5 X Gezonde tussendoortjes die je makkelijk mee kunt nemen

0
(0)

Naast alle kleurrijke taarten bak ik in het weekend altijd een aantal tussendoortjes die ik makkelijk mee kan nemen in mijn tas. Recepten die niet moeilijk zijn, maar wel heel voedzaam én lekker. De drie kernwoorden waar ik heel gelukkig van kan worden. Doordat ik eigenlijk altijd wel wat bij mij heb, grijp ik nooit mis wanneer ik zo rond een uur of 4 in de middag een inzakkertje heb.

Ik heb mijn favoriete recepten op een rijtje gezet die iedereen kan maken! Ook de mensen met weinig geduld, de recepten zijn dan ook in een handomdraai gemaakt. 

Ben je bang dat je het niet op krijgt? Vries de baksels per plak of per stuk in, zodat je ieder moment kunt genieten van iets lekkers zonder dat je bang hoeft te zijn dat je iets weg moet gooien.

Oké houd je vast, daar gaan we dan!

Havermoutrepen met blauwe bessen en een vleugje kaneel

Havermoutrepen met een fris accent van blauwe bessen en citroen en een vleugje Ceylon kaneel. Deze Robuuste Rakkers zijn ideaal om mee te nemen als handig tussendoortje of gewoon om de lekkere trek te stillen. Zonder al te veel ingredienten en ze zijn ook nog eens glutenvrij, lactosevrij én vegan!

Robuuste glutenvrije ontbijtkoek

Een smaakvolle ontbijtkoek zonder glutenmonsters is zeldzaam. Regelmatig kom ik zware koeken tegen waarbij ik toch echt het gevoel heb dat ze een baksteen imiteren. Toch kan het anders! Dit recept is al jarenlang mijn favoriet en schuif ik iedere week de oven in omdat er niets boven een versgebakken ontbijtkoek gaat! Super handig om mee te nemen als tussendoortje.

Ik maak hem zo nu en dan zelfs op bestelling voor mijn moeder, dol is zij op deze koek!

Heb je te veel aan een hele koek? Je kunt de ontbijtkoek prima per plak invriezen, zodat je een langere tijd kunt genieten van een voedzaam tussendoortje!

Glutenvrije Pim’s koekjesGlutenvrije Pim's koekjes

Pim’s koekjes, die ronde, luchtige, cake-achtige koekjes met chocola en sinaasappel die zo fijn weghappen, ware het niet dat er altijd te weinig van in een rol zitten. Soms heb ik gewoon zin in een koek met chocolade. Deze creatie die Colette op tafel toverde is gemaakt van voedzame ingrediënten waardoor we gerust kunnen genieten van zo’n lekker tussendoortje!

Kruimel koeken

Deze Kruimel Koeken zijn ideaal voor als de hongerige kids uit school komen of uiteraard wanneer je zelf op de bank ploft met een kop thee en op zoek bent naar ontspanning. Ze zien er niet alleen robuust uit, ze zijn plantaardig, smaakvol én verantwoord.

Groots zijn ze zeker, ik hou namelijk zelf niet van kleine koekjes, ik ben dol op groot! Vooral van die koeken waar jij je achter kunt verstoppen, ik ben er dol op! Uiteraard kun je zelf de maat bepalen, van deze creatie.

Kokos Kanjers

Kokosmakronen! De kanjers die mijn oma vroeger serveerde zijn mij altijd bijgebleven.  Jeugdsentiment! Als kind at  ik eerst het eetbare papier van de makroon en dan de koek. Het bleef nooit bij een enkel exemplaar, ze zijn ook zo lekker. Van buiten een beetje krokant en van binnen zacht en luchtig. Heel handig om mee te nemen als tussendoortje of als lekkernij voor bij de thee. Gluten-, lactosevrij én voor de liefhebbers met een plantaardige optie. Hoe handig is dat?!

Ga je deze kanjers maken? Laat even een berichtje achter, dat vind ik leuk! Heb je een foto? Post deze op mijn Facebook of Instagram. Vergeet mij niet te taggen of de haghtag #ohmypie te gebruiken. 

Wie weet verschijnt de foto op de Wall of Pie of is jouw foto het ‘Pareltje van de Week’!

Liefs, Marike

Wat vind je van dit bericht?

Gemiddeld 0 / 5. Reacties: 0

Geef als eerste je mening!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Related Posts