Het roer om!

0
(0)

“Dag juf, ik ga je missen maar ik vind het zo tof dat je jouw hart volgt”, zei een leerling liefdevol bij het verlaten van de klas. Een kippenvelmomentje, waarbij mijn keuze om de stap te zetten een nieuwe weg in te slaan ineens duidelijk was. Het onderwijs, het beroep waar ik als klein kind al van droomde, laat ik nu achter mij. Jarenlang heb ik mijn ziel en zaligheid gelegd in dit prachtige vak met ups en downs. Ik mocht werken met fantastische collega’s en een fijne klas, maar toch heb ik besloten om mijn hart te gaan volgen en om van Oh My Pie! mijn werk te maken. Vanaf 1 januari ga ik fulltime aan de slag als ZZP’er. Ik start dan ook direct met een fantastische uitdaging! Ik ga namelijk de horeca opzetten van The Body Studio, een uniek Health Center in Amsterdam.

Het geeft mij zoveel voldoening om iets te kunnen betekenen voor de maatschappij door een steentje bij te kunnen dragen in de ontwikkeling van een leerling.

Op mijn knieën in het zand genoot ik deze zomer van het mooie weer en de stilte in de duinen. Ik fantaseerde over mijn boek, het geven van workshops en het inspireren van mensen door middel van het delen van recepten en het delen van taarten. Op dat moment wist ik niet dat ik enkele maanden later van mijn hobby mijn fulltime baan zou gaan maken. De mensen die mij al langer volgen weten dat ik niet vijf dagen in de week in de keuken sta maar dat ik vier dagen per week actief ben in het onderwijs. Een fantastische baan met autistische kinderen in het Voortgezet Onderwijs. Het geeft een mens zoveel voldoening om iets te kunnen betekenen voor de maatschappij door een steentje bij te kunnen dragen in de ontwikkeling van een leerling. Geen dag is het zelfde en het woord multitasken staat op mijn hoofd geschreven. Van juf, maatschappelijk werker, pedagoog, gastvrouw, administratief medewerker tot schoonmaker, in het onderwijs komen alle rollen aan bod. Het is mijn passie, wat zeg ik één van mijn passies!

“Van hobby naar droombaan!”

Het afgelopen jaar nam Oh My Pie! meer en meer tijd beslag doordat er allerlei leuke dingen op mijn pad kwamen. Dat is vrij lastig te combineren met mijn baan in het onderwijs kan ik je wel vertellen. Soms moeten dingen zo lopen, zo kwam er een hele bijzondere uitdaging op mijn pad. Ik ga namelijk aan de slag in Amsterdam om de horeca op te zetten van The Body Studio. Een Health Center waar je langs kunt komen om te sporten volgens een uniek concept, mee kunt doen met een groepsles van yoga tot handstand lessen of gewoon aan kunt schuiven voor een kopje koffie met een heerlijk Oh My Pie! taartje.

“Maar Marike wat ga je dan doen?”

 

Komende week ga ik aan de slag om de horeca in The Body Studio startklaar te maken. In juli van dit jaar was het pand nog een oude bloemenzaak. Kun je het je voorstellen? Nu zijn de ruimtes zo mooi opgeknapt waardoor dit alleen in de details van het gebouw terug te zien is. De ruimte waar je kunt sporten ziet er tip top uit, hier worden veel Personal Trainingen gegeven. Daarnaast is er nog een fysioruimte en een ruimte waar groepslessen gegeven kunnen worden. Het koffiezaakje heeft een huiselijke uitstraling waardoor jij je er meteen welkom voelt.  Wanneer je in Amsterdam bent en je wil graag genieten van een Oh My Pie! taartje, dan ben je bij mij aan het goede adres! Ik zal daar dagelijks te vinden zijn om allerlei gluten- en lactosevrije lekkernijen te maken en te serveren. Daarnaast kun je er op den duur ook gezellig ontbijten of langs komen voor een high tea!

Wat betekent dit voor Oh My Pie!?

Eigenlijk wordt het nu nog leuker! Ik neem jullie mee in mijn ontdekkingsreis van juf tot onderneemster. Ik zal naast de recepten ook blogs plaatsen over de ontwikkelingen van mijn nieuwe werkplek. Het wordt zo mooi, dat kan ik jullie nu alvast vertellen! Uiteraard zal ik filmpjes maken en kun je via Instagram dagelijks zien wat ik zoal maak en wat de nieuwtjes zijn. We beginnen klein, stap voor stap zal de horeca zich uitbreiden. Hoe leuk is dat, om dit proces op nauwe voet te volgen! Dat betekent nog meer taart- en bakinspiratie!

Sporten en bijkletsen met heerlijke koffie en taart, het kan allemaal!

De afgelopen maanden was ik al vaak in Amsterdam bij The Body Studio te vinden. Zo liet ik de mensen kennis maken met mijn producten en daarnaast train ik er zelf twee keer in de week omdat ik mij hierdoor fijner voel.  Serieus, ik was eerst allergisch voor sportscholen. Mijn vriendin Myrthe heeft mij laten inzien door de persoonlijke begeleiding dat lichaam en geest hierdoor veel meer in contact met elkaar komen te staan. Het helpt mij om de buikpijn te verminderen en om meer in mijn eigen kracht te gaan staan. Ik vind het fantastisch dat ik deel uitmaak van zo’n fantastisch multidisciplinair team!

Wil je langskomen?

Hartstikke leuk! Eerst moeten we nog even flink aan de slag met de inrichting maar in januari zal de Oh My Pie! koffiehoek open gaan en ben je van harte welkom!

OH MY PIE! & THE BODY STYDIO

Heemstedestraat 12-14
1058NM Amsterdam

 

Wat vind je van dit bericht?

Gemiddeld 0 / 5. Reacties: 0

Geef als eerste je mening!

27 comments
 1. Super super Gaaf Marike je gaat van je hobbie je beroep ?‍?maken . Hoe geweldig mooi is dat kanjer . Ik ga je alle succes ?van de wereld wensen met je nieuwe uitdaging .Mega TROTS op je . Het gaat jou zeker lukken om er een prachtige zaak van te maken .? Onze koningin van de taarten ? De kroon ?op je werk **** als ik in Amsterdam ben kom ik zeer zeker bij je langs . Dikke succes knuffel van mij ?

 2. Lieve Marike,

  Ik volg je al enige tijd en ben fan van je lekkernijen. Ik vind het zo ontzettend gaaf voor je dat je deze stap hebt genomen. Ik wil je heel veel succes wensen en als ik een x in de buurt van Amsterdam ben kom ik een ‘pie’ bij je eten. Heel veel succes!! Liefs ?

 3. Lieve Marike,

  Via deze weg blijf jij mensen inspireren! Mooi dat jij jouw hart (durft) te volgen. Pak deze mooie kans en het onderwijs heeft altijd ruimte voor goede juffen zoals jij! Wanneer ik een keer in de buurt ben, kom ik graag een keer een taartje eten! Succes!

  1. Lieve Manon,

   Dankjewel voor de lieve reactie! Jouw support doet mij altijd zoveel goeds! Wellicht komen we elkaar een keer tegen. Dat zou ik leuk vinden.
   Mooi mens, geniet van de feestdagen!

   Liefs,
   Marike

 4. Lieve Marike,

  Ik wens je heel veel plezier met je nieuwe uitdaging. Ook dit gaat weer een succes worden. En als ik eens in Amsterdam ben kom ik graag eens een bakkie en taartje doen.

  1. Beste Bianca,

   Dankjewel! Wat Leuk dat je reageert! Ik houd jullie op de hoogte! Het zal een avontuur worden maar ik kijk er erg naar uit!
   Fijne feestdagen!

   Liefs,
   Marike

 5. Wat onwijs tof en dapper dat je deze stap zet! Je bent een topper! En die baan klinkt echt té gek, heel veel succes en plezier! Ik ben heel benieuwd naar alle lekkere receptjes die eraan komen!

 6. Wat geweldig Marike , heel veel succes wat kan een jaar dan mooier beginnen. Top.

  Nog mooie fijne dagen en een heel mooi bakjaar 2018. ??
  Jan

 7. Net zo’n twee weken bezig met gluten- en lactosevrij leven en ik voel al meteen het verschil (en helemaal als ik zondig!). Ik ga morgen een taartje van je proberen voor mijn Kerstavond-diner! De dessertwijn voor bij choc en rood fruit wordt al gekoeld. Zie er naar uit… Tot morgen, Melanie

 8. Lieve Marike,

  Wat een onwijs stoere zet van je om het roer daadwerkelijk om te gooien. Stiekem ben ik erg jaloers op je! ? Toevallig heb ikzelf vorige maand een hele moeilijke beslissing genomen om per 31 januari te stoppen als fysiotherapeute, omdat mijn hart ligt in de horeca. Ik word blij van Barista koffie zetten, lekkere broodjes maken en vooral het maken van heerlijke creaties en mensen daarmee verblijden! Ondertussen zijn er in het lunchcafe waar ik naast mijn baan als fysiotherapeute werk, al een aantal creaties vanuit jou boek uitgeprobeerd!

  Nu ik lees dat jij dit fulltime gaat doen en gaat combineren met koffie gaat mijn hart sneller kloppen. Ik ben namelijk opzoek naar een nieuwe uitdaging in de horeca, waar ik intens gelukkig van wordt. Zou het kunnen zijn dat dit zo had moeten zijn?!

  Ik hoor heel graag of je opzoek bent naar personeel die jou kan helpen met het bakken en verblijden van gasten? ??

  Heel veel lieve groetjes,
  Fleur Bakker

 9. Super van je ! Ik volg je op Facebook en geniet van je lekkernijen , wordt vaak geïnspireerd door jou . Ga zo door en succes met van je hobby Je werk te maken ! ?

 10. Welkom in de wereld van zzp ers Marike! Voor de Leo kanner een gemis, maar ik begrijp je wel.
  Heel veel succes met je bedrijf, groetjes rob

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Related Posts