Frambozen en Chocolade Bites met gepofte quinoa

gepofte quinoa bites met frambozen en yoghurt
0
(0)

Gepofte quinoa verwerkt in een smaakvol maar voedzaam tussendoortje? Yes, het kan! Deze bites kun jij ook maken! Na alles feestdagen is het toch wel erg fijn om het normale ritme weer op te pakken. De oliebollen maken plaats voor een heerlijk Oh My Pie! taartje. Mirel wisselde de oh zo vertrouwde havermout in voor gepofte quinoa om daar een bijzondere bodem van te maken. Ben je benieuwd hoe? Lees dan snel mee!

Ontbijttaartjes en Bites we zijn er dol op!

Bosvruchten ontbijttaartje, Snickers Sensatie, Ontbijtcake met bramen en de Bananaramade meest bekeken recepten van het afgelopen jaar. Het geeft maar weer aan dat de ontbijttaartjes en bites in trek zijn! Heel eenvoudig zet je Rakkers in elkaar. Check voor meer inspiratie DEZE pagina!

“Gepofte quinoa kun je heel makkelijk zelf maken.”

Je kunt gepofte quinoa kant en klaar kopen in een zak, maar je kunt dit ook heel makkelijk zelf thuis maken. Spoel als eerste de quinoa goed af en laat uitlekken. Het afspoelen is belangrijk, omdat er een laagje saponine over quinoa zit. Dit is een plantenstof, ook wel zeepstof genoemd, en zit over de quinoa als bescherming tegen insecten en groei van bacteriën en schimmels.

Hoe maak je gepofte quinoa?

Zet een pan op het vuur, wacht tot de pan goed heet is en doe dan de droge quinoa in de pan. Wanneer de pan niet heet genoeg is, verbrand je quinoa heel snel. Je kunt eventueel ook een klein beetje olie verhitten in de pan. Rooster de quinoa in ongeveer 5 minuten. Blijf de quinoa goed roeren, zodat het niet zal verbranden. Wanneer de quinoa begint de poffen, laat je de quinoa nog heel even door poffen en dan is je gepofte quinoa klaar. Een kind kan de was doen!

De gepofte quinoa kun je prima inzetten als topping van een smoothiebowl of een bakje yoghurt. Vandaag laat Mirel zit dat je de quinoa heel goed kunt gebruiken als voedzame bodem.

Gluten-, lactosevrij én voor de liefhebbers plantaardig genieten kan op deze manier iedere dag!

Ingrediënten:

Laag 1:

 • 60 g gemengde noten
 • 16 kleine dadels
 • 12 el gepofte quinoa
 • 8 el kokosrasp
 • 2 el agavesiroop
 • 2 tl Choco Loco

Laag 2:

 • 250 g frambozen (diepvries)
 • 4 el water
 • 4 gelatineblaadjes of 2 g agar agar
 • sap van een halve citroen

Laag 3:

 • 250 g skyr (niet lactosevrij) of kokosyoghurt (lactosevrij)
 • 2 el agavesiroop
 • 4 gelatineblaadjes of 2 g agar gar
 • 2 el water

Aan de slag!

Laag 1:

 1. Bekleed de bodem met bakpapier en vet de randen in. Doe alle ingrediënten van laag 1 in de keukenmachine en maak deze fijn tot een egaal deeg.
 2. Druk het deeg uit op de bodem van het bakblik. Duw het deeg goed aan en plaats de vorm in de vriezer.

Laag 2:

 1. Verwarm de frambozen met het zoetmiddel en het citroensap in een pannetje.
 2. Gebruik je gelatine? Week de gelatine in een kommetje met koud water. Knijp de gelatine uit wanneer deze week geworden is. Verwarm de gelatine met het fruit en roer dit goed door elkaar.  Blijf ondertussen goed roeren om klontjes te voorkomen. Ga door naar stap 4.
 3. Gebruik je agar agar? Roer de agar agar door elkaar met enkele eetlepels water en kook dit zo’n 2 minuten in een pannetje. Schenk hier het fruitmengsel bij en roer dit goed door elkaar. Verwarm het mengsel nog even zodat de agar agar goed kan binden. Haal het pannetje van het vuur.
 4. Laat het fruitmengsel afkoelen en giet het dan over de bodem van de bites.
 5. Zet de bakvorm in de koelkast zodat de bodem op kan stijven.

Laag 3:

 1. Meng de yoghurt, zoetstof en het water door elkaar.
 2. Gebruik je gelatine? Week de gelatine in een kommetje met koud water. Knijp de gelatine uit wanneer deze week geworden is. Verwarm de gelatine in enkele eetlepels water en roer dit goed door elkaar. Voeg nu beetje bij beetje het yoghurtmengsel toe aan de verwarmde gelatine. Blijf ondertussen goed roeren om klontjes te voorkomen. Ga door naar stap 4.
 3. Gebruik je agar agar? Roer de agar agar door elkaar met enkele eetlepels water en kook dit zo’n 2 minuten in een pannetje. Schenk hier het yoghurtmengsel bij en roer dit goed door elkaar. Verwarm het mengsel nog even zodat de agar agar goed kan binden. Haal het pannetje van het vuur.
 4. Laat de yoghurt iets afkoelen en schenk dit hagelwitte goedje vervolgens voorzichtig over de frambozenlaag.   Druk er rode bessen in of een andere rode fruitsoort naar keuze.
 5. Zet de bakvorm weer in de koelkast zodat de yoghurt laag op kan stijven.
 6. Zodra de yoghurtlaag stijf genoeg is kun je deze in kleine blokjes snijden zodat er bites ontstaan.
 7. Geniet ervan met volle teugen!

Laat je inspireren door Mirel en bekijk haar Instagramaccount eens! 

Wat vind je van dit bericht?

Gemiddeld 0 / 5. Reacties: 0

Geef als eerste je mening!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Related Posts