Glutenvrije ontbijtcake met vijgen en blauwe bessen

Ontbijtcake met vijgen en blauwe bessen
0
(0)

Wakker worden en de dag beginnen met een kleurrijk ontbijtfeestje. Deze glutenvrije ontbijtcake met vijgen en blauwe bessen toverde spontaan een glimlach op mijn gezicht. Je moet tenslotte zelf de slingers ophangen. Zeg nou zelf van zo’n ontbijtfeestje word je toch vanzelf vrolijk? Al moet ik eerlijk zeggen dat het prachtige servies van PIP Studio daar ook aan bijdraagt.

“Nu ik weinig tijd heb om in de keuken te staan tover ik regelmatig een ontbijtcake op tafel zodat ik ook op drukke dagen kan genieten van een ontbijtfeestje.”

Ondertussen is het alweer bijna december, een jaar geleden was ik ontzettend druk met het afronden van mijn BOEK. Ik weet nog zo dat ik dacht: “Dit doe ik voorlopig niet meer, voor nu neem ik even rust!”. De periode van rust moet nog steeds komen denk ik. Achter de schermen ben ik bezig met iets dat ik heel spannend vind. Een prachtig project, waar ik jullie binnenkort van mee wil laten genieten. Nog even geduld, al kan ik haast niet wachten. De drukte zorgt er wel voor dat ik weinig thuis ben en daardoor minder tijd heb om te bakken. Daardoor moet ik praktisch denken en tover ik voor mijzelf regelmatig een ontbijtcake op tafel zodat ik ook op drukke dagen kan genieten van een heerlijk ontbijtfeestje!

Verslaafd aan Green Gypsy Spices!

Marike, heb je aandelen bij de specerijen van Green Gypsy?“, vroeg een vriendin laatst aan mij. “Was het maar zo’n feest!”, reageerde ik lachend. Dol ben ik op dit toverzand, dat zal jullie wel opgevallen zijn. Het geeft alle creaties écht iets extra’s! Nu de specerijen een nieuwe verpakking hebben gekregen, zet ik ze maar al te graag in het zonnetje!

Het is ondertussen alweer drie jaar geleden dat ik Kim tegen het lijf liep. Ik als gekke creatieveling met een groot hart voor alles wat in een springvorm past, was meteen verkocht van de smaakvolle specerijen van de echte Spice Girl Kim. De specerijen zijn haar met de paplepel ingegoten aangezien haar opa het opperhoofd was van een ware VOC. Al generaties lang hebben zij een specerijenfabriek, die tot op de nok gevuld is met specerijen vanuit de hele wereld. Met deze specerijen hebben zij mengsels gemaakt die jouw leven leuker en makkelijker gaan maken

Ze verkopen kruiden met een knipoog. Ze maken mensen niet bang en willen je niets opleggen, dat doen al genoeg mensen. Ze willen je op onze eigen luchtige manier écht leren koken, zonder pakjes en zakjes, met echte pure kruidenmengsels zonder e-nummers. Yes, goed bezig! Hier houden wij van!

“Met deze kortingscode zie je de feestdagen met een glimlach tegemoet!”

Zo leuk dat ik jullie mag trakteren met een unieke kortingscode. LET OP! Er is een kans dat je na één bestelling jezelf in bedwang moet houden om niet weer een winkelmandje met specerijen vol te laden.

Kortingscode: Ohmy10

Bestel jouw specerijen HIER.

Mijn favorieten? Eigenlijk allemaal! Daar heb je weinig aan. Welke is jouw favoriet?

Gluten-, lactosevrij én voor de liefhebbers plantaardig genieten!

Recept

Wat heb je nodig?

Springvormadvies: ik gebruik een quichevorm met losse bodem van 35 X 12 X 2.5 cm

Ingrediënten

 • 100 gr amandelmeel
 • 100 gr (glutenvrije) havermout
 • 2 eieren OF 2 el gebroken lijnzaad geweekt in 4 el water
 • Snuf zout
 • 1 tl bakpoeder
 • 2 tl Love, Peace & Granola 
 • 50 gr kokosbloesemsuiker of ahornsiroop
 • 100 gr (ongezoete) appelmoes of 1 banaan
 • 100 gr blauwe bessen
 • 4 verse vijgen
 • 2 el kokosrasp
 • Optioneel enkele pecannoten

Aan de slag!

 1. Verwarm de oven voor op 175 graden en vet de springvorm
 2. Doe de havermout, het amandelmeel, kaneel, zoet, bakpoeder en het zoetmiddel in een mengkom.
 3. Voeg vervolgens de eieren of de eiverganger toe.
 4. Prak de banaan tot moes en roer dit (of de appelmoes) door het beslag. Is het beslag te vast? Voeg dan een scheutje plantaardige melk toe.
 5. Roer de blauwe bessen door het beslag en schep het fluwelen beslag in de bakvorm.
 6. Snijd de vijgen in plakjes en verdeel deze sierlijk over de cake.
 7. Verdeel als laatste de kokos en de pecannoten over de cake voor een feestelijk tintje!
 8. Schuif de kleurrijke Bolide de oven in voor een bruiningskuurtje van zo’n 40 minuten. Houd de cake in de gaten. Wanneer deze te bruin wordt kun je de cake het beste even bedekken met aluminiumfolie zodat de vijgen en het kokos niet zwart worden.

Ga je deze waanzinnige Sinterklaaslekkernij maken? Laat even een berichtje achter, dat vind ik leuk! Heb je een foto? Post deze op mijn Facebook of Instagram. Vergeet mij niet te taggen of de haghtag #ohmypie te gebruiken. 

Wie weet verschijnt de foto op de Wall of Pie of is jouw foto het ‘Pareltje van de Week’!

Liefs, Marike

 

Wat vind je van dit bericht?

Gemiddeld 0 / 5. Reacties: 0

Geef als eerste je mening!

3 comments
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Related Posts