10 x glutenvrije bakrecepten voor Kerst

0
(0)

Kerst zonder taart is als een schoen zonder veters. Speciaal voor jou zette ik mijn favorieten op een rijtje! Wel zo makkelijk, je hoeft gewoon niet meer te zoeken. Ga zitten in een luie stoel, scrol naar beneden en kies jouw favoriet! Ik duik snel de keuken in voor een smaakvol dessert. Welke is jouw favoriet!

Een gezondere Brownie & Tiramisu Cheesecake? Yes please! Deze smaakvolle Rakker is een stukje eenvoudiger dan zijn grote broer de Brownie, Cookiedoug & Tiramisu Cheesecake maar zeker ook ontzettend lekker. Ga jij de uitdaging aan?

Ben je ook zo dol op kerstbrood maar kun je het spijs niet waarderen? Dit Rustieke Rozijnenbroodje is een aanrader! Na enkele experimenten rolde er een fantastisch Rustiek Rozijnenbrood uit de oven a la Oh My Pie! Een smeuïg broodje zonder toeters en bellen. Smeuïg, smaakvol en mooi hoog! Ik combineerde de prachtige zuidvruchten van De Notenshop met de robuuste havervlokken en havermeel. Uiteraard met een aromatisch twist van speculaaskruiden en een vleugje citroen.

Een Winter Wonder Pie, dat is het zeker! De brownie bodem waarin een Salted Caramel is verwerkt combineert uitstekend met de cheesecakevulling en de fruitige topping. Als dit geen feest is?!

De Kerst Kaneel Kanjer staat hier deze Kerst uiteraard op tafel. Een unieke taart die door iedereen te maken is! Een knapperige bodem met een vleugje kaneel, cacao en een Vrolijke Noot gevolgd door een romige vanille vulling met een klein fris accent in de vorm van citroen met een prachtige ster als spreekwoordelijke ‘kers’ op de taart! Dat is nog eens genieten!

Ben je echt geen keukenprinses of wil je liever iets kleins op tafel? Dan bieden deze super chique dessertglaasjes de uitkomst! Met de Snickers Mousse en de Bounty & Berry Pie in een glaasje maak je indruk, ik meen het. Wanneer ik weinig tijd heb en toch wat leuks wil serveren maak ik op deze manier toch iets eenvoudigs. Mijn familie en vrienden zijn dol op deze kleine Rakkers. Oftewel een aanradertje!

Deze Kerst Tulband kwam afgelopen week online en is dan ook een regelrechte hit! Zelfs zonder al teveel gekke ingrediënten maak je deze waanzinnige verschijning!

kersttulband

Kerstbrood met of zonder spijs, het kan allemaal! Mocht je toch fan zijn van kerstbrood met spijs, dan zou ik voor deze topper gaan! Pasen of Kerst, dit brood kan het hele jaar door! Enjoy!

Minislofjes met zomerfruit! Deze knaller van Colette misstaat niet tijdens de Kerst! Zo’n smeuïg gebakje gemaakt van een gezonder sloffendeeg gevuld met een gezondere lactosevrije room en afgetopt met vers fruit. Hier begin je toch spontaan van te watertanden?!

 

Wat gebeurt er wanneer je enkele ingrediënten bij elkaar samenbrengt in een springvorm? Juist ja, dan ontstaat er magie! Tamara toverde met passie en zorg deze Pie op tafel, opgebouwd uit laagjes. Een lust voor het oog en een smaaksensatie voor de mond! Het feest kon beginnen want: “A party without cake is just a meeting”. Check deze Oh My Party Pie! nu! Ik meen het, je mist wat!

Is het geen plaatje? Deze Christmas Tulband Cake is niet alleen ontzettend lekker om te serveren bij een kopje thee maar je kunt zo’n plak ook gerust serveren bij het kerstontbijt! Mirel maakte er een kunstwerk van! Ze deelde de cake met de mensen om haar heen en vrijwel iedereen was direct verkocht.

De Roze Zebra Cheesecake misstaat niet alleen in de zomer op tafel, ook tijdens de Kerst zal deze Parel een bijzonder goed scoren. Ontmoet deze heerlijke taart, ik zou hem bijna op sterk water zetten, het is gewoon zonde om hier een vorkje van te prikken. Je kunt er gerust mee ontbijten, maar met deze taart scoor je vast bij vrienden en familie!

Ga je deze waanzinnige Sinterklaaslekkernij maken? Laat even een berichtje achter, dat vind ik leuk! Heb je een foto? Post deze op mijn Facebook of Instagram. Vergeet mij niet te taggen of de haghtag #ohmypie te gebruiken. 

Wie weet verschijnt de foto op de Wall of Pie of is jouw foto het ‘Pareltje van de Week’!

Liefs, Marike

Check voor meer inspiratie mijn boek! Wil je graag deelnemen aan de Valentijn High Tea Workshop? Boek dan NU jouw tickets! 

Het Oh my Pie boek!

Wat vind je van dit bericht?

Gemiddeld 0 / 5. Reacties: 0

Geef als eerste je mening!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Related Posts