Snelle hartige geitenkaas broodjes zonder gluten

3.6
(8)

Naast mijn liefde voor taart ben ik vooral erg fan van een hartige bite tussendoor. Ik toverde spontaan mijn oh zo geliefde eierkoeken om tot een goddelijke variant met de top ingrediënten van De Notenshop. Zien ze er niet goddelijk uit? Ze lijken op eierkoeken deze hartige geitenkaas broodjes.

Speciaal voor de Hartige Helden die snacken naar een verantwoorde snack of graag een lekker broodje eten tussendoor, geheel glutenvrij!

Recept

Wat heb je nodig?

Ingrediënten:

 • 100 g amandelmeel
 • 150 g boekweitmeel of (glutenvrij) havermeel
 • 1 el bakpoeder
 • 50 g pittenmix
 • Snufje zout
 • 250 ml amandelmelk
 • 2 eieren
 • 100 g zachte geitenkaas*
 • 2 el honing
 • 1 takje rozemarijn

*Zachte geitenkaas is niet lactosevrij, wil je graag lactosevrij genieten? Gebruik dan een harde kaas. 

Aan de slag!

 1. Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed de bakplaat met bakpapier.
 2. Doe de melen, bakpoeder, zout en de pittenmix in een mengkom.
 3. Roer hier de amandelmelk en de eieren doorheen zodat er een beslag ontstaat.
 4. Voeg vervolgens de honing en een rozemarijn toe.
 5. Kruimel driekwart van de geitenkaas door het beslag.
 6. Schep zo’n 10 a 12 hoopjes beslag met een ijstang op de bakplaat.
 7. Verdeel de overige geitenkaas over de broodjes.
 8. Schuif de bakplaat de oven in voor zo’n 15 minuten.
 9. Laat de broodjes afkoelen buiten de oven en geniet ervan met volle teugen!

Ga je deze hartige kanjers maken? Laat even een berichtje achter, dat vind ik leuk! Heb je een foto? Post deze op mijn Facebook of Instagram. Vergeet mij niet te taggen of de haghtag #ohmypie te gebruiken. 

Wie weet verschijnt de foto op de Wall of Pie of is jouw foto het ‘Pareltje van de Week’!

Liefs, Marike

Wat vind je van dit bericht?

Gemiddeld 3.6 / 5. Reacties: 8

Geef als eerste je mening!

19 comments
   1. Staat nog steeds 1el.. En amandelmelk ook nog teveel denk ik? Ze zitten in de oven, ben benieuwd! Heerlijk zo’n snel recept. Hoewel na 15min nog erg pips..

 1. Dank je wel Marike voor weer zo’n geweldig recept. Warm uit de oven zijn ze heerlijk! Heb er nog schijfjes verse vijgen overheen gedaan en dat paste goed. Nu is de vraag of de rest de vriezer haalt 😉

 2. Hoi hoi, ik heb zojuist de broodjes gemaakt, alleen ik heb hetzelfde probleem, het zijn bij mij platte broodjes. Zodra ik ze op de bakplaat doe worden ze plat en dat blijven ze ook. Zo jammer want ze zien er bij jou zooooo lekker uit. Wat doen wij verkeerd? Ik heb precies het recept aangehoden. Hoor graag van je.

  ps, ik maak veel baksels van jou de laatste tijd en het is allemaal zo lekker, dank voor je inspiratie!

  Mvg bakgroetjes Musje

 3. Hallo. Ik begrijp dat het recept niet klopt, wordt het nog aangepast? Ik zou het graag maken, hoeveel melk moet ik nu gebruiken?
  Alvast bedankt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Related Posts