Carrot Cake Cheesecake Bites

5
(1)

Carrot Cake, stiekem heb ik hier een zwak voor. De geuren, kleuren en smaken die in dit baksel samenkomen doen mijn hart sneller kloppen. Dan wel échte Carrot Cake, van pure ingrediënten. Tegenwoordig is dit namelijk niet meer zo vanzelfsprekend. Colette maakte er helemaal een feestje van door de traditionele carrot cake nieuw leven in te blazen. Deze Carrot Cake Cheesecake Bites zijn nu al niet weg te denken uit de keuken!

 

“Lekkere kleine gebakjes met een voedzame bodem van worteltjes en een creamy vulling met een twist van sinaasappel. “

Worteltjes kun je prima inzetten om extra groentes toe te voegen aan jouw baksels. In combinatie met de heerlijke specerijen en sinaasappelsap en rasp ontstaat er spontaan een feestje voor de smaakpapillen. Serieus, dat moet je eens proberen! Eerder maakte ik al het Worteltjestaart Wonder, de Raw Carrot Cake Cheesecake , de Carrot Cake 2.0 en Colette maakte de gebakken Carrot Cake Cheesecake. Aanradertjes, als je het mij vraagt! Toch hebben de Carrot Cake Cheesecake Bites iets speciaals..

Om deze kleine Rakkers te maken hoef je je niet in allerlei moeilijke bochten te wringen. Iedereen kan deze heerlijke bites maken! Erg leuk om uit te delen of om zelf van te genieten met een kopje thee.

Gluten-, lactosevrij én voor de liefhebbers plantaardig genieten!

Recept

Wat heb je nodig?

Vierkante bakvorm van ongeveer 18×18 cm of gebruik een ronde springvorm. 

Ingrediënten:

Bodem:

 • 200 gr gekookte worteltjes 
 • 100 gr Medjoul dadels 
 • 50 gr (glutenvrij) havermeel 
 • 50 gr amandelmeel 
 • 10 gr kokosolie 
 • 2 eieren OF 2 el lijnzaad geweekt in 4 el water
 • 1 el vanillearoma 
 • 1 el speculaaskruiden
 • 1 tl bakpoeder 

Vulling: 

 • 200 gr (lactosevrije) roomkaas*
 • 100 gr (lactosevrije) kwark
 • Sap van halve sinaasappel 
 • 2 tl sinaasappelrasp
 • 1 el vanillearoma
 • 25 gr agavesiroop 
 • 3 gelatineblaadjes of 2 gr agar agar 

*Plantaardig? Gebruik DEZE of kokos yoghurt.

Topping : 

 • Sinaasappel stukjes
 • Pecan noten 

Aan de slag: 

 1. Verwarm de oven voor op 175 graden. Bekleed de bodem van de springvorm met een bakpapiertje en vet de randen in. 
 2. Kook de worteltjes totdat deze gaar zijn. 
 3. Maak vervolgens alle ingrediënten voor de bodem fijn met een staafmixer of keukenmachine.
 4. Schenk het beslag over de bodem van de springvorm. Bak deze af in zo’n 35 minuten en laat deze vervolgens afkoelen. 
 5. Ga vervolgens aan de slag met de vulling. Doe hiervoor de (lactosevrije) kwark, roomkaas, sinaasappelsap, vanillearoma en het zoetmiddel in een mengkom en roer dit goed door elkaar. Voeg naar smaak een beetje sinaasappel rasp toe. 
 6. Proef het beslag, als je hem zoeter wilt voeg dan wat extra zoetmiddel toe. 
 7. Gebruik je gelatine? Week de gelatine in een kommetje met koud water. Knijp de gelatine uit wanneer deze week geworden is. Verwarm de gelatine in enkele eetlepels water en roer dit goed door elkaar. Voeg nu beetje bij beetje het yoghurtmengsel toe aan de verwarmde gelatine. Blijf ondertussen goed roeren om klontjes te voorkomen. Ga door naar stap 9.
 8. Gebruik je agar agar? Roer de agar agar door elkaar met enkele eetlepels water en kook dit zo’n 2 minuten in een pannetje. Schenk hier de  yoghurt bij en roer het mengsel goed door elkaar. Verwarm het mengsel nog even zodat de agar agar goed kan binden. Haal het pannetje van het vuur.
 9. Giet het mengsel op de bodem en zet de taart in koelkast om op te stijven (dit duurt zo’n 3 uur). 
 10. Snijd met een mes langs de zijkanten van de taart zodat deze mooi strak wordt. Snijd de taart daarna in puntjes of in vierkanten. Garneer deze kleine Rakkers met wat sinaasappel en een vrolijke pecannoot!
 11. Geniet er van! 

Liefs Co (lette)

Ben je benieuwd naar de toverkunsten van Colette? Volg haar dan via Facebook én Instagram!

Wat vind je van dit bericht?

Gemiddeld 5 / 5. Reacties: 1

Geef als eerste je mening!

2 comments
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Related Posts