Matcha Ontbijtcake met Frambozen

Matcha Ontbijtcake
4
(1)

Matcha Ontbijtcake met frambozen serieus dit is de uitvinding van 2018! Wellicht een opvallende verschijning met z’n licht groene kleur, toch bruist dit smakenbommetje van voedzame ingrediënten en is daarmee een perfecte bouwsteen om de dag mee te beginnen! Mirel ging aan de slag met een aantal ingrediënten en creëerde dit verrassende recept!

Matcha wat is dat nou eigenlijk?

Steeds meer mensen zijn het geheim van Matcha thee poeder aan het ontdekken, en velen die het proberen, worden verliefd. Het is één van de meest unieke theeën ter wereld. In het westen nog niet zo heel lang bekend, maar in het oosten al eeuwen de ultieme warme drank. Matcha is eigenijk niets meer dan fijngemalen groene theeblaadjes, waardoor er een poeder is ontstaan. Het is enorm rijk aan antioxidanten, waar je een mooie huid van krijgt, en cafeïne, waardoor je goed wakker en alert blijft. Matcha is extreem rijk aan chlorofyl, een stofje wat ervoor zorgt dat ons lichaam wordt ontgift, en dat ons bloed meer zuurstof kan opnemen. Daarnaast helpt het ons immuunsysteem weer op te bouwen nadat je bijvoorbeeld ziek bent geweest. De gezondheidsvoordelen van dit poeder zouden sterker zijn dan wanneer je groene thee drinkt, waarbij de groene thee getrokken is. Dit komt omdat je bij het poeder het gehele groene theeblaadje binnenkrijgt, en bij het drinken van groene thee niet.

Voedzaam, glutenvrij en ook nog eens ontzetttend lekker!

Een recept met Matcha stond al een tijd op mijn wensenlijst om eens te maken. Toch kwam het er elke keer niet van om te experimenteren met dit felgekleurde goedje. Dan ben ik altijd weer blij met de Ins-PIE-rators die ons regelmatig verrassen met een heerlijk recept. Laatst was ik blij verrast door een smoothie met Matcha, wauw een smaakexplosie! Hier wil ik absoluut mee aan de slag gaan in de keuken! Stay tuned voor meer heerlijke recepten!

Gluten-, lactosevrij én voor de liefhebbers plantaardig genieten!

Recept

Wat heb je nodig?

Springvormadvies: 12 cm

Ingrediënten:

 • 20 gr amandelmeel
 • 20 gr (glutenvrije) havermout
 • 1 ei OF 1 el gebroken lijnzaad geweekt in 2 el water
 • 3 el kokos yoghurt
 • 1 el honing
 • 1 tl speculaaskruiden Green Gypsy Spices
 • halve tl bakpoeder
 • 1tl Matcha, groene thee poeder
 • 1 el kokosrasp (+ extra voor de topping)
 • 25 gr frambozen ( + 5 voor de topping)

Aan de slag!

 1. Verwarm de oven voor op 170 graden
 2. Bekleed de bodem met bakpapier en vet de randen in.
 3. Meng de havermout, amandelmeel, speculaaskruiden, bakpoeder en kokosrasp door elkaar en voeg als laatste de matcha poeder toe.
 4. Meng nu het ei, de honing en de kokoskwark door het meelmengsel.
 5. Schep als laatste de frambozen door het beslag.
 6. Schuif jouw taartje de oven in voor zo’n 25 minuten.
 7. Laat  de cake afkoelen en schep 5 kleine bolletjes kwark op de cake en zet in elk bolletje een framboos.
  Strooi er nog wat kokosrasp over en genieten maar!

Laat je inspireren door Mirel en bekijk haar Instagramaccount eens! 

 

 

Wat vind je van dit bericht?

Gemiddeld 4 / 5. Reacties: 1

Geef als eerste je mening!

1 comment
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Related Posts