Mijn terugblik op 2017, met volle angst vooruit!

0
(0)

Nu we de laatste uren aftellen tot het nieuwe jaar van start gaat blik ik terug op 2017. Een bijzonder jaar met hoogte- en dieptepunten. De tijd is letterlijk voorbij gevlogen! Vandaag blik ik terug op wat er dit jaar zoal is gebeurd in woord en beeld.

“De meeste vrouwen verzamelen schoenen maar ik spaar springvormen!”

Oke, dit jaar is mijn voornemen om mijn collectie springvormen niet groter te laten worden niet uitgekomen. Sterker nog, de springvormen lijken wel te jonken! Bij de konijnen af zou mijn opa gezegd hebben. Het is ook zo verleidelijk om deze ijzeren harnassen te laten liggen in het schap. Zeker wanneer deze een bijzondere vorm hebben.

Kleurrijke en smaakvolle recepten waren dan ook het directe gevolg. Check dit Glutenvrije Speculoos taartje eens! Een juweeltje om te zien. Speculoos zonder gluten, het bestaat echt. Zonder pakjes en potjes maak jij in een handomdraai jouw eigen favoriete smeersel! Ik zal je zeggen deze kleine Parel is mijn favoriet van 2017!

Van spontaan idee naar een prachtig boek!

Ongelofelijk maar waar, ik schreef een boek. Nouja, begin 2017 vonden de afrondingen plaats en met het zweet op mijn voorhoofd is het alleaal gelukt voor de deadlines. Als ik er achteraf aan terugblik op die tijd dan kan ik nog steeds niet geloven dat ik naast mijn fulltime baan in het onderwijs een boek heb geschreven. Waar een wil is, is een weg zullen we maar zeggen. Naast het schrijven van de content fotografeerden we er op los! Kalkidan van FoodSlices en Anne Eigenraam hielpen mij om een prachtig resultaat neer te zetten. De onderstaande foto laat in één oogopslag zien dat dit écht mijn passie is. Crazy pie lady in de dop! Het boek kun je trouwens HIER en HIER bestellen! 

In februari was de boeklancering ik deelde het geluk met de mensen om mij heen. Alle overweldigende reacties, ik denk er nog steeds met veel plezier aan terug. Samen met mijn familie organiseerde ik een boeklancering aan zee. De keuken volgeladen met zelfgemaakte taarten, allemaal met liefde gemaakt. 

Mijn moeder schreef de etiketten en verzond de boeken, zo lief!

Nooit gedacht dat ik zo snel zoveel boeken zou verkopen. Mijn hele familie werd ingezet om te helpen om de boeken in te pakken en te verzenden. Al snel bleek dat er een tweede druk nodig was. In mei werd deze geleverd en weer werd de familie opgetrommeld om een handje te helpen om de dozen boeken te sjouwen.

Say Cheesecake!

Naast alle ontwikkelingen achter de schermen verschenen er ook mooie recepten van de gastbloggers! De lieve Colette, Tamara en Mirel ben ik dan ook ontzettend dankbaar voor hun enthousiasme en toffe recepten.

Tamara maakte onder andere deze heerlijke Geitenkaastaartjes. Het liefste tovert deze dame alles om tot taart, de meest smaakvolle combinaties verdwenen in een cup!

Het jaar dat ik mijn angsten overwon en deelnam aan de Amsterdamse bos Cross

Wat veel mensen niet weten is dat ik in mijn vrije tijd graag het strand onveilig maak met mijn paard. Dit jaar deed ik mee met een te gekke wedstrijd, de cross in het Amsterdamse Bos. Ogen dicht en gaan was mijn motto, wauw wat was dit gaaf! De meeste bak- en blogideetjes ontstaan trouwens tijdens het paardrijden, ik word daar zo ZEN van.

High Tea met Oh My Pie!

Oh yes! Dit jaar heb ik een aantal workshops en high tea’s georganiseerd. Dit vind ik toch wel het allerleukste dat er is! Vorig jaar droomde ik er nog van, maar dit jaar kwam mijn droom uit. Met veel enthousiasme ging ik op pad met allerlei taartjes en boeken om mensen blij te maken. Wie weet wat er volgend jaar nog allemaal voorbij zal komen!

In samenwerkig me YAM! glutenvrij rganiseerde ik een high tea workshop.

Met als klap op de vuurpijl… de toffe High Tea Workshop in samenwerking met Kookstudio en Restaurant Nine! 

Met een groep enthousiaste mensen ging ik samen met de toppers van Nine aan de slag in de keuken om een te gekke high tea op tafel te toveren. Van hartige hapjes tot sierlijke taartjes, alles verscheen op tafel. Glutenvrij genieten!

Valentijn Workshop 10 februari 2018

In 2018 staat de eerste High Tea Workshop al op de planning. Op 10 februari ga ik met een aantal mensen aan de slag in de keuken om een te gekke high tea te maken. Van sushi hapjes, red velvet cupcakes tot gezondere glutenvrije donuts met een smaakvolle kleurrijke topping! Yes, ook jij kunt er nog bij zijn!

Check DEZE informatie maar eens!

Food Blog Awards!

Yeah baby! In september gebeurde er iets wat ik nooit had verwacht, ik was de winnares van een Food Blog Award in de categorie voor het Beste Gerecht. Dankzij jullie support en stemmen is het mij gelukt om deze Award in de wacht te slepen. Man oh man, dit was zo bizar! Ik, winnen? Wauw! Een bijzondere ervaring. Het leukste vond ik nog om mijn collega bloggers te ontmoeten en eens real life bij te kletsen.

Gevulde Speculaas Cakerol

Deze luchige speculaas cakerol gevuld met zelfgemaakte amandelspijs viel ontzettend in de smaak. Deze cakerol is zo vaak gemaakt, echt super leuk om te zien! Het ziet er heel ingewikkeld uit maar geloof mij, het is een eitje! Wil je deze topper ook graag maken? Check dan HIER het recept!

Speculaas Cakerol gevuld met amandelspijs

Zomerse Vegan Slof 

Deze taart werd ook erg goed bekeken. Zonder al te veel poespas kun je genieten van een heerlijke taart met een krokante korst, amandelspijs, gele room en vers fruit. Ik zeg doen! Klik HIER voor het recept!

Met volle angst voor uit!

Dit jaar postte ik een aantal persoonlijke blogs. Hierop ontving ik zo ontzettend veel reacties en mailtjes. Check DEZE en DEZE blog maar eens. Ik deel hierin meer over mijn leven met coeliakie oftewel een glutenintolerantie. Met als de spreekwoordelijke kers op de taart DEZE blog over de switch die ik heb gemaakt. Ik moet mijzelf soms nog even knijpen of het wel echt waar is dat ik aan de slag mag en kan gaan bij The Body Studio om de horeca op te zetten. Ik neem jullie mee in mijn ondernemersavontuur!

In 2018…

Het komende jaar ga ik doen wat ik het liefste doe. Mensen blij maken met mijn taarten, gezonde maaltijden, high tea’s en kijk ik er naar uit om nieuwe plannen te bedenken. Wat zou jij graag willen zien? Dat vind ik leuk om te weten! Laat gerust even een reactie achter, daar word ik blij van!

Een dankjewel voor jou lieve trouwe lezer

Een dankjewel voor jou, jij trouwe lezer. Dankzij alle support voel ik mij zo enorm gesteund. Alle reacties motiveren mij om aan de slag te gaan in de keuken, blogs te schrijven en te genieten van alle mooie dingen die wij met elkaar voor elkaar hebben gekregen!

Ik wens jou een gezond en bruisend 2018 toe. Koester de mooie mooie momenten en omlijst deze met een gouden randje. 

Liefs,

Marike

 

 

Wat vind je van dit bericht?

Gemiddeld 0 / 5. Reacties: 0

Geef als eerste je mening!

3 comments
  1. Jij ontzettend bedankt voor de inspirerende recepten. Sinds kort mag ik geen gluten meer en bakken deed ik zo graag!! Blij dat ik dit mede door jou creativiteit nog steeds kan blijven doen. Mijn vooruitzicht voor 2018; het ‘Oh my Pie boek’ aanschaffen en hopelijk een keer aan een workshop deel maken. Op naar een mooi en vooral lekker 2018;)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Related Posts