Tartelettes met vanilleroom en rood fruit

3.7
(6)

Tartelettes met een zelfgemaakte vanilleroom en als de spreekwoordelijke kers op de taart een coulis van rood fruit, je kan wat mij betreft geen betere combinatie bedenken! Een krokante bodem, een romige vulling en een zoete maar frisse topping van een rood fruit coulis.

“Wat niet veel mensen weten is dat ik een zwak heb voor tartelettes.

Het liefste bak ik deze schattige taartjes iedere dag. Serieus! Ze stralen elegantie uit, daar kan ik van genieten. Over ieder detail is nagedacht. Eerder maakte ik de Royale Rijstevlaaitjes, eenvoudig maar zo lekker. Voor een zomersgevoel zou ik gaan voor de Mango & Dulce de leche tartelettes. Ben je dol op brownies? Ga dan voor deze glutenvrije Brownie tartelettes. In mijn boek vind je trouwens nog veel meer heerlijke tartelette recepten. Heb jij ze al gespot?

“Een zomerse dag in juni zo’n vier jaar geleden. Wandelend door de smalle straatjes van de prachtige hoofdstad van Frankrijk genoot ik van de rustieke straatjes, restaurantjes en de prachtige pleinen. Op een gegeven moment bleef ik hangen voor een etalage. De etalage van een echte Franse Boulangerie. De geur van vers gebakken brood kwam mij tegemoet. Verlekkerend keek ik mijn ogen uit naar de smaakvolle gebakjes. Een etalage vol met tartelettes in alle kleuren en smaken. Op dat moment maakte mijn bakkershart een sprongetje van geluk. Helaas bruisen al deze knappe Rakkers van glutenmonsters. Dat is één van de redenen dat ik het liefste elke variant een keer gemaakt wil hebben om mijzelf en alle andere mensen die willen genieten zonder gluten en / of van pure ingrediënten een geluksmomentje te bezorgen.

Vandaag waan ik mij weer even in Parijs. Starend voor de etalage van de ambachtelijke bakker waarna ik geniet van deze tartelette met vanille room en een coulis van rood fruit. Ik teken ervoor!

Kun je nie wachten om aan de slag te gaan met het recept? Stroop de mouwen alvast maar op!

Gluten-, lactosevrij én plantaardig genieten voor iedereen!

Recept

Wat heb je nodig?

Springvormadvies: Ik gebruikte 3 tartelettevormpjes

Ingrediënten:

De bodem:

 • 125 g amandelmeel
 • 80 g zachte dadels
 • 2 tl kaneel
 • 1 tl vanillepoeder
 • 1 el dadelstroop of ahornsiroop
 • 1 el kokosolie
 • 1 el kokosrasp
 • Snuf zeezout

De vulling:

 • 200 ml plantaardige melk + 50 ml extra
 • 1 tl vanillepoeder
 • 2 el maïzena of tapiocameel
 • 3 el agavesiroop of ahornsiroop
 • 1 tl kokosolie

Topping:

 • 150 g rood fruit (mag ook uit de diepvries)

 Aan de slag!

 1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
 2. Vet de kleine taart vormpjes in met kokosolie.
 3. Doe de ingrediënten voor de bodem in een mengkom en kneed dit alles tot een stevige deegbal. Is het deeg te droog? Voeg dan een scheutje water toe. Is het deeg te nat? Voeg dan wat extra meel toe. Proef het deeg, of dit op smaak is.
 4. Bekleed de vormpjes met het deeg.
 5. Zet de taartjes 10 a 12 minuten in de oven.
 6. Laat de taartjes even afkoelen.
 7. Neem een steelpan en giet hier de 200 ml plantaardige melk in samen met de vanille.
 8. Neem een kom en meng hier de overige 50 ml plantaardige melk en het zoetmiddel in. Klop als laatste de maïzena of tapiocameel er doorheen zodat er een glad beslag ontstaat, er mogen geen klontjes meer te zien zijn.
 9. Zodra de plantaardige melk kookt kun je het pannetje van het vuur nemen. Voeg al roerende het andere mengsel hier aan toe.
 10. Zet het pannetje weer op het vuur en breng jouw fluwelen goedje al roerende aan de kook. Het mengsel zal langzaamaan indikken, dit duurt wel even. We willen de dikte van vla bereiken, want het mengsel wordt nog dikker als het afkoelt.
 11. Doe de room in een bakje en laat het afkoelen in de koelkast. Wanneer de room iets is afgekoeld kun je de kokosolie er doorheen roeren. Je zal merken dat er een fluwelen room ontstaat!
 12. Wanneer de room is afgekoeld kun je deze verdelen over de tartelettes. Dit kun je doen met behulp van een spuitzak maar heb je deze niet in huis kan kun je het taartje ook gewoon vullen met de room met behulp van een lepel, wel zo makkelijk.
 13. Doe het rode fruit met enkele eetlepels water in een pannetje. Verwarm het fruit en laat het langzaam pruttelen zodat er een coulis ontstaat. Voeg eventueel nog wat zoetmiddel toe als het voor jou niet zoet genoeg is. Laat het mengsel iets afkoelen en top de tartelettes af met de zelfgemaakt fruit coulis.
 14. Geniet ervan!

Ga je deze taartjes maken? Laat even een berichtje achter, dat vind ik leuk! Heb je een foto? Post deze op mijn Facebook of Instagram. Vergeet mij niet te taggen of de haghtag #ohmypie te gebruiken. 

Wie weet verschijnt de foto op de Wall of Pie of is jouw foto het ‘Pareltje van de Week’!

Liefs, Marike

Wat vind je van dit bericht?

Gemiddeld 3.7 / 5. Reacties: 6

Geef als eerste je mening!

5 comments
 1. Kan ik ander meel gebruiken? Amandelmeel vind ik niet echt lekker. Zo ja, dan gewoon dezelfde hoeveelheid? Dank je wel

 2. Op eerste Kerstdag gemaakt! Lekker! Alleen kon ik de vanille smaak niet goed terug proeven dus zal ik de volgende keer meer vanille gebruiken. En ik had best wat deeg en room over. Van het deeg koekjes gebakken met wat extra kokosolie: heerlijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Related Posts