De lekkerste recepten voor glutenvrije oliebollen en appelbeignets op een rijtje!

0
(0)

Oliebollen en appelbeignets, zonder deze Rakkers is oudjaarsavond natuurlijk niet compleet. Glutenvrij waren ze tot voorkort maar moeilijk verkrijgbaar in de winkels, daarom heb ik eigenlijk een aantal jaren geen bolletje meer gegeten. Na meerdere malen te happen in een droge bol liet ik deze liever aan mij voorbij gaan. Ondertussen heb ik wel ontdat dat het toch wel het leukste en het lekkerste is om zelf de keuken in te duiken om de Old School oliebol en appelflap op tafel te toveren.

Weinig tijd maar wel zin om nog even snel de keuken in te gaan!

Eerder schreef ik al over mijn nieuwe uitdaging. Het roer om, kopte de blog. Daarom is 2018 voor mij een bijzonder jaar! Achter de schermen ben ik ontzettend druk om de horeca van The Body Studio op te zetten. Dat kost veel tijd, maar jeetje wat vind ik dit gaaf! Daardoor zijn de oliebollen en appelbegneits erbij ingeschoten. Maar hey, geen nood aan de man! Mijn collega bloggers maakte de mooiste recepten om zelf aan de slag te gaan in de keuken, dan hoef ik ook niet nog eens het wiel uit te vinden.

Ik heb de tofste glutenvrije recepten voor jou op een rijtje zodat jij ook een bolletje bakt als een PRO!

Ik trakteer vandaag in The Body Studio op oliebollen tussen het klussen door, daarvoor zocht ik een aantal toffe recepten uit. Een aantal van deze recepten heb ik gebakken en zullen door het testpanel, de klanten en de teamleden worden getest. Ik ben in elk geval al meer dan fan!

Ben jij nog op zoek naar een smaakvol recept? Scrol naar beneden en lees mee! Zo kun je zonder al te veel zoekwerk zelf aan de slag in de keuken! Zeg maar dag dag tegen de droge glutenvrije oliebollen en zeg hallo smaakvolle Rakkers!

Gezondere oliebollen uit de oven

De gezondere oliebollen uit de oven van Emily ook wel bekend van Zonder Fratsen zien er toch wel grandioos uit! Ik heb deze kanjers een glutenvrij jasje gegeven door glutenvrij havermeel te gebruiken en lactosevrije kwark (yoghurt kan ook). Ook heel erg lekker met wat appelstukje en een vleugje kaneel! Serieus, je weet niet wat je mist!

Eenvoudige oliebollen volgens moeders recept 

Harmke van Miss Glutenvrij maakte deze oliebollen volgens moeders recept. Een eenvoudig recept voor degene die van degelijkheid houden. Met slechts enkele ingredienten die je in elke supermakt kunt kopen maakte zij een degelijk recept waar je hele smaakvolle glutenvrije oliebollen van kunt maken. Geen droge meuk, gewoon een smaakvol bolletje!

Glutenvrije oliebollen die ook vegan zijn

Een smaakvolle oliebol die ook nog eens plantaardig is. Jolijn en Sjoerd van Vegadutchie maakte met veel liefde een fantastisch recept voor een bijzondere maar smaakvolle oliebol. Vooraf was ik nogal sceptisch of de oliebol wel luchtig en smeuig zou zijn. Ik kan niet anders zeggen dan dat ook deze creatie een aanrader is! De moerbeien geven een zoetje en een bite, ik voegde er een vleugje Ceylon kaneel aan toe. Hmm, deze oliebollen zijn blijvertjes!

 

Oliebolmuffins uit de oven met appel en dadels

Ongelofelijk wat zijn er veel leuke recepten te vinden. Hebben jullie deze oliebollen uit de oven met banaan en stukjes dadel al gespot? Collete, ja inderdaad de Colette van Just by Co maakte deze wondelijke bollen! Met een smaakvolle twist van dadels, rozijnen en banaan.

Maak ze glutenvrij door glutenvrij havermeel te gebruiken, maak ze lactosevrij door de kwark te vervangen door lactosevrije kwark of yoghurt te gebruiken. Enjoy, enjoy!

Hartige lorraine oliebol

Ben je geen zoetekauw? Dan bied Mariette van Zoetrecepten de uitkomst! Zij ontwierp een heuse hartige oliebol! Oh lord, dit is toch grandioos! Mariette, ook wel de crazy pie lady genoemd in de volksmond, laat zien dat zij niet alleen met zoet uit de voeten kan maar ook wel degelijk met hartig. Ik zie een nieuw boek aan komen! Hartige lorainne oliebollen, met de smaak van een hartige taart in een smaakvol smeuig bolletje. Ik denk dat deze Rakkers mijn hart nu al hebben veroverd! Stiekem ben ik dol op hartig en laat ik hier volop van genieten!

Let op, dit recept is niet glutenvrij maar wel glutenvrij te maken! Gebruik glutenvrije havermeel in plaats van durum tarwemeel, voeg eventueel een eetlepel psylliumvezels toe zodat de structuur niet achteruit zal gaan.

Check van te voren welke ontbijtspek je gebruikt, niet alle soorten zijn glutenvrij.

Appelbegneits van kastanjemeel

Marinka van Eetpaleo laat zien dat het maken van glutenvrije appelbeignets helemaal niet zo lastig hoeft te zijn. Deze appelbeignets van kastanjemeel smaken misschien nog wel lekkerder dan de wel bekende appelbeignets! Super handig als je gluten- en of lactosevrij moet eten, maar ook als je op zoek bent naar een heerlijke traktatie!

Variatietips!

  • Ruil de (plantaardige melk) of (lactosevrije) kwark in voor glutenvrij bier. Je zal zien dat het beslag nog luchtiger zal worden, hoe leuk is dat!
  • Bruiswater kun je trouwens ook prima inzetten als vervanger voor (plantaardige) melk of (lactosevrije) kwark.
  • Een eetlepel psylliumvezels of een theelepel xanthaangom verbetert de structuur van het glutenvrije deeg, dit neemt de functie over van de gluten. Je zal zien dat de structuur nog fijner is! Aanradertje!

Ga jij ook oliebollen of appelbeignets maken dit weekend? Vertel! Wat is jouw favoriete recept of jouw tip? Deel ze gerust, dat vind ik leuk!

Liefs,

Marike

Wat vind je van dit bericht?

Gemiddeld 0 / 5. Reacties: 0

Geef als eerste je mening!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Related Posts