauwe Parels van de natuur genoemd geven een frisse smaak aan deze makkelijke muffins. Dat Mirelle kon toveren dat was al zeker, maar dat dit niet moeilijk hoeft te zijn lees je vandaag! Ben je benieuwd naar het verhaal van Mirelle en het recept? Lees dan snel met ons mee!

“Mijn naam is Mirel, ik ben 45 jaar en trotse moeder van een zoon. Ik ben een echte sportfreak en houd erg van reizen, lekker eten, toetjes en fotograferen. Samen met mijn vriend en zoon bezoek ik veel mooie plekken. Het maken van heerlijke taartjes en lekkernijen daar ben ik dol op! Hoe deze hobby is ontstaan daar zal ik je meer over vertellen!

Op mijn 23e was ik klaar met het CIOS en kon ik meteen starten in de Fitnessbranche. Momenteel werk ik als Personal Trainer, groepslesinstructrice, ( ik geef XCORE, LXR en CrossCore),  fitnessinstructrice en groepslescoördinator bij Sportcentrum Obifit in Almelo.

Ik doe mijn werk nog steeds met heel veel plezier, ik houd ervan om mensen te motiveren tot een gezonde levensstijl en om mensen enthousiast te maken tijdens mijn groepslessen en trainingen.

Als Personal Trainer krijg je natuurlijk heel veel mensen die willen afvallen. Voeding is heel belangrijk.  De combi van gezonde voeding met sporten is natuurlijk TOP.

Zo begon ik me bezig te houden met voeding. Wat werkt wel en wat werkt niet. Iedereen is uniek!  Ik heb mijzelf verdiept in verschillende manieren van afvallen en gezonde voeding. Om inspiratie op te doen kocht ik een aantal kookboeken. Wat mensen vooral aangeven is dat ze het moeilijk vinden om de lekkere, zoete dingen te laten staan. Het boek van Marike kwam dan ook als geroepen want ja, zoet kan ook gezond zijn. Ik begon met het maken van taartjes uit het boek van Marike en andere boeken. Ook begon ik zelf dingen uit te proberen. Experimenteren met het maken zowel zoete als hartige traktaties. Zo zijn mijn heerlijke creaties ontstaan!

Van diëten ben ik geen voorstander, het veranderen van je levensstijl, gezonder en eerlijker eten, daar ga ik voor. Dit is iets wat jij jouw hele leven kunt blijven doen. Ik voel mij hier heel goed bij en deze passie breng ik vervolgens weer over op de mensen die ik train. Vervolgens ontstond mijn liefde voor het maken van foto’s. Geen recept wordt dan ook gemaakt zonder te zijn vastgelegd op de gevoelige plaat. Zo leuk en ontspannend om je eten mooi te presenteren en op te maken. Ik ben vooral fan van een grote diversiteit aan ontbijtjes.

Variatie in een eetpatroon is erg goed, zo krijgt jouw lichaam elke keer een nieuwe prikkel en went het niet aan een vast patroon.

Voor de sportschool waar ik werk maak ik elke maand een receptenkaart waarop ik 4 makkelijke, gezonde gerechtjes uitwerk. Nu mag ik ook mijn receptjes met jullie delen via de Oh My Pie! website.

Ik hoop jullie te kunnen inspireren met mijn makkelijke en gezonde creaties.

Liefs Mirel

Recept Havermout Muffins met Blauwe Bessen

Wat heb je nodig?

Muffinvormpjes 6

Ingredienten:

Ingrediënten voor ongeveer 6 muffins:

 • 150 gr (glutenvrije)  havermout
 • 1 ei OF 1 el gebroken lijnzaad geweekt in 2 el water
 • 60 ml kokosolie
 • 250 ml amandelmelk
 • 50 gr kokosbloesemsuiker
 • 1 el bakpoeder
 • 100 gr (glutenvrij) bloem OF gezeefd (glutenvrij) havermeel of boekweitmeel
 • 1 el kaneel
 • 1 tl vanillepoeder
 • 2 el agavesiroop
 • een grote hand blauwe bessen

Aan de slag!

 1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Laat de havermout weken in de amandelmelk, kokosolie en ei. Hierdoor wordt je muffin lekker smeuig.
 2. Meng het meel, zoetmiddel, bakpoeder, kruiden en vanillepoeder door elkaar.
 3. Roer dit door de geweekte havermout en schep er voorzichtig de blauwe bessen en agavesiroop door. Plaats de muffins voor zo’n 20 minuten op de laagste trede in de oven.
 4. De muffins zijn gaar als je er een saté prikker insteekt en deze er weer droog uitkomt.
 5. Serveer de muffins warm of koud en geniet ervan met volle teugen!
 6. Bewaar de muffins in een afgesloten bak.

Laat je inspireren door Mirel en bekijk haar Instagramaccount eens! 

 

Wat vind je van dit bericht?

Gemiddeld 0 / 5. Reacties: 0

Geef als eerste je mening!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Related Posts